'Alpagu' dünyaya tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi
7 bin 236 yıllık geçmişi olan 'Alpagu'yu anlatan Alpagu Dünya ve Türkiye Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Özkan, 'Dünya üzerinde bildiğiniz hangi branş olursa olsun, spor branşlarının en az 5-6 katı geçmişi olan Alpagu hepsinin atasıdır' ifadesini kullandı Alimoğlu Çeşmeli Konağı'nda Alpagu tanıtım toplantısı düzenlendi. Alpagu Turon Federasyonu Afyonkarahisar Temsilcisi ve Fight Spor Kulübü işletmecisi Hakan [&hellip]
7 bin 236 yıllık geçmişi olan ‘Alpagu’yu anlatan Alpagu Dünya ve Türkiye Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Özkan, “Dünya üzerinde bildiğiniz hangi branş olursa olsun, spor branşlarının en az 5-6 katı geçmişi olan Alpagu hepsinin atasıdır” ifadesini kullandı
Alimoğlu Çeşmeli Konağı’nda Alpagu tanıtım toplantısı düzenlendi. Alpagu Turon Federasyonu Afyonkarahisar Temsilcisi ve Fight Spor Kulübü işletmecisi Hakan Koç gençlere ve öğrencilerine yaptığı açıklamada yeni bir oluşum olan ve dünyaya yaymak istedikleri Alpagu’yu anlattı. Çok eski bir kültür olan Alpagu’nun federasyonlaştığını ve konfederasyon olma yolunda olduğunu belirten Koç, “Alpagu Federasyonu diye 2006 yılında yola çıktığımızda Türklere ve Osmanlılara ait bir savaşma sanatı olan Alpagu sitilimizi önce dünya federasyonunu, sonra Türkiye federasyonunu kurduk, şimdi ise konfederasyonu kurma aşamasındayız. Bütün federasyonların dosyaları birleştiriliyor. Ardından bütün dosyaları birleştiriyoruz ve Konfederasyonumuz kuruluyor. İnşallah konfederasyonumuz adına güzel film çalışmalarımız olacak. Biz hep beraber çıktık bu yola. Alpagu Turon Federasyonu kurduk, Alpagu ya dahil bir branş. Turon Federasyonu Başkanı ben oldum. Afyonkarahisar’da Turon’la alakalı modül çalışmamız var. Üniversitede, milli eğitimde, halk eğitimde ders olarak okutulacak ve aynı zamanda askeri okullar ve polis okullarında da ders olarak eğitimleri verilecek. Alpagu denince akla savunma ve yakın dövüş gelmesin. Bu Alpagu çok büyük bir kültür. Bizim eksiğimiz olan kültürümüz. Biz bu Alpagu Federasyonları içersinde bu kültürümüzle birlikte savunma ve savaşma sanatlarımızı tüm dünyaya yaymak amaçlı ortaya çıktık. Bunu da inşallah kendimiz değil sizlerle beraber sporcularımızla elde edeceğimiz başarılarla aynı zaman çevireceğimiz filmle beraber, bunları gerçekleştireceğiz. Film derken de kastettiğimiz şey sinema filmi, dizi film ve tanıtım belgeseli filmleri çekilecek ve hatta reklam filmleri ve fragmanlarımızda olacak. Bundan dolayı güzel bir yolda hep beraber el ele verip güzel şeyler yapmayı amaçlıyoruz. Ayhan hocamızın da Eskişehir’den buraya kadar gelmesi bu olayı tetiklemek, Afyonkarahisar’da başlayıp tüm Türkiye ve Dünya ya yayılmak amaçlı bu faaliyetlerimizi büyüterek gitmek” diye konuştu.
“ALPAGU, 7 BİN 236 YILLIK
TÜRK KÜLTÜRÜ”
Yapılan açıklamayı dinleyen gençlere Alpagu hakkında bilgi veren Alpagu Dünya ve Türkiye Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Özkan, sistemin ve Türklüğün nasıl oluştuğunu anlattı. Özkan, “Alpagu benim değişmezlerimden bir tanesi. Çok farklı bir stil, sizler gibi Alpagu’yu ilk anlattıklarında tek bir şey düşündüm. Ben bu Alpagu’nun bir parçası olmalıyım dedim. Neden peki, Alpagu’nun ne olduğunu, kim olduğunu bize, özellikle Türkler ve Müslümanlar üzerindeki etkilerini kısaca anlattığımda en azından benim kadar Alpagu’yu düşüneceksiniz. Alpagu 7 bin 236 yıllık bir geçmişi olan, altını çiziyorum, 7 bin 236 yıllık diyorum. Dünya üzerinde bildiğiniz hangi branş olursa olsun, spor branşlarının en az 5-6 katı geçmişi olan bir sistem ve Alpagu hepsinin atasıdır. En ileri teknik olan karate ve tekvandonun bile bin, bin 500 yıllık geçmişi varken bunların kat ve kat üzerinde. Alpagu hepsinin atası. Aklınıza hangi spor dalı geliyorsa söyleyin Alpagu’dan o konuda muhakkak bir parça var. 7 bin 236 yıl bu mayıs ayının üçüncü Çarşamba’sı 7 bin 237’nci yılına giriyor. Özellikle bahar bayramı diye düşünülen Mayıs aylarında özellikle dünya belli bir evrim geçirdiği için mevsimler artık kaydı. Eski zamanlarda, şuanda hala kış, o zamanlarda bahar Mayıs’a geldiği için çayıra inme törenleri Mayıs ayında yapılırmış. Bu törenlerle birlikte Alpaguluk yani Türklük törenleri yapılırmış. Bu kimden geliyor biliyor musunuz? Soyumuz Türklüğümüz Nuh Peygamberin torunu olan Turk’dan geliyor. Nuh Peygamberimizin oğlu Yasef’in 7 oğlundan birisi de Turk’un kavmi ile birlikte bu 7 torunu dünyanın her bir yerine yayılıyor ve bizde Türklüğümüzü, Alpaguluğumuzu Turk’tan alıyoruz” diye konuştu.
