'Alparslan Da Bizim Atatürk De… Ancak…'

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili Dr. M. Kemal Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocatepe'ye gelmediğini, 26 Ağustos'ta Ahlat'a gittiğini belirterek bu durumu eleştirdi

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili Dr. M. Kemal Demirkırkan, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan her yıl olduğu gibi, bu yıl da Kocatepe’ye gelip, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki son ve en büyük adımın başlangıcını anmak yerine, Ahlat’a gidip Malazgirt Zaferimizi kutlamayı tercih etmiş. Bana göre, bu gelenekselleşen tavrı belirli bir düşünce yapısının, Cumhuriyetimize ve onun kurucusuna olan tepkilerinin bir yansımasıdır” dedi.

“BİRİSİNDEN VAZGEÇTİĞİNİZ AN…”

Demirkırkan açıklamasına şöyle devam etti:

“Oysa, biz diyoruz ki: 26 Ağustos 1071 de bizim, 23 Nisan 1920 de. 30 Ağustos 1922 bizim, 29 Ekim 1923 de. 29 Mayıs 1453 de bizim, 6 Ekim 1923 de. Biz diyoruz ki;  Alparslan da bizim, Fatih Sultan Mehmet de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de. Ne birinden vazgeçeriz, ne ötekinden. Türk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini zenginleştirmek, geçmişiyle barışık tutmak hepimizin görevidir. Unutmayın ki, birisinden vazgeçtiğiniz an, bu millet de sizden vazgeçer.”

Bakmadan Geçme