• Haberler
  • Genel
  • 'Allah razı olsun ' mesajları gelene kadar denetime devam

'Allah razı olsun ' mesajları gelene kadar denetime devam

Afyonkarahisar’da yaşanan ve basına yansıyan dolmuşçu-halk otobüsçü arasındaki anlaşmazlığa Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu el koydu. Balkanlıoğlu, kurallara uymayan tüm şoförlerin denetleneceğini söyledi. Balkanlıoğlu, vatandaşların, şikayetlerini ve teşekkürlerini, kendi elektronik postası olan [email protected] adresi üzerinden iletebileceklerini söyledi Afyonkarahisar’da minibüs esnafı ile özel halk otobüsleri arasında çıkan anlaşmazlığa İl Valisi İrfan Balkanlıoğlu müdahale etti. Vali Balkanlıoğlu, makamında [&hellip]

“Allah razı olsun ” mesajları gelene kadar denetime devam

Afyonkarahisar’da yaşanan ve basına yansıyan dolmuşçu-halk otobüsçü arasındaki anlaşmazlığa Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu el koydu. Balkanlıoğlu, kurallara uymayan tüm şoförlerin denetleneceğini söyledi. Balkanlıoğlu, vatandaşların, şikayetlerini ve teşekkürlerini, kendi elektronik postası olan [email protected] adresi üzerinden iletebileceklerini söyledi

Afyonkarahisar’da minibüs esnafı ile özel halk otobüsleri arasında çıkan anlaşmazlığa İl Valisi İrfan Balkanlıoğlu müdahale etti. Vali Balkanlıoğlu, makamında bir basın toplantısı düzenledi. Basına yansıyan şiddet görüntüleri nedeniyle ilde ve il dışında yaşayan Afyonkarahisarlıların üzüntü duyduğunu kaydeden Balkanlıoğlu, “Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve rahatsız eden şehir hatlarında çalışan otobüsler ve minibüsler, onların davranışları, bütün kamuoyunda, basında çıkınca Afyonlu alıop da dışarıda ikamet eden, Afyon’la bir şe-kilde irtibatı bulunan insanlar, hatta Bakanlık’tan bile bizi arayıp mesele ile ilgili üzüntülerini, endişelerini dile getirdiler. Afyon’a yakışmayan bu görüntüler, bizleri de çok rahatsız etti. Bundan dolayı emniyete kesin talimat verdik. Halkımızı rahatsız eden, rencide eden Afyonkarahisar halkını üzen bu tür davranışların denetimlerle sona erdirilmesini talep ettik” dedi.
Yolcular, para veriyorlar
Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da iki ayrı oluşumun toplu taşıma hizmeti verdiğini hatırlatarak “Malumunuz, burada ikili bir yapılanma var. Daha önceden Belediye’nin verdiği hatlar ve ihalelerle sayısı 363’leri bulan minibüsler, bir de Belediye’nin kendi otobüslerini özelleştirmesiyle ortaya çıkan otobüsler. İki ayrı oluşum halinda ama aynı güzergahlarda çalışıyorlar. İnsanların birbirileri ile olan rekabetleri, yolcuların gözü önünde, halkın gözü önünde ağır küfürlerle kavgalara kadar varıyor. Bazen de trafikle ilgili birçok şikayletin dile getirilmesine yol açıyor. Trafiği ağırlaştırıyorlar, durak harici yolcu alıyorla gibi tepkiler geliyor. Bu arkadaşlarımızın hepsi halkımızın teveccühü ile ücretini vermesiyle parasını kazanan insanlar. Ekmeklerini halktan kazanıyorlar. Kimseyi hayır amaçlı taşımıyoryar. Böyle yapsalar bile başına kakarak hayır yapmalarının dinde yeri yoktur” diye konuştu.
Haksızlıklar, ilgili mercilere aktarılmalı
Otobüse ya da minibüse binen vatandaşların birer müşteri olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Araçlara binen Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin son derece nazik ve kibar davranışları da hakkettiklerini bilmeleri lazım. Bunlar sonuçta müşteridir. Güzel kelimeleri duymak, vatandaşımızın hakkı. Bunun da ötesinde bindikleri araçların son derece temiz olması, şoförlerimizin son derece güleryüzle ve kibar insanlar olması ve güzergah boyunca insanları sıkıntıya sokmadan yolculuk yapmalarını temin etmesi, herkesin hakkı. Trafikte seyreden yolcuların, araçların da bu araçların trafiğe aykırı davranışlarından dolayı oluşan rahatsızlık dile getiriliyor. Şoför esnafı arkadaşlarımızın ve bunları çalıştıran firmaların birbirileriyle ilgili şikayetleri olabilir. Birtakım haksızlıklara maruz kalabilirler. Devletimiz hukuk devleti, askerimiz var, polisimiz var, zabıtamız var, kaymakamız var, valimiz adliyemiz var. Haksızlıkların bu mercilere aktarılması gerekiyor. Tek bir hadise bile olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara “mesaj” çağrısı
Şoförleri, kanun ve muvzuata uymaları konusunda ikaz eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Bu arkadaşların sıkı bir şekilde denetleneceklerini bilmeleri lazım. İlgili kanun ve mevzuata uymaları lazım. Aksi takdirde burada otobüs ve minibüs çalıştırmaları mümkün olmayacak. Vatandaşların da istek, dilek ve şikayetlerini kabul etmeye hazırız. Benim kontrol ettiğim [email protected] adlı bir elektronik posta adresim var. Bugüne kadar hep şikayet aldık. Bu şikayetler devam ettiği sürece trafik ekiplerimiz çok sıkı denetleyecekler. Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz gibi mesajlar gelene kadar bu denetim devam edecek. Şehir içindeki minibüs ve otobüslerden şikayet duymak istemiyoruz. Şikayet edilen hatlar ve şoförler, bundan kendileri zarar görecekler. Belki de bu şöfarlerin Afyonkarahisar hudutları dahilinde minibüs şoförlüğü yapmayları mümkün olmayacak.”

Kutsal değerler istismar edilmemeli

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ceza kesilen bazı şoförlerin Türk bayrağı astıklarını belirterek kutsal değerlerin istismar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Balkanlıoğlu, bu konuda ilginç bir örnek verdi. Balkanlıoğlu, bazı kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu yaptıklarını, yıkım ekipleri gelince de İstiklal Marşı okumaya başladıklarını hatırlattı ve “Benim aracımda bayrak var, Besmele yazıyor, güzel sözler var. Bana ceza yazamazsınız, anlayışı doğru değil. Herkesin kanunlara ve kurallara uyması lazım” dedi.

İyi örnekler de var

Vali İrfan Balkanlıoğlu, minibüs ve halk otobüsleri arasındaki anlaşmazlıkla ilgili basın toplantısında Afyonkarahisar’daki güzel örneklerden de bahsetti. Afyonkarahisar Otobüs İstaysonu Turizm A.Ş. ile Sebze ve Meyve Hali’nin örnek gösterilebilecek kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, minibüsçülerin de bu şekilde örnek gösterilebilir duruma gelmelerini arzu ettiğini vurguladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme