Almanya Fırsat Kartı Kimler Alabilir?

Almanya fırsat kartı kimler alabilir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki,  Almanya fırsat kartı ne demek? Almanya fırsat kartı kimler alabilir? Almanya fırsat kartı nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde…

Almanya Fırsat Kartı ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabı haberimizde.

ALMANYA FIRSAT KARTI NEDİR?

Almanya Fırsat Kartı, AB üyesi olmayan ülkelerden Almanya’da iş arama ve çalışma imkânı sunan yasal bir ikamet iznidir. Bu kart ile sabit bir iş sözleşmesine tabi olmaksan Almanya’da iş aranabilmekte ve çalışılabilmektedir. Bu kart ile Almanya’da haftada 20 saate kadar yarı zamanlı çalışma imkanına ve iki haftalık deneme çalışmalarına katılma olanağına sahip olmuş olunur. Almanya Fırsat Kartı sahibi kişiler, Almanya’ya daha kolay giriş yapma ve hızlıca iş bulma imkanına sahip olur. Ayrı Almaya bu karta sahip kişilere kalıcı ikamet izni başvurusu yapma imkanı verir.

ALMANYA FIRSAT KARTI’NA NASIL BAŞVURULUR?

Almanya Fırsat Kartı’na başvurmak için, Alman dış temsilciliklerine (örneğin Alman elçilikleri veya konsoloslukları) başvuruda bulunmak gerekir. Eğer Almanya’da yaşıyorsanız Almanya’da bulunan yerel yabancılar ofisine başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında, Almanya’da yapmak istediğiniz mesle dair, mesleki eğitim, iş deneyimi ve dil yeterliliklerinizi ve Almanya’da yeterli mali kaynağınız olduğunu kanıtlamanız şartı aranmaktadır.

ALMANYA FIRSAT KARTINA NE ZAMAN BAŞVURULUR?

Almanya Fırsat Kartı için başvuruların 1 Haziran 2024’ten itibaren kabul edilmeye başlanması beklenmektedir.

ALMANYA FIRSAT KARTINI KİMLER ALABİLİR?

Almanya Fırsat Kartı puan sistemi ile verilmektedir. Buna göre kart başvurusu için gerekli olan şartları sağlamanız istenmektedir. Bu kart, en az Almanca A1 veya İngilizce B2 düzeyinde dil bilgisine sahip, en az iki yıllık mesleki eğitim veya üniversite diplomasına sahip ve yeterli mali kaynaklara sahip olan kişilere verilmektedir.

Bakmadan Geçme