“ALPAGU, YALNIZ SAVAŞÇI”
Alpagu tarihi hakkında bilgilendirmeye devam eden Özkan, “Alpagu’nun terimsel anlamı ‘Yalnız Savaşçı’ demektir. Cengiz Han filmini izleyeniniz var mı? Orada 40 tane atlıyı ordunun içerisine saldırırken görüyoruz değil mi? İşte onların hepsi birer Alpagu. Vatanı ve milleti için ölmeye gidiyor Alpagu. Bayrağı için ve dini için ölmeye gidiyor ve yanlarındaki arkadaşları şehit olup da ölmeden dönerlerse ve eğer savaş kaybedilirse dağda tek başına intikam için tekrar yaşıyorlar. Halkın içine dönmüyorlar ve onların birer aileleri yok. Yakın tarihte Osmanlı tarihine geçersek Akıncılar dediğimiz birlik var. Serden geçti, Osmanlı Tokatı delilerden geliyor. Bizim sistemiz içinde Osmanlı Tokatı da var ve alt branşlarımız var. Alpagu ana branş. Bu alt branşlardan bir tanesi de Hakan hocamın başkanlığını yaptığı Turon’dur. Eskişehir’de kurduk ama Başkanlığı Afyonkarahisar’da. Turon çok farklı, baş branşlarımızdan bir tanesi ilk 3 branş içinde yer alıyor. Kum boksu dediğimiz bir branşımız var. Tebük var ve 5 bin 500 yıllık geçmişi olan Tebük futbolun anası. Futbolun şurada 200 yıllık bir geçmişi söz konusu. Tebük’ün federasyonu da yine Eskişehir’de. İsrail’in Krav Maga denilen değişik bir dövüş sanatı var. aslında bunun atası da yine Türkler bununda federasyonunun iznini aldık. Her türlü araştırmasını yaptık. ‘Sır Mücadele Federasyonu‘ adı altında Türkçesiyle onu da kuruyoruz. Şuanda dünya üzerinde bildiğiniz bütün sistemlerin ana branşları ve ana çatısı bizim elimizde” diye konuştu.
“SİNEMA FİLMİ İLE TANITACAĞIZ”
Alpagu’yu dünyaya tanıtmak için belgeseller, dizi film ve sinema filmi hazırlıklarının bulunduğunu belirten Genel Sekreter Özkan, “Senaryosunu benim yazdığım bir sinema filmimiz var. Bu film onay gördü, özellikle bizimle çalışmak isteyen İstanbul’dan 2 yönetmen var. Bunları sizde biliyorsunuzdur, Çağan Irmak bu tip bir senaryo arayışı içersindeyken ona ulaştık ve tanışma fırsatımız oldu. Oda bize böyle bir projede çalışmak istediğini söyledi. İkinci yönetmen ise Selçuk Yöntem’in yeğeni, bu arkadaşımızda çok amatörce bir takım filmler çekmiş ama çok iddialı ve mükemmel bir ekibi var. Birde arkasında Selçuk Yöntem gibi amcası var, mesleği var. Sinan Çetin’le görüşmelerimiz olacak. Pana film Necati Şaşmaz ve ekibiyle görüşmemiz olacak. Bunlar şuanda bu filmi çekmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu filmde bizde kendimizi ağırdan satıyoruz ki elimizde bulunmaz bir nimet var. Dünya ya bir anda markalaşacak, dünya ya bir anda tokat vurabilecek, onları silkeleyecek bir senaryo var elimizde. Benim bu senaryoya nasıl ulaştığım sorusuna ise cevabım şöyle olur: Kazım Karabekir Paşa tarihte 1923 son Alpagu. Türkiye’nin son Alpagu’su. Ama son döneminde. Sonrasında Coşkun Durmuş hocamız, 1998 yılında askeriye ve emniyet güçleri tarafından incelenerek 5 kişinin Alpagu’luğa aday olduğu belirleniyor ve bir tanesi Coşkun hocam. Ta ki 2002 yılında Alpagu’luğu Coşkun hocam hak ederek kazanıyor” dedi.
“TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK YETERLİ”
Özkan: “Alpagu olabilmek için iki tane kuralı var. İlk kuralı Türk olmak. Sonradan Türk olanlar yada soy ağacı Türklükle bağdaşmayanlar, 9’uncu Tu’ya kadar gelebiliyor fakat Alpagu olamıyor. Alpagu seçimlerine katılamıyorlar. İkincisi ise Müslüman olmak. Yine sonrada Müslüman olanlar maalesef Alpagu’luk rütbesine erişemiyorlar. Böyle iki tane katı kuralımız var. Aslında bize değil dış güçlere karşı kuralımız katı.”
Ali Fuat Güçlüer’in Haberi