• Haberler
  • Genel
  • “Allah’ın Sadık Kulu”, Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

“Allah’ın Sadık Kulu”, Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Bediüzzaman Said Nursi’nin Isparta’nın Barla beldesinde 1927 ile 1934 yılları arasında geçirdiği dönem, “Allah’ın Sadık Kulu: Barla” adlı animasyon film ile izleyicilere 4 Kasım’da sunuluyor. Film, ilk aşamada Afyonkarahisar’daki 3 sinemada, 4 salonda gösterilecek. Talebin artması hâlinde salon sayısının artacağı belirtiliyor. Film, Türkiye’de ilk uzun metrajlı animasyon filmi olma özelliğini taşırken küçükler kadar büyüklere de [&hellip]

"Allah'ın Sadık Kulu", Afyon'da

Bediüzzaman Said Nursi’nin Isparta’nın Barla beldesinde 1927 ile 1934 yılları arasında geçirdiği dönem, “Allah’ın Sadık Kulu: Barla” adlı animasyon film ile izleyicilere 4 Kasım’da sunuluyor. Film, ilk aşamada Afyonkarahisar’daki 3 sinemada, 4 salonda gösterilecek. Talebin artması hâlinde salon sayısının artacağı belirtiliyor. Film, Türkiye’de ilk uzun metrajlı animasyon filmi olma özelliğini taşırken küçükler kadar büyüklere de hitap ediyor

Bediüzzaman Said Nursi’nin “Barla’da geçirdiğim yıllar hayatımın en mesut yıllarıdır” dediği dönem, uzun metrajlı animasyon film olan “Allah’ın Sadık Kulu: Barla” ile sinema seyircine anlatılacak. 4 Kasım’da Türkiye genelinde yaklaşık 200 salonda gösterilecek film, Bediüzzaman Said Nursi’nin önemli eseri Risale-i Nur Külliyatı’nın da yazıldığı nahiye olan Barla’da yaşananları anlatıyor.
Minnetsiz yaşayan
bir fikir adamı
Samanyolu Televizyonu’nun çizgi film bölümü çalışanları tarafından hazırlanan 108 dakikalık film hakkında bilgi veren Allah’ın Sadık Kulu: Barla Filmi Afyonkarahisar Tanıtım Sorumlusu İsa Ejderha, “Hayatta servet namına hiçbir şeyi olmayan, dünyeviliğe minnetsiz-kapalı yaşayan bir fikir adamının hayatını ibadet ciddiyeti ve yazdırma şevkinin yanı sıra kâinatla, varlıkla derin bir alaka üzerine kurması da filmde veriliyor. Çocuklarla sohbet etmeyi sevmesi, Rabbin Hay ismini taşıyan çimlerin üstünde ateş yakılmasına izin vermemesi ve karıncaların yuvasını dahi bozdurmaması gibi modern dünyanın çok geç fark ettiği noktalara dikkat çekil-mesinin de özgün bir öyküsü, hayatından birebir kesitlerle ele alınıyor” dedi.
İyi – kötü, hayır- şer göndermeleri var
Ejderja, filmde Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatından kesitler olduğu gibi bazı göndermelere de yer verildiğini hatırlatarak “Filmde genel olarak dünya kurulduğundan beri var olagelen iyi-kötü, hayır-şer çatışmasının bir dönemdeki yansıması ve bunun bedelini ödeyen bir mütefekkirin çektiği eziyetler anlatılıyor. Anadolu insanının büyük bir hasbilikle sahip çıkmasının yanı sıra, tüm bu teveccühler içinde yalnız, yapayalnız bir mütefekkirin ibadetlerine ve inancına sarılarak bir toplumu ayakta tutmasına vurgu yapılıyor” diye konuştu.
3 buçuk yıllık bir emek
Esin Orhan’ın yönettiği filmde Bediüzzaman’ın haya-tının Mustafa adlı küçük bir çocuğun gözünden anlatıldığını belirten Ejderha, film hakkında şu bilgileri verdi:
“Ser Film şirketi, bu film üzerinde 3 buçuk yıl çalıştı. Motion capture tekniğiyle Türkiye’de yapılmış en uzun metrajlı animasyon film olma özelliğine sahip Allah’ın Sadık Kulu: Barla’da, karakterlerden mekâna kadar tüm figürler gerçeğe en yakın hali ile kullanıldı. Yapımda Bediüzzaman Said Nursi ve talebeleri, tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu olarak modellendirildi. Hikayenin geçtiği mekan olan Isparta’nın Barla beldesinde, fotoğraf çekimleri yapıldı, mekanlar ile ilçenin genel karakteristik yapısı incelendi. Bu bilgiler ve değerlendirmeler sonucu, hikayenin geçtiği mekanlar 3 boyutlu olarak modellendirilerek renklendirildi. 3 boyutlu ağaç ve bitki örtüsü yapısı bile Barla ilçesinin genel karakteristik özellikleri göz önüne alınarak hazırlandı. Büyük bir titizlikle çalışılan projenin müzikleri Budapeşte Senfoni orkestrası tarafından, kompozitörlüğü ise Aria Müzik’ten Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu tarafından yapıldı. Post Prodüksiyon’da 1000Volt’un adı yer alıyor. Özen Film tarafından dağıtılacak olan filmin ilk ana kopyası ise ARRI laboratuarlarında basıldı.”
4 Salonda gösterimde
Öte yandan Allah’ın Sadık Kulu: Barla adlı film, 4 Kasım’dan itibaren Afyonkarahisar’daki 3 sinemada, 4 salonda gösterilecek. Talebin artması hâlinde salon sayısının artabileceği belirtilirken, filmin Afyon’daki seansları şöyle:
Afyon Cinemovie Afium: Saat 11.45, saat 14.00, saat: 16.15, saat: 18.30, saat: 20.45
Afyon Cinemovie Kiler: Saat: 12.15, saat: 14.30, saat: 16.45, saat: 19.00, saat: 21.20
Zeyland Sinamaları: Saat: 12.15, saat: 14.45, saat: 17.15, saat: 19.45, saat: 22.00
Zeyland Sinemaları: Saat: 11.00, saat:13.30, saat: 16.00, saat: 18.30, saat: 21.00

Bakmadan Geçme