'Allah Kudüs'ün yeniden fethini müyesser etsin'
Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 24’üncü gününde AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler “Kudüs ve Aksa Davamız” başlığında sunum yaptı. Programı Prof. Dr. Ahmet Yaramış sunarken, Kur’an-ı Kerim tilavetini Hastane Camii İmam Hatibi Ali Yeşilay yaptı.'ÖZEL ZAMANDA KONU KÜDÜS'AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. [&hellip]
Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 24’üncü gününde AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler “Kudüs ve Aksa Davamız” başlığında sunum yaptı. Programı Prof. Dr. Ahmet Yaramış sunarken, Kur’an-ı Kerim tilavetini Hastane Camii İmam Hatibi Ali Yeşilay yaptı.
“ÖZEL ZAMANDA KONU KÜDÜS”
AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Ramazan ayında ve İstanbul fethinin 566’ncı yıldönümü vesilesi ile bir sunum yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Güler, uzun zamandır akademik anlamda, bilinçlendirme anlayışı olarak hem de bir takım algıları kırma noktasında çaba sarf ettiğimiz Kudüs meselesinin içleri burkan üzücü bir mesele olduğunu söyledi. Ramazan ayının son on gününde aranması gereken Kadir Gecesine atıfta bulunan Güler, “Belki bu akşam Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Malum olduğu üzere Ramazan ayının 20’nci gününden sonra ki tek gecelerden birinde olma ihtimali yüksek olan Kadir Gecesine rast gelme ihtimalimiz ve İstanbul fethinin 566’ncı yıldönümü olması vesilesiyle Cenab-ı Hak inşallah bize Kudüs’ü yeniden fetih etmeyi nasip ve müyesser eder. Bizlere etmese bile inşallah çocuklarımıza nasip ve müyesser eder.” dedi.
“YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”
Bu yıl Ensar Vakfı Genel Merkezince Kudüs’le ilgili bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde Türkiye genelinde 41 tane konferans yaptıklarını belirten Güler, “Türkiye’nin değişik illerinde Kudüs’le ilgili konferanslar yaptık. Çanakkale’den başladık en sonuncusunu Şırnak’ta bitirdik. Tekrara girmeden belirtmek isterim; bugünkü temel problem Kudüs’ün tarihte yaşadığı gurbetlerden, hüzünlerden yıkımların tekrarını yaşamamızdır. 30 Ekim 1918 tarihinde Osmanlı Devletinin Mondoros Mütarekesini imzalaması ve 9 Aralık 1918’de Kudüs’ten çekilmesinden günümüze kadar Kudüs bize nispeten gurbettir. Seçkin bir dinleyici kitlesine hitap ettiğim için yol aramamız gerektiğini düşünüyorum. Bu yıl ki konferanslarımızda gerçekten gençler çok güzel düşünceler ortaya çıkarttı. Zannediyorum Çanakkale’de ki konferansta Hz. Ömer’in yaptığı mescidin maketini yaparak yarışmalara katılabileceklerini öğrencilerimize söylemiştim. Bir genç böyle bir maketle TÜBİTAK Bölge Finaline kadar gitti. Sonucunu öğrenemedim ama çok güzel bir maket çalışması olduğunu fotoğrafta gördüm. Yapmamız gereken çok iş var.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi