• Haberler
  • Genel
  • Alman İşadamları yatırım için Afyon’a geldiler

Alman İşadamları yatırım için Afyon’a geldiler

Bir dizi ziyaret, incelemelerde bulunarak yatırım yapmak için Afyonkarahisar'a gelen Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ, beraberinde Türk asıllı İş adamı Ümit Topbaş ve Alman İş adamı Yaros Laos Yankovski ile birlikte Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Koordinatörü Tuğrul Çınar'ında [&hellip]

Alman İşadamları yatırım için Afyon'a geldiler

Bir dizi ziyaret, incelemelerde bulunarak yatırım yapmak için Afyonkarahisar’a gelen Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ, beraberinde Türk asıllı İş adamı Ümit Topbaş ve Alman İş adamı Yaros Laos Yankovski ile birlikte Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Koordinatörü Tuğrul Çınar’ında hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu misafirlerine, Afyonkarahisar’a ‘Hoşgeldiniz’ dedi.
Çöpler değerlendirilmiyor
Kütahya, Uşak ve Manisa’da yatırım için çalışma yapması planlanan iş adamları, ilk ziyaret yerleri olan Afyonkarahisar’da yapılacak çalışmalar hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüş alışveri-şinde bulundular. Mutfak ürünleri ve geri dönüşüm projeleri ile ilgili iş adamlarının Afyonkarahisar’da çeşitli incelemelerde bulunacaklarını anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almanya’da geri dönüşüm makineleri üretimi konusunda faaliyet gösteren işadamı Yaros Laos Yankovski’nin atıklarla ilgili ne yapılabileceği konusunda çeşitli çalışmalarda bulunacağını dile getirdi. Türkiye’de tam anlamı ile çöplerin değerlendirilmediğini belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de atıklar içerisinde geri dönüşüm yapılabilecek ve tekrar ekonomiye kazandırılabilecek birçok materyal var ki bunlar hiç değerlendirilmeden vahşi bir şekilde toplanarak doğaya bırakılıyor. Orada belki yüzyıllarca bozulmadan kalıyor. Ekonomiye kazandırılmadığı gibi başımıza bir çevre kirliliği olarak da bela oluyor. Bunları çöp sisteminden ayıklamak suretiyle ekonomiye kazandırarak hem çevre kirli-liğinin önlenmesi, hem de kaynaklarımızın akıllı tüketilmesi bakımından çok önemlidir” dedi.
Afyon mermerde dünyaya açılan merkez
Mutfak ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Türk asıllı işadamı Ümit Topbaş’ın da Afyonkarahisar’da bu alanda faaliyet yürüten iş-yerleri ile bir çalışma içerisinde olacağını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın özellikle mermercilik konusunda dünyaya açılan bir merkez olduğunu söyledi.
Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ ise sıcak karşılamalarından ve misafirperverliklerinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Milletvekili olarak seçildiği bölgedeki şirketlerin eksportunun güçlü olduğunu anlattı. Bu şirketlerle Türkiye ve Almanya ilişkilerinin geliştirileceğini aktaran İsmail Ertuğ, gelişen pazarda Türkiye ile Almanya’nın birbirini çektiğini ifade etti. Dört günlük bir program yaptıklarını dile getiren Ertuğ, bir şekilde aracı olabilirse memnuniyet duyacağını belirtti.
Türkiye ve Almanya’nın, özellikle de Türkiye’nin gelecek 20-30 yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olacaklarını aktaran Ertuğ; “Bu kağıt üzerinde olmuyor, yatırımlarla gerçekleşecektir. Her zaman ekonomi, para kazanma, insanlar içindir. Kesinlikle istihdam yaratılıp insanlar refah içerisinde demokratik bir ortamda yaşamasını temenni ediyoruz”
Ziyaretin sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Almanya’dan gelen heyete Afyonkarahisar Mermerinden yapılmış satranç takımı ve Afyonkarahisar’ı tanıtan broşür ve kitaplardan hediye etti.
Üretim zenginliğine hayran kaldılar
Ziyaretin ardından heyet üyelerini Müzeye götüren Vali İrfan Balkanlıoğlu, müzede bulunan eserlerin tarihsel değerlerini bizzat kendisi anlattı. Şehitoğlu Konağında yapılan gezinin ardından, Reisoğlu Konağına geçen heyet, burada mermer ve doğaltaş ürünlerinden yapılmış eserleri yerinde incelediler.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ, Türk asıllı İş adamı Ümit Topbaş ve Alman İş adamı Yaros Laos Yankovski’yi, İscehisar İlçesine götürerek burada faaliyet gösteren Demmer ve Demmak fabrikalarını gezdirdi.
Afyonkarahisar Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi ile, Megamer ve Delta Mermer fabrikalarını da gezen heyet, Afyonkarahisar’da gördükleri ekonomik ve üretim zenginliğine hayran kaldıklarını söylediler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme