• Haberler
  • Genel
  • “Allah’ın takdir ettiği rızka hepimiz tabi olalım”

“Allah’ın takdir ettiği rızka hepimiz tabi olalım”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, minibüsçü esnafı ve otobüs şirketi sahiplerine çağrıda bulunmak istediğini belirtti. Çoban “Cenab-ı Hakk’ın takdir ettiği rızık ne ise hepimiz ona tabi olalım. Birbirimizle üç kuruş beş kuruş için böyle şeylere girmeyelim.” mesajını verdi . Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, minibüsçüler ve özel halk otobüsü çalışanları arasında zaman zaman baş gösteren kavgalar [&hellip]

"Allah'ın takdir ettiği rızka hepimiz tabi olalım"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, minibüsçü esnafı ve otobüs şirketi sahiplerine çağrıda bulunmak istediğini belirtti.

Çoban; “Cenab-ı Hakk’ın takdir ettiği rızık ne ise hepimiz ona tabi olalım. Birbirimizle üç kuruş beş kuruş için böyle şeylere girmeyelim.” mesajını verdi .

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, minibüsçüler ve özel halk otobüsü çalışanları arasında zaman zaman baş gösteren kavgalar ve huzur-suzluklarla ilgili son gelişmeleri yorumladı.
GEREKLİ UYARILAR YAPILDI
Toplu taşımacılıkta Afyonkarahisar’da 2008 yılına kadar ki karı sadece minibüsçü esnafının bölüştüğünü kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2008 yılında dönemin yerel yönetimince 80 adet özel halk otobüsü ihalesi yaparak otobüslerin toplu taşıma hizmetine dahil edildiğini söyledi. Bu şekilde pastadan otobüsçülerin pay almasına vesile olunduğunu belirten Çoban; “Bu durum ili-mizde sıkıntılar ortaya koydu. Daha önce sadece minibüsçü esnafı pastadan pay alırken otobüs şirketide bundan pay almaya başladı. Pasta bölününce itilaflar ortaya çıkmaya başladı. Şimdiye kadar sayısız kavga, darp hadiseleri, tehdit hadiseleri, mala zarar verme, cana kast etme gibi hadiseler yaşandı. Şimdiye kadar diyelim ki 30 olay olmuşsa bunun 28’nde olayın sebepleri genellikle minibüs çalışanlarından kaynaklanıyordu. Ancak son olayda yaptığımız araştırmaya göre Uydukent’te olan hadisede daha çok otobüs şirketi çalışanları ve sahiplerinin kusuru olduğu gözüküyor. Tabi böyle bir şey olması doğru değil. Biz gerekli uyarılarımızı yaptık. Emniyetimiz gerekli uyarıları yaptı. İnşallah bunların olmaması gerekiyor.
RIZKA ALLAH KEFİL
Minibüsçü esnafı ve otobüs şirketi sahiplerine çağrıda bulunmak istediğini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Cenab-ı Hakk’ın takdir ettiği rızık ne ise hepimiz ona tabi olalım. Birbirimizle üç kuruş beş kuruş için böyle şeylere girmeyelim. Çünkü rızka Allah kefildir. Böyle kavga etmekle birbirini tehdit etmekle, birbirinin önünü kesmekle, aracını engellemekle, araç sürücülerinin önüne geçmekle rızkımızı arttırmayız.” diye konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aksi durumda rızkın daha da azalacağına değinerek şöyle konuştu: “Dolayısıyla Allah’a tevekküllü olalım. Biz görevimizi yapalım herhangi bir olumsuzluk varsa gerek otobüs şirketi gerekse minibüsten hemen Emniyetimize, Valiliğimize, Belediyemize bilgi verelim. Mutlaka Zabıtamız, Emniyetimiz, Belediyemiz gerekli çalışmayı yapacaktır.”

Bakmadan Geçme