Alpay Özalan, Bakan Mı Olacak?

Futbolcu geçmişi ile bilinen milletvekili Alpay Özalan kimdir? Özalan'a bakanlık mı verilecek?

Siyaset sahnesindeki açıklamalarıyla dikkat çeken Alpay Özalan, izleyicilerin merak ettiği isimlerden biri haline geldi. Eski Millî Futbolcu, Teknik Direktör ve Sporcu olan Özalan, futbol kariyerine Altay'da başladı.

Ardından Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa Red Diamonds (Japonya) ve FC Köln (Almanya) gibi önemli kulüplerde oynadı.

1992 ile 2008 yılları arasında Millî Takımın vazgeçilmez oyuncusu olarak 127 kez millî formayı giydi. 1993 Akdeniz Oyunları'nda şampiyonluk yaşadı ve 1996'da Olimpiyat Fair Play ödülünü kazanan ilk Türk futbolcu oldu.

Aynı zamanda Premier Lig'de forma giyen ilk Türk futbolcusu olarak tarihe geçti.

Özalan, 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin üçüncülük kazandığı kadroda yer aldı ve FIFA World Cup All-Star kadrosuna seçilen ilk Türk futbolcu oldu.

Japonya'da yılın en iyi yabancı oyuncusu ve Asya'nın en iyi defans oyuncusu seçilerek dikkat çekti. Dünya Kupası'ndaki başarısından ötürü Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülen Özalan, Almanya'nın ünlü futbol ansiklopedisi Fussballer tarafından tarihin en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterildi.

Futbolculuk kariyerini Almanya'da sonlandıran Özalan, teknik direktör olarak çeşitli kulüplerde görev aldı ve Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü yaptı.

Son dönemde TBMM'de Ahmet Şık'a kürsüde gerçekleştirdiği fiziki müdahaleyle gündeme gelen Alpay Özalan, siyasette de dikkat çeken bir isim olmaya devam ediyor.

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Özalan'ın önümüzdeki dönemde değişmesi beklenen kabinede Gençlik ve Spor Bakanı olacağı söyleniyor.

Bakmadan Geçme