Allah başka 15 Temmuzlar yaşatmasın

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Kocatepe Asri Mezarlığı'nda ki Hava Şehitliği'nde dün sabah saat 11.30'da program gerçekleştirildi.'15 TEMMUZ ZOR VE MUHTEŞİMDİ'Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal yaptı. Özkal, 15 Temmuz gecesini Afyonkarahisar'da yaşadığını belirtti. 15 Temmuz'un yıldönümünde [&hellip]

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Kocatepe Asri Mezarlığı’nda ki Hava Şehitliği’nde dün sabah saat 11.30’da program gerçekleştirildi.
“15 TEMMUZ ZOR VE MUHTEŞİMDİ”
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal yaptı. Özkal, 15 Temmuz gecesini Afyonkarahisar’da yaşadığını belirtti. 15 Temmuz’un yıldönümünde gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldiklerini kaydeden Özkal, “Türkiye de aynı saatte şehitliklerimizi ziyaret ederek şehitlerimizi gerçekten anıp onlara dua ederek böyle bir haftaya başlıyoruz. İnşallah Rabbim bir daha bize ve bizim gibi hiçbir ülkeye de 15 Temmuz’u yaşatmasın. 15 Temmuz zor ama bence muhteşem de bir gece idi. Zor gece idi çünkü bu ülke için çok ağır faturası olan bir geceydi. Ama bunun yanında bu ülke liderinin o gün ‘alanlara çıkın’ demesiyle milli refleksle alanlara çıkıp gerçek bir millet olarak taşınması gereken tüm özelliklerle alanlara çıkıldı. Bu hain darbe girişimi büyük başarıyla atlatıldı. Sonrasında zor bir yıl yaşadık. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekli ile inlerine girildi. Milli hassasiyete sahip bir millet olarak gerçekten o direncin gösterilmesi mucize gibi bir olaydır” dedi.
15 TEMMUZ EN HAİNİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya programın ikinci konuşmasını yaptı. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıldönümünde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Özkaya, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türk-İslam tarihinde en hain olaylarından birisiyle karşılaştık. Belki Sultan Melikşah’ı, Nizam-ı Mülkü şehit eden haşşaşilerden daha hain, daha sinsi, daha sureti haktan görünen gerçek birer katillerle karşılaştık. Türk-İslam tarihinde böyle büyük felaketler az yaşandı. Ama Allah’a hamd-ü senalar olsun ki bu aziz milletin kahramanlığı, feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımızın yiğitliği ve önderliğiyle bu acı olayı atlatıp çok daha güçlü bir millet olarak birbirimize kenetlendiğimizi içeride ve dışarıda herkese gösterdik. Biz bu topraklarda her gün şehitler vererek yaşıyoruz. Hepsine de Allah rahmet eylesin. Bu büyük felaketleri bu coğrafya da hepsini aşarak yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz programın son konuşmasını yaptı.
Bu yıldan itibaren her 15 Temmuz tarihinde Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün değişik etkinliklerle anılacağını belirten Tutulmaz, “Bu yıl bu programların ilk uygulamasını başlatıyoruz. Burada öncelikle şehitlerimize, milletimize minnetimizi ifade ediyoruz. Türkiye zor bir coğrafyadadır. Bu darbe girişimi coğrafyamızın sonucudur. Bu darbe ne ilktir, böyle giderse de nede son olacaktır. Son olması için bizler uyanık olacağız. Bu tür girişimlerin ortaya çıkmaması adına gayretli, çalışkan ve verimli bir hayat tarzımız olması gerekir. Coğrafyamıza baktığımızda her taraf ateş içerisindedir. 15 Temmuz aslında aynen bu coğrafyadaki diğer ülkelerin karıştığı gibi bizim ülkemizin karışmasıdır. Diğer ülkelerde yaşanan kavga, gürültü ve savaş ortamı içerisinde bu coğrafyanın geleceği ile ilgili kararları vermek adına bizim dışımızdaki söz sahibi batılı ülkelerin bu ülke üzerinde söz sahibi olma gayretinin sonucudur” şeklinde konuştu.
YAPI EGEMEN GÜÇLERİN MAŞASI
15 Temmuz darbe kalkışmasındakilerin maşa olduğunu belirten Vali Tutulmaz, “15 Temmuz’dakiler maşadır. Onların da ne yaptıklarının farkında olduğunu zannetmiyorum. Böyle bir şeyi onların hayal edeceklerini ve kurgulayacaklarını dahi düşünmüyorum. Çünkü o yapı emir kültürüne göre yapılanmıştır. Emri sorgulamadan uyguladılar. Bu emrin, kendilerine, milletine, ülkeye ve İslam coğrafyasına hiçbir şekilde faydasının olmadığını gördüler. Bu dünyada İslamiyet’in en rahat yaşanabildiği, Müslümanların geleceğe çok rahatla bakabildiği bu coğrafyada yine kendini ��slami bir yapı gibi değerlendiren bir grup tarafından yapılmasını manidar buluyorum. Bu şekilde örnek olabilecek bu ülkeyi, kendi içinde kavgalı gürültülü gibi gösterip ve nihai olarak ta kendi egemenliklerinin bir maşası olarak bu yapıyı kurmak istediler” ifadelerini kullandı.
HAİNLİK YAPTILAR
15 Temmuz hain darbe girişiminde içeride ki bazı insanların hainlik yaparak buna vesile olduklarını dile getiren Tutulmaz şu ifadelere yer verdi: “Bu ilk değil son da olmayacaktır. Bunun bir daha olmaması için en büyük gayreti göstermemiz gerekmektedir. Sivil toplum, dernekler ve vakıflar ancak kendi görev alanı dışında farklı yerlere egemen olmaya çalıştığı zaman maalesef böyle olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Manipüle edilmeleri kolay oluyor. Onun için bütün sivil toplum kuruluşları bu vesile ile kendi görev alanlarına odaklanmalarını ve onun dışında farklı alanlarla uğraşmamayı tavsiye diyorum. Daha sonra daha büyük sıkıntılarla karşılaşmamak için her sivil toplum kuruluşumuz kendi alanı dışında faaliyette bulunmaması gerekir. Başlangıç tada bu yapı böyle ortaya çıktı. Eğitimi ve değer yargıları ön plana çıkarmak için uğraşıyordu. Ama daha sonra Devleti hâkimiyetine alma çabası içerisine girdi. Bunun sonucunda ülkemizi çok daha zor bir noktaya getirdi. Ama Allah’a şükür bu topraklar için can veren şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine, yıllarca hayır yapan ve mazlumların yanında olan bu ülkenin yüzü suyu hürmetine, bu milletin yüzü suyu hürmetine o hain girişim çok kısa sürede bertaraf edildi.”
Vali Mustafa Tutulmaz, Türk Milletinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasisine, milli iradesine, geleceğine daha emin bakabilen bir toplum olarak ortaya çıktığını belirtti. Tutulmaz şöyle konuştu:
“Türk Milleti darbe girişimi sonrası demokrasisine, milli iradesine, geleceğine daha emin bakabilen bir toplum olarak ortaya çıkmıştık. Buda en büyük kazancımızdır. Bunda tabi tankın karşısına, silahın karşısına o gün cesaretle dimdik durabilen asil milletimiz sayesindedir. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Yakınlarına sabır versin. İnşallah Allah bu sıkıntıları bizlere bir daha yaşatmasın.”  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından toplu dua yaptırıldı. Tören şehit mezarlarına gül bırakılıp dua edilmesiyle sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme