'Almanya başka, Hamm başka' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında Haziran ayı toplantısını dün akşam yaptı. Toplantıda maliyeti 200 TL olan ön ödemeli su sayaçlarının bedeli 205 TL olarak belirlendi.'HAMM'LA KARDEŞLİK GÖZDEN GEÇİRİLMELİ'Afyonkarahisar Belediyesi'nin kardeş kenti Almanya'nın Hamm şehri ile alt yapı hizmetleriyle ilgili ortak proje gerçekleştirilmesine yönelik teknik incelemeler yapmak üzere Temmuz ayında bir hafta süre [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında Haziran ayı toplantısını dün akşam yaptı. Toplantıda maliyeti 200 TL olan ön ödemeli su sayaçlarının bedeli 205 TL olarak belirlendi.
“HAMM’LA KARDEŞLİK GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya’nın Hamm şehri ile alt yapı hizmetleriyle ilgili ortak proje gerçekleştirilmesine yönelik teknik incelemeler yapmak üzere Temmuz ayında bir hafta süre ile Belediye’den 4 personelin görevlendirilmesine karar verildi. Bu sırada söz isteyen MHP Meclis Üyesi Mehmet Soner, Alman parlamentosunda Ermeni soykırımının kabul edildiğini hatırlatarak, Hamm ile kardeşliğin gözden geçirilmesi gerektiğini, bu durumun içine hiç sinmediğini söyledi. Soner; “Bu kararın verilmesi şahsen benim içime sinmedi. Dolayısıyla bu karara şahsen soğuk bakıyorum” dedi.
PARLAMENTO VE YEŞİLLER KINANABİLİR
Belediye Başkanı Çoban, Mehmet Soner’in kendisine göre haklı olabileceğini kaydetti. Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Peterman’ın Türk dostu bir insan olduğunu ifade eden Çoban; “Peterman, Türk dostu bir insan. Bunu da her platformda dile getiren bir insan. Hamm’da bulunan Türkler’in tamamının oy verdiği bir insan. Onun da bu soykırım tasarısına ben olumlu bakacağına inanmıyorum. Hamm şehrimiz ayrı, Alman hükümeti ayrı. Peterman gerçekten Türk dostu. Oradaki camii için bizzat yer tahsis etti. Hatta cebinden ilk defa 500 euro bağış yapan bir insandır. Olaya tersinden bakarsak burada bir kilise yapılsa ben cebimden 500 lira para versem ne hale gelirim bir düşünün. Ama tabii Alman Parlamentosunu ve Yeşiller Partisini kınayabiliriz. Buna hep birlikte karar veririz” diye konuştu.
HARB-İŞ’İN TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısında Norm kadro yönetmeliğe göre Etüd Proje Müdürlüğü kurulması teklifi olduğu şekli ile oybirliği ile kabul edildi. Belediyespor Voleybol takımı sporcuları, teknik yöneticileri ve antrenörlerine 200 bin TL nakdi ödül dağıtılmasına oybirliği ile karar verildi. Harb-İş minibüslerinin devlet hastanesi girişindeki durak yeri talebi uygun görüldü. Çavuşbaş minibülerinin devlet hastanesine dönüşümlü olarak çalışan 7 aracının 9 araca çıkarılması talebini uygun görüldü. M. Fevzi Çakmak Mahallesi’ne çalışan Harb-İş minibüsleri güzergahları iptal edildiğinden Ataköy minibüslerinin bu mahalleye çalışma isteği oybirliği ile kabul edildi. Mecidiye Mahallesi’nde tescili yeni yapılan eski tarihi bir binanın kamulaştırılması için Encümene yetki verildi. Paşa Camii inşaa edilecek olanda uygulama imar planlarına yapılan itirazların incelemesinin devam ettiği bildirildi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberinin detayları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Bakmadan Geçme