Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ALLAH KATINDA DİN İSLAMD’IR – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 16 Şubat 2013 Cumartesi 02:00:00
  “Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet’tir. Ancak, Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah’ın âyetlerini kim inkâr ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür.” “Ey Muhammed! Eğer seninle tartışmaya girişirlerse, “Ben bana uyanlarla birlikte kendimi Allah’a verdim,” de. Kendilerine Kitap verilenlere ve kitapsızlara: “Siz de İslâm oldunuz mu?”de, şâyet İslâm olurlarsa doğru yola girmişlerdir, yüz çevirirlerse, sana yalnız tebliğ etmek düşer. Allah kullarını görür.” (Ali İmran 3/19-20)
Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:
“Kim İslam’dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Al-i İmran: 3/85)
Allah katında Allah’ın kabul edip razı olduğu bir tek din, bir tek yol var, o da teslimiyettir, İslâmiyettir. Allah katında tek bir hayat tarzı var, o da Müslümanlıktır. Dünyada pek çok yol, pek çok din, pek çok hayat programı, pek çok yaşam biçimi, pek çok sistem vardır. Allah bunlardan hiçbirisini kabul etmiyor. Bunlara uyanların hiç birisini hidâyete ulaştırmıyor, cennete götürmüyor. Bunların hiçbirisi bağlılarının aklını, kalbini, duyularını doyuramaz. Hiçbirisi kullarının, evini, ailesini, ülkesini mutluluğa ulaştıramaz. İşte görüyoruz, Allah dininin dışındaki dinler, Allah sisteminin, Allah programının dışındaki sistemler ve programların hiç birisi insanları huzura kavuşturamıyor. Çünkü Allah katında, Allah’ın razı olup kabul buyurduğu tek din İslâm’dır.
İSLAM DEMEK BARIŞ DEMEKTİR
İslâm “silm” ve “selam”; kökünden türeyen bir kelimedir. Bu şekliyle Kur’ân’ın 105 yerinde geçmektedir. “İslâm” kelimesi isim ve fiil halinde 10 kadar âyette geçmektedir. Silm; barış güven ve huzur, selam da; mutluluk esenlik ve güvenlik demektir. İslâm ise; Allah’a teslim olmak, barışa girmek, boyun eğmek ve itaat etmek mânâsındadır. Kur’ân’a göre İslâm kişinin kendisini yalnız Allah’a teslim etmesi yalnız O’na kul olması, yalnız O’na ibadet etmesi demektir. “Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i İmrân 3/19); “Kim İslâm’dan başka bir din ararsa bilsin ki (O din) ondan kabul edilmeyecek ve âhirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i Îmrân 3/85) ayetleri bu gerçeği ifade etmektedir.
Bu duruma göre İslâm insanlık için vazgeçilmez değerler olan inanç ibadet muamelat ve ahlâk gibi temel prensipleri sosyal hayatın gereği olarak kabul eden ekmel ve evrensel bir dindir. Hz. Âdem ile başlayan İslâm dini Hz. Muhammet ile kemâle ermiş, tamamlanmıştır Nitekim Cenab-ı Hak da kullarına en uygun din olarak İslâm’ı seçtiğini beyan etmiştir: “Bugün size dininizi ikmal ettim üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı beğendim.”(Mâide 5/3)
“Ey inananlar! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin Çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır.” (Bakara,2/208) buyurmuştur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER