Allah’ın dediği olur! – Kocatepe Gazetesi

İnsanoğlunun sürekli nefsine yenilen aciz ve fakir konumda bulunan bir kul olduğuna vurgu yapan Sait Sula, her şeyin her türlü noksanlıktan münezzeh olan Allah’ın dilemesi ile olacağına değindi Ensar Vakfı Şubesi’nce düzenlenen Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 23’ncü konuşmacısı İlim ve Araştırma Vakfı’ndan Sait Sula oldu. Sula, “Ramazan ve Hikmetleri” başlığında konuştu. Sohbet önesi Kuran tilavetinde bulunuldu.NEFİS [&hellip]

Allah'ın dediği olur!

İnsanoğlunun sürekli nefsine yenilen aciz ve fakir konumda bulunan bir kul olduğuna vurgu yapan Sait Sula, her şeyin her türlü
noksanlıktan münezzeh olan Allah’ın dilemesi ile olacağına değindi

Ensar Vakfı Şubesi’nce düzenlenen Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 23’ncü konuşmacısı İlim ve Araştırma Vakfı’ndan Sait Sula oldu. Sula, “Ramazan ve Hikmetleri” başlığında konuştu. Sohbet önesi Kuran tilavetinde bulunuldu.
NEFİS ACİZLİĞİN
FAKİRLİĞİN KUSURLU GÜLLERİ
İlim ve Araştırma Vakfı’ndan Sait Sula, Ramazan ayı orucunun nefsin ve ahlakın güzelleştirilmesine katkı sağladığını söyledi. Gafletle kendisini unutan insanın, hadsiz aczi göremediğini, görmek istemediğini belirten Sula; “Namazın tarifi nasıl yapılır? Namaz Cenab-ı Allah’ı tespih, tazim ve şükürdür. Tespih Sübhanallah, şükür Elhamdülillah, tazim Allahu Ekber’dir. İnsanlar maalesef anne, babalarına ve daha da kötüsü Allah’a vefa göstermiyor. Her saniye nefesini ve rızkını veren Allah’a vefa gösterilmiyor. Toplumun hali ortada. Maalesef üzülecek halimiz var. Nefis; acizliğin, fakirliğin kusurlu gülleridir. İbadetin manası da budur. Kişi kendi acizliğini, fakirliğini, kusurunu görüp Cenab-ı Hakk’a secde etmektir.” dedi.
HERŞEY ALLAH’IN DİLEMESİ İLE OLUR
Sait Sula, namaz sonrası 33’er kez çekilen tespihle namazın tamamlandığına işaret etti. Sübhanallah’ı, Elhamdülillah’ı, Allahu Ekber’i bilenin Allah-u Teala’yı bilmiş olacağına temas eden Sula; “Allah’ın Sübhanallah olduğunu bilmek demek, O’nun her noksanlıktan münezzeh olduğunu bilmek demektir. İnsanları aldatmaktan, adaletsizlikten, acımamaktan münezzehtir. Allah kuluna neyi verdiyse hakettiği için tam olarak verir. Allah adaletsizlikten münezzehtir. Allah, dünyayı döndüren ve herşeyi yaptırandır. Şimdi İsrail gavuru insanları öldürüyor. İsrail gavuru mu öldürüyor Allah mı öldürüyor? Allah istemese öldüremezmiş. İnsanlar sadece ve sadece isteyicidir. Ondan dolayı cehenneme ya da cehenneme düşer. İstemeden elden kazalarda çıkabiliyor. Biz İsrail’e niye kızıyoruz? Kötü niyetli olduğu için. Dikkat ederseniz geçtiğimiz yıllarda terör örgütünün şehit ettiği insanlarımızın yüzde 90’ı masum, mazlum, köyün en iyi çocuğu, askerlerin en iyileri. Allah onları mükafatlandırmak için bir zalimin eline teslim ediyor.” diye konuştu.
HİÇ KANAAT EDEN VAR MI?
Ramazan ayının son on günlük sürecine girildiğini bu süreçte Kadir Gecesi’nin gizli olduğunu dile getiren Sait Sula, oruçlu kişilerin tertemiz şekilde Allah’a kavuşulabileceğini belirtti. Yaşatan ve yok edenin Allah olduğunu, ilim, irade ve kudretin kısaca herşeyin Allah’ın dilemesi ile gerçekleştiğinin altını çizen Sula; “Allah istemese bu harp olur muydu? Allah izin vermese onlar bomba atabilirler miydi? Allah bilemeseydi olur muydu? Allah biliyorsa sana ne düşüyor? Ya Rabbi kararı veren sensin, acaba biz bundan nasıl bir ders alacağızı düşünmeliyiz. O nedenlerle biz huzurumuzu, aczimizi her zaman unutmayacağız. Biz her zaman kusurluyuz. Allah ise her türlü noksan sıfattan münezzehtir. İhtiyaçlar sonsuz eldekiler ise sınırlıdır. O zaman herkes fakirdir. Bir insana Afyon’un tamamını verseniz Türkiye’yi versenez yetmez mi? Türkiye’ye verseniz bu seferde Amerika ne kadar zengin o da olsa denilir. Dünyanın tamamı verilse olmuşken yıldızlardan da verseydinize kadar bu iş gidiyor. Hiç kanaat eden var mı?” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme