'Altılı masadan sessiz bir kavga çıkar'

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, altı siyasi partinin yarın ikinci kez yapacağı toplantıdan sessiz bir kavganın çıkacağı yorumunu yaptı. Taytak, 'Bu saatten sonra pek çok şeyi yaşayacaklar' sözleriyle Millet İttifakı cephesinde çatlakların olacağına işaret etti   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mola verdiği tesiste Bahçeli'yi Antalya'ya [&hellip]

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, altı siyasi partinin yarın ikinci kez yapacağı toplantıdan sessiz bir kavganın çıkacağı yorumunu yaptı. Taytak, “Bu saatten sonra pek çok şeyi yaşayacaklar” sözleriyle Millet İttifakı cephesinde çatlakların olacağına işaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mola verdiği tesiste Bahçeli’yi Antalya’ya uğurladıktan sonra Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırarak yakın siyasi tarihi değerlendirdi.
“BU TOPRAKLAR MHP’YE ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ VEREBİLİR”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar’la ilgili izlenimleri sorulan Mehmet Taytak, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar’ı çok sevdiğini vurguladı. Taytak, “Sayın Genel Başkamızın Afyonkarahisar’a özel duygu ve düşünceleri vardır. İlimizde mola veren Genel Başkanımızla görüşmemizde de kendileri bunu ifade ettiler. Afyonkarahisar’a girerken Emirdağ ilçemize bağlı Gömü belde Belediyemizin yapmış olduğu ‘Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardasınız’ tabelası Genel Başkanımızı çok duygulandırır. Zaman zaman bunu dillendirir, anar der ki, ‘Cumhuriyetin kurulduğu topraklar Afyonkarahisar’dır. Buranın insanı mütevazı, saygıdeğer, vatansever, mücadeleci, üreten, haysiyetli insanlar.’ MHP’de orada kendine ait olan milletvekili sayısını bir türlü istediği noktaya getirememektedir. Aslında bu topraklar MHP’ye çok sayıda milletvekili verebilir, vermiştir de. 1999 yılı seçimleri sonucu MHP’den ilimizi temsil eden 3 milletvekili seçilmişti. O dönemde toplumun değerlendirmesi MHP’nin çözüm noktasında yapabileceklerinin bilinmesinden kaynaklanıyordu. Nihayetinde en uzun koalisyon Türkiye’de o dönemde olmuştur. Anasol-M koalisyon hükümetidir.” dedi.
“SOLCULARA VATANI SEVDİRDİK ‘BEN ULUSALCIYIM’ DEMEYE BAŞLADILAR”
Mehmet Taytak, 1980 öncesinde “kavgalı dönemler” olarak ifade ettiği süreçte “Koministler Moskova’ya” diye bağırdıklarını ancak 1980 darbesinden sonra söz konusu kişilerin Moskova yerine Fransa’yı tercih ettiğini, Ülkücülerin ise bedel ödediklerinin altını çizdi. Taytak, “Fransa ve Almanya başta olmak üzere batı ülkelerine gittiler. Oralara iltica ederek kabul edildiler. Bizim hiçbir Ülküdaşımız oralara kaçmadı. Almanya’ya giden bir grubumuz vardı. Ama hiçbiri iltica etmedi. Bizim Ülküdaşlarımız bedel ödediler. Buraya bakıldığı zaman anlaşıldı ki bu ülke tüm insanlarıyla bir ve beraber olduğu zaman güçlü duruyor. Biz o dönemki koalisyon hükümetinde DSP ile ortaklık yaparak sosyal huzuru ve sosyal birlikteliği sağladık. Aslında tabanımız bu duruma o zaman karşı çıkmış ANAP ve DYP ortaklığından oluşan bir koalisyon hükümeti kurmamızın daha doğru olacağına inanılıyordu. Sayın Genel Başkanımız MHP sahadaki en büyük parti olduğu için o zaman Başbakan olabiliyordu. Sayın Genel Başkanımızın ana düşüncesini o dönem çatlamış olan yapının tekrar toparlanması lazım düşüncesi vardı. Bunu da başardık. Daha sonra ‘Ben solcuyum’ diyen arkadaşlar ‘Ben ulusalcıyım’ demeye başladılar. Yani vatan sevdiler. Sonuçta bu vatanı hepimizin sevmesini istiyoruz. Değişen şartlara göre değil her zaman vatanımıza milliyetçi bir anlayışla bakılmasını istiyoruz. Bu düşünce ile Sayın Genel Başkanımız Afyonkarahisar o dönem bize üç milletvekili verdiği için bize bir bakanlık hediye etti.” diye konuştu.
“GENEL BAŞKANIMIZ
AFYONKARAHİSAR’I ÇOK SEVER”
Daha sonraki seçimlerde MHP’nin bir milletvekili çıkardığını dile getiren Taytak, “Bugün itibariyle yani hafta sonunda MHP’li Belediye Başkanlarımızın 2023 yılına hazırlanmaları için Antalya’da düzenlediğimiz toplantıya Sayın Genel Başkanımız katılmak üzere dün Ankara’dan yola çıkarak her zamanki gibi ilimizde mola vermiştir. Afyonkarahisar’ın 17 MHP’li Belediye Başkanı da bu toplantıya katılmak üzere Antalya’ya gitmiştir. Türkiye’nin her yerinden MHP’li Başkanlarımızda oradadır. Sayın Genel Başkanımız toplantıda kendilerine hitap edecektir.” şeklinde konuştu.
“ADIM ADIM 2023 TOPLANTISINI
AFYON TEK BAŞINA YAPTI”
Covid-19 pandemisinin hız kesmeye başladığı süreçte Afyonkarahisar’ın “Adım Adım 2023 ve Cumhurbaşkanlığı Stratejileri” adlı toplantıya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Taytak, “Bu toplantı Akrones Otel’de Kocatepe Toplantı Salonunda yapılmıştı. Sizler de basın mensuplarımız olarak toplantı açılışında yer almıştınız. Türkiye genelinde 7-8 ilin birlikte yaptığı bu toplantı için Genel Başkanımız ‘Afyonkarahisar bu toplantıyı tek başına yapacak.’ dedi. Sağ olsun hemşehrilerimiz bizlere güç ve destek vererek salonu doldurdular. Çok güzel bir toplantı oldu. ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ projemizin toplantısı yine Afyonkarahisarımız da şahsımın yanı sıra 4 milletvekili arkadaşımızla MHP İl Başkanlığımız tarafından geçtiğimiz aylarda bir toplantı organize edilmişti. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, muhtarlarımızı, odalarımızın temsilcileriyle biraraya gelerek toplantı sonunda esnaflarımızı dolaştık.” ifadelerine yer verdi.
“SULTANDAĞI İLÇEMİZDE
ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI YAPTIK”
Son toplantılarını CHP’nin fazla oy aldığı ilçelerden biri olan Sultandağı ilçesinde yaptıklarına değinen Taytak şöyle konuştu: “2018 yılında CHP, AK Parti ve MHP’den fazla oy almış. Sanıyorum Muharrem İnce’den kaynaklanan bir destek olmuş. Şimdi bilindiği üzere bizim Cumhur İttifakı olarak AK Partili bir Belediye Başkanımız var. Sultandağı ilçemiz de dâhil bu toprakların tamamı Selçuklu eserleriyle dolu olan topraklardır. Sultandağı ilçemizde bu eserler çok daha fazladır. Sultandağı ilçemizdeki kervansaray Selçuklu eserleri arasında 3 eserden bir tanesi. Sultandağı toplantımızda Selçuklu tarihi ile ilgili bir konferans verdirdik. O özel toplantıya Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve Sayın Valimiz Gökmen Çiçek de katıldı. Son derece verimli bir toplantı yaptık. Toplantılarımız ve faaliyetlerimiz sürecek.”
“AK PARTİNİN, 12 MHP’NİN
5 MİLLETVEKİLİ ZARARI VAR”
“Biz MHP olarak bundan sonra durmayacağız. Teşkilatlarımızın kendi faaliyetleri de olacak.” diyen Taytak şunları söyledi: “Önümüzdeki Salı günü TBMM’de seçim süreciyle ilgili yasa tasarısı önümüze gelecek. İyi bir yasa değişikliği olacak. Artık oyların artık sayılmayacağı, barajın yüzde 7 olduğu bir yasa olacak. Bu çıkacak olan yasa ile 2018 yılındaki seçime girmiş olsaydık bir siyasi partinin milletvekili olmayacaktı. Yani Afyonkarahisar’da AK Parti 4 tane, MHP 1 tane, CHP ise bir milletvekili çıkaracaktı. Zaten doğru olanda buydu. Yani SP’nin artık oylarıyla tepki oylarıyla burada bir vekil çıktı. Muhalefetin artık oylardan dolayı yaklaşık 30’a yakın milletvekilleri vardır. Bu nedenle AK Partinin 12, MHP’nin 5 milletvekili zararı vardır. SP, DEVA v.d partiler bunlar ya CHP’den ya da İYİ Parti’den aday olacaklar. Millet İttifakının rengi değişecek. Bunlar diyecekler ki belki olmaz. Bu sefer de bir başka oluşumun içerisine girecekler.”
“YARINKİ TOPLANTIDAN
SESSİZ BİR KAVGA ÇIKAR”
Yarın DEVA Partisi ev sahipliğinde 6 siyasi partinin ikinci kez biraraya geleceğini belirten Taytak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu saatten sonra pek çok şeyi yaşayacaklar. Yarınki ikinci toplantılarından sessiz bir kavga çıkar. İlk toplantılarında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun saatlerce konuşarak rahatsızlık uyandırdığını, gerçekçi bir şey konuşulmadığı ortaya çıkmıştır. Batı normlarına göre hareket edilmesi gerektiği ifade ettiler. Bizler ise yerli ve milli olunması gerektiğini düşünüyoruz. Demeyecekler mi yarın seçim olduğunda; Birinci sıraya Kılıçdaroğlu, ikinci sıraya Karamollaoğlu, üçte Gelecek Partisi, İYİ Parti veya diğerleri olacak belki. Vatandaş demeyecek mi ‘Bu parti benim partim.’ Bu altı siyasi partinin biraraya gelmesi başından itibaren ölü bir doğumdur.”
“AKŞENER’İN GÖREVİNE YERİNE
GETİRMESİ GEREKİYOR”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Evine dön’ çağrısı hatırlatılan Taytak, “Doğrusu tabanda bu vardır. Merkezde böyle bir düşünce yoktur. Görevini yerine getirmesi gerekiyor demek lazımdır. Önümüzdeki süreçte inşallah hep birlikte güzel şeyler göreceğiz.” dedi.
“VALİMİZ ŞEHRİMİZİN BİR
OLMASINA KATKI SAĞLADI”
Taytak sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar için bir şanstır. Afyonkarahisar’da istediğimiz ve özlediğimiz birliğin sağlanması için çok çabalamış ve başarmıştır. Başta Kadın Kültür Evleri projesinin hayata geçirilmesi olmak üzere pek çok çalışma ile mikro milliyetçilikten çok ‘Biz’ olmaya büyük emek vermiştir. Bu vesile ile kendisine bir kez daha özverili ve samimi çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar yerel basını da yerli ve milli, vatansever bir anlayışla hareket etmektedir. Biz bundan son derece memnunuz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme