• Haberler
  • Gündem
  • 'Almanya dostluk sınavından geçemedi' – Kocatepe Gazetesi

'Almanya dostluk sınavından geçemedi' – Kocatepe Gazetesi

Almanya Parlamentosunun Sözde 'Ermeni Soykırımı' yasa tasarısını kabulüne ilişkin olarak AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bir açıklama yaptı.1915 olaylarına ilk kez 'soykırım' nitelemesi yapan yasa tasarısının, Alman parlamentosundan, maalesef ezici bir çoğunlukla geçtiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 'Dünya tarihinin en büyük diktatörlerinden birisini yetiştiren, insandan sabun yapmayı icat eden, gaz odalarında [&hellip]

Almanya Parlamentosunun Sözde “Ermeni Soykırımı” yasa tasarısını kabulüne ilişkin olarak AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bir açıklama yaptı.
1915 olaylarına ilk kez “soykırım” nitelemesi yapan yasa tasarısının, Alman parlamentosundan, maalesef ezici bir çoğunlukla geçtiğini hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Dünya tarihinin en büyük diktatörlerinden birisini yetiştiren, insandan sabun yapmayı icat eden, gaz odalarında türlü işkenceler uygulayan devlet, aleme medeniyet öğreten bir devleti, toplumu soykırım ile suçluyor. Alman Parlamentosunda açılan pankartların bile hazır olduğu göz önünde bulundurulduğunda, nasıl danışıklı ve sonucu belli bir oylama olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
Ermeni Tehcirine soykırım diyen Almanya’nın tüm dünya arşivlerindeki nazi kamplarında çekilmiş fotoğraflara bakılmasının yeterli olacağını belirten Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Parlamento’da oylanan raporda “Osmanlı İmparatorluğu’nun askeri müttefiki Alman İmparatorluğu’nun kendi diplomatlarının ve misyonerlerinin, Ermenilere yönelik sistematik sürgün ve yok etme uygulandığına dair raporlarına ve bildirimlerine rağmen, bu suçu durdurmak için harekete geçmemesinden üzüntü duyulduğu” ibarelerine yer verilmiştir. Raporda da belirtildiği üzere dönemin en büyük müttefiki olan bir devletin böyle ifadelerin yer aldığı bir raporu kabul etmesi kendi aslını inkar ettiğinin göstergesidir. Fransa, İsveç, Hollanda, Belçika ve İsviçre’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin parlamentosunda daha önce kabul edilen ve Türkiye’yi uluslararası platformlarda suçlayıcı ithamlarda bulunulan raporlar Avrupa’dan ve özellikle altını çizmek gerekir ki çoğunluğu AB üyesi ülkelerden oluşması; Avrupa Birliğinin de bir hristiyan birliği olduğu tezini desteklemektedir. Kabul edilen raporun; gerçeklikten uzak, siyasi çıkarlara hizmet eden bir safsatadan ibaret olduğu objektif belgelere dayanan aklıselim kişiler ve toplumlarca onaylanacağı aşikardır. Almanya bu dostluk sınavından geçememiştir. Söz konusu rapor Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nce yok hükmündedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme