• Haberler
  • Genel
  • Alt yapıda ikinci etap çalışmaları başladı

Alt yapıda ikinci etap çalışmaları başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, SİT alanı içerisinde bulunan 19 mahallenin altyapı çalışmalarına devam ediyor Basın caddesinden başlayan çalışma için 3,5 milyon lira kaynak ayıran Afyonkarahisar Belediyesi, mevcut eski yontma taş kanal sitemi olan kanalizasyon sistemini korige borularla değiştiriyor. Ayrıca 70 sene önce döşenen ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu boruları ise tamamen HDPE borularla yenileniyor.Çalışmaların ikinci etabı olan [&hellip]

Alt yapıda ikinci etap çalışmaları başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, SİT alanı içerisinde bulunan 19 mahallenin altyapı çalışmalarına devam ediyor

Basın caddesinden başlayan çalışma için 3,5 milyon lira kaynak ayıran Afyonkarahisar Belediyesi, mevcut eski yontma taş kanal sitemi olan kanalizasyon sistemini korige borularla değiştiriyor. Ayrıca 70 sene önce döşenen ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu boruları ise tamamen HDPE borularla yenileniyor.
Çalışmaların ikinci etabı olan Çavuşbaş, Çavuşoğlu ve Camikebir mahalleleri içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmaları başladı. Çalışma kapsamında; 3 bin 160 metre HDPE 100 içme suyu ana boru hattı, 3 bin 375 metre PPRC içme suyu abone hattı, 2 bin 565 metre KORİGE kanalizasyon ana şebeke hattı ve bin 200 metre KORİGE kanalizasyon abone hattı döşenecek.
İşin tamamlanmasıyla beraber toplam 6 bin 535 metre içme suyu ve 3 bin 765 metre kanalizasyon şebeke hattı yenilenmiş olacak. Bu bölgelerdeki ekonomik ömrünü tamamlamış olan pik ve asbest içme suyu boruları iptal edilerek tüm vatandaşların bina abone boruları da yenilenecek.
Yine mevcut ihtiyacı karşılayamayan ya da eski taş kanal olan kanalizasyon şebekeleri ve parsel bağlantıları yenilenerek bu bölgedeki altyapı sorunu tamamen ortadan kaldırılacak. (Kocatepe)
İÇME SUYU HATLARI YENİLENECEK VE
KANALİZASYON HATTI DÖŞENECEK MAHALLELER
1- ÇAVUŞBAŞ MAHALLESİ
2- ÇAVUŞOĞLU MAHALLESİ
3- CAMİKEBİR MAHALLESİ
4- BEDRİK MAHALLESİ
5- KUBELİ MAHALLESİ
6- TACIAHMET MAHALLESİ
7- AKMESCİT MAHALLESİ
8- EFECİK MAHALLESİ
9- BURMALI MAHALLESİ
10- YENİCAMİ MAHALLESİ
11- HİSARALTI MAHALLESİ
12- KALE MAHALLESİ
13- HACI MAHMUT MAHALLESİ
14- HACI AFTAL MAHALLESİ
15- YUKARIPAZAR MAHALLESİ
16- UMURBEY MAHALLESİ
17- SİNANPAŞA MAHALLESİ
18- MEVLANA MAHALLESİ
19- TUZPAZARI CAD.SARAÇLAR ÇARŞISI VE ÇEVRESİNDEKİ MAHALLELER (KARAMAN MAHALLESİ)

Bakmadan Geçme