Alper Gezeravcı Kimdir?

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda Türkiye’nin ilk astronotu olarak uzaya çıkacak olan Alper Gezeravcı'nın kim olduğu internette en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, Türkiye'nin uzaya çıkacak olan ilk astronotu Alper Gezeravcı kimdir? Detaylar haberimizde…

Türkiye Uzay Ajansı tarafından ilk kez bir Türk astronotun katılacağı uzay görevinin tarihi belli olmasının ardından misyonunda Türkiye’nin ilk astronotu olarak uzaya çıkacak olan Alper Gezeravcı hayatı ve kariyeri araştırılmaya başlandı. Alper Gezeravcı hakknda tüm merak ettiklerinizi iszler için araştırdık.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de doğmuştur.  Türk Hava Harp Okulu’nda elektronik mühendisliği okuyan Gezeravcı aynı zamanda Dayton, Ohio’daki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim görmüştür. Türk Hava Kuvvetleri’nde 21 yıldır F-16 pilotudur. Gezeravcı, 2023 yılının son çeyreği için planlanan SpaceX Axiom Space-3 misyonu kapsamında uzayda 14 gün geçirecek olan Gezeravcı, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Gezeravcı’nın, Kennedy Uzay Merkezi’nden diğer üç uluslararası astronotla birlikte Crew Dragon ile uçması planlanmaktadır.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu serüvenini anlattığı videoyu “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Uzay Programı hedeflerimizi adım adım hayata geçiriyoruz.” notu ile sosyal medyada paylaştı.

Bakmadan Geçme