• Haberler
  • Genel
  • Alperenler Yazıcıoğlu’nun davasının takipçisi – Kocatepe Gazetesi

Alperenler Yazıcıoğlu’nun davasının takipçisi – Kocatepe Gazetesi

Alperen Ocakları İl Temsilcisi Nurettin Temurtaş, yarın Kahramanmaraş Adliyesi önünde BBP’nin merhum Genel Başkanı Merhum Yazıcıoğlu davasında alınan takipsizlik kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Temurtaş, her bir Alperen’nin kendi öz babasının davasını takip edercesine Yazıcıoğlu’nun davasını takip edeceğini belirtti Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Nurettin Temurtaş, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasında [&hellip]

Alperenler Yazıcıoğlu'nun davasının takipçisi

Alperen Ocakları İl Temsilcisi Nurettin Temurtaş, yarın Kahramanmaraş Adliyesi önünde BBP’nin merhum Genel Başkanı Merhum Yazıcıoğlu davasında alınan takipsizlik kararına itiraz edeceklerini açıkladı. Temurtaş, her bir Alperen’nin kendi öz babasının davasını takip edercesine Yazıcıoğlu’nun davasını takip edeceğini belirtti

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Nurettin Temurtaş, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasında savcı Habip Korkmaz’ın sökülen GPS cihazlarının basit olduğu, sanıkların suç örgütü suçundan değil nitelikli hırsızlıkla yargılanması yönünde verdiği takipsizlik kararı ile ilgili açıklama yaptı.
KARA KUTUNUN
DEĞİŞMESİ MUHTEMEL
BBP’nin mehrum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009 senesinde suikastle şehit düştüğünü kaydeden Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Nurettin Temurtaş, olayın asıl faillerinin tespit edilememesine karşın hain piyonların bir kısmının gün yüzüne çıktıını belirtti. Dosyada mevcut olan bir kısım delillerin şüpheliler hakkında dava açılıp hak ettikleri sanık sıfatını taşımaları için yeterli görülmediğini dile getirdi. Temurtaş; “Savcı Bey ana soruşturma dosyasına kasten adam öldürme veya taksirli adam öldürme suçları üzerinden devam ettiğini beyan ederek, suç örgütü yönünden takipsizlik kararı vermiştir. Sözünü ettiği ana soruşturma neticelenmeden son olarak hüküm verilmesi gerek ‘suç örgütünün yokluğu’ konusunda baştan karar verilmesi bir hukuk garametidir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘keçiler sökmedi ya’ şeklinde ifade ettiği helikoptere ait GPS cihazını söken TSK mensupları hakkında nitelikli hırsızlıktan dolayı dava açılmasına karar verilmiştir. Mevcut olan kamera görüntülerinde GPS cihazını alenen söktüğü belli olan bu şahısların, helikoptere ait uçuş bilgilerini içeren kara kutusunu da sökmüş olmaları, söküp değiştirmiş olmaları muhtemeldir. Delilleri karartmak ve yok etmek maksatlı işlenen bu suçu nitelikli hırsızlık suçu kapsamında değerlendirmek hukuk bilgisinin yetersizliği ile izahlandırılabilecek bir durum değildir.” dedi.
TAKİPSİZLİĞE İTİRAZ EDİLECEK
Alperenler’in ilahi adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine iman ettiklerini belirten Nurettin Temurtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Alperenler’in yüreğine bir nebzede olsa su serpecek, beşerin inşaa ettiği mahkemelerde tesis edilecek adaletin de her ne pahasına olursa olsun tecelli etmesi için gövdelerimizin üstündeki kellelerimizi adalet terazisinin üstüne koyduk muhataplarının haberi olsun. Soruşturma sürecine zarar verileceği gerekçesiyle kısılan sesimizin, bu saatten itibaren bir çığlığa dönüşeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İlk olarak yarın Kahramanmaraş adliyesinin önünde takipsizlik kararına itirazımızı sunacağız. Arkasından kararı alınan tepkiler ortaya konacaktır. Ayrıca Alperen Ocakları adına davaya müdahale dilekçesi verilecektir. Her bir Alperen’nin kendi öz babasının davasını takip edercesine Şehit Liderimizin davasının takipçisi olacağından kimsenin şüphesi olmasın.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme