• Haberler
  • Genel
  • Almanya'yı dost ve müttefik bir ülke olarak görüyoruz

Almanya'yı dost ve müttefik bir ülke olarak görüyoruz

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. İki ülke arasında geçmişe dayalı dosluk ilişkilerinin olduğunu kaydeden Vali Balkanıoğlu, “Almanya'da da birçok hemşerimiz var. Afyonkarahisar’dan Almanya'ya mermer ihracatı yapılıyor. Almanya'yı biz dost ve müttefik bir ülke görüyoruz” dedi Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları Ve Yöneticiler Vakfı [&hellip]

Almanya’yı dost ve müttefik bir ülke olarak görüyoruz

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. İki ülke arasında geçmişe dayalı dosluk ilişkilerinin olduğunu kaydeden Vali Balkanıoğlu, “Almanya’da da birçok hemşerimiz var. Afyonkarahisar’dan Almanya’ya mermer ihracatı yapılıyor. Almanya’yı biz dost ve müttefik bir ülke görüyoruz” dedi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları Ve Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer’in davetlesi olarak Afyonkarahisar’a gelen Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Vali Balkanlıoğlu’na yaptığı ziyarette ilk olarak Valilik şeref defteri imzaladı.
“ALMANYA’YA MERMER İHRAÇTI YAPILIYOR”
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Almanya bizim için önemli bir müttefik ve dost bir ülke. Geçmişten ders çıkarmış bir ülke. Şimdi bu nedenle Avrupa ve dünyada barış ve istikrar için çaba sarf ediyor. Avrupa Birliğinin en önemli ülkesi, sanayisi ve ekonomik gücü bizler için çok önemli bir ülkedir. Toplam ticaretimizin büyük bir bölümünü Almanya ile yapıyoruz. Buradan Almanya’ya mermer ihracatı yapılıyor. Afyonkarahisar mermerler şehridir” dedi.
“100 BİN İNSANIMIZ BELÇİKA VE BRÜKSEL’DE YAŞIYOR”
Vali Balkanlıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Almanya’da çalışıp, oralarda iş adamı olan yurttaşlarımız var. Hamm şehri ile de kardeşiz. Burada da Hamm Bulvarı var ve Hamm’dan gelen fil heykeli var. Dolayısı ile Hamm şehri ile dostluğumuz ileri seviyede. Bizim Emirdağ ilçemiz var oradan 100 bin insanımız Belçika’da Brüksel’de yaşıyor. Milletvekilleri ve Belediye Başkanları var. Emin Kır isminde de bakan var. Ama Almanya’da da birçok hemşerimiz var. Bazen de onlar Türkiye’ye ziyaretlerinde Alman dostlarını da getirirler. Almanya’ya bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bilhassa Avrupa Birliğine girmemizde destekleri var. Uluslararası ilişkilerde de Almanya’nın desteklerini de görüyoruz. Almanya’yı biz dost ve müttefik bir ülke görüyoruz. Dönem dönem politikacılardan Almanya’da ve Türkiye’den aksi görüşler gelse de, bu durum bizim dost olma gerçeğimizi değiştirmez. Mesela Almanya milli takımı kiminle milli maç yapsa biz Almanya’yı tutarız. Genelde de biz Almanları kutlarız. Umarız bu karşılıksız bir sevgi olamaz. Ziyaretleri için kendisine teşekkür ediyoruz. Valilik olarak her türlü konuda da yardımcı olacağız.”
“BAĞLARIMIZ DAHA DA KUVVETLENDİ”
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle ise, “Burada olduğum için çok mutluyum, uzun zamandır buraya gelmek istiyordum zaten. Sizinde söylediğiniz gibi iki ülke arasında çok eskiden süregelen bir dostluk var. Almanya için söylediğiniz geçmişte yaşanan olaylar aslında tüm dünya için geçerli bir durumdur. Her zaman bir takım şeylerden ders çıkarılması gerekmektedir ki uluslararası bağlar artırılsın. Dışişleri Bakanımız o yüzden barış sağlamak uğraşıyor ve diyaloga önem veriyor. Halklar arası diyalog çok önemlidir. Bunun da her yerde altını çiziyoruz. İkili ilişkilerimize gelince daha da bağların kuvvetlendiği ilişkiler söz konusu her iki ülke arasında. Her dostlukta olduğu gibi bazen daha zorlu veya daha kolay yollarla karşılaşılabilinir. Önemli olan bu zorlukları beraber aşmaktır. Ekonomik ilişkilerimize baktığımız da buradan Almanya’ya torunlarına daha iyi gelecek sağlamak için göç ediyorlardı. Ama şimdi Türkiye’ye baktığımız da ekonomik durum çok daha iyi durumda ve artık yurt dışında çalışmak için Türk sayısı azalmış durumdadır. Şimdi siz Hamm’dan bahsettiniz, Afyonkarahisar’ın kardeş kenti olarak. Ben kendi adıma Stuttgart’tan bahsedebilirim, Türk kökenli insanların sahip olduğu binlerce şirket var. Biz bunu görünce çok seviniyoruz. İnsanlar kişisel özelliklerini kaybetmeden gittikleri ortama tutunmuş oluyorlar. Bu dostluğun ve karşılıklı iyi ilişkilerin göstergesidir. Bu anlamda iki ülkenin daha çok paylaşım içerisinde olmalarını ve birbirleri ile olan ilişkilerinin artmasını gönülden istiyoruz” diye konuştu.
Ziyaret Vali Balkanlıoğlu tarafından Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle’ye günün anısına mermerden yapılmış satranç takımı verilmesi ve Haberle’nin de Vali Balkanlıoğlu’na çini kalemlik takdim etmesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme