Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

Allah Adına Ortaya Çıktığını İddia Edenler

Muharrem Günay 30 Haziran 2010 Çarşamba 03:00:00
  Tarihin her döneminde Allah ve din adına ortaya çıktıklarını iddia edip gerçekte Allah’ın emrine aykırı iş yapan topluluklar çıkmıştır.
Allah ve din adına ortaya çıkan, ama Allah’ın lanetlediği suçları işlemek için örgütlenen ikiyüz-lü insanların varlığına, Kuran’da da işaret edilmişdir. Bir ayette, “Allah adına and içerek” peygamberi öldürmek için plan yapan “dokuzlu bir çete”den şöyle söz edilir:
“O şehirde dokuz çete vardı ki, bunlar yeryüzünde bozgunculuk yapıyorlar, iyilik tarafına hiç yanaşmıyorlardı. Allah’a and içerek birbirlerine şöyle dediler: “Gece ona ve ailesine baskın yapalım; sonra da velisine, ‘Biz o ailenin yok edi-lişi sırasında orada değildik, inanın ki doğru söylüyoruz’ diyelim.” Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik.” (Neml/48-50)
Bu ayette bildirilen olayın da bize gösterdiği gibi, bazı insanların “Allah adına” ortaya çıkmaları, hatta “Allah adına and içmeleri”, yani çok “dindar” gibi gözükebilecek kelimeler kullanmaları, o insanların dine uygun bir iş yaptıklarını göstermez. Aksine, tamamen Allah’ın rızasına ve din ahlakına aykırı bir iş de yapıyor olabilirler. Bu konuda ölçü, yaptıkları işin ne olduğudur. Eğer yaptıkları iş, ayette bildirildiği gibi “yeryüzünde bozgun çıkarmak ve dirlik-düzenlik bırakmamak” ise, biliniz ki o kişiler gerçek dindar olamaz ve amaçları da dine hizmet etmek değildir. Allah korkusu olan ve İslam ahlakını kavramış bir insanın şiddetten, bozgunculuktan yana çıkması ve bu tip eylemlerin içinde bulunması kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle de terörün çözümü gerçek İslam’dır. Kuran’da bildirilen güzel ahlak anlatıldığında, insanlar düşmanlığı, savaşı ve kaos ortamlarını kendilerine hedef edinen gruplardan yana çıkmayacak, onlarla birlik olmayacaklardır. Çünkü Allah Kuran’da insanları bozgunculuktan men etmiştir:
“O, iş başına geçti mi (ya da sırtını çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuğu sevmez. Ona: “Allah’tan kork” denildiğinde, büyüklük gururu onu günaha sürükler, kuşatır. Böylesine cehennem yeter; ne kötü bir yataktır o.” (Bakara Suresi, 205-206)
Bu ayetlerden de anlaşılacağı gibi, Allah’tan korkan bir insanın devletine, milletine, insanlığa en küçük zarar dokunduracak bir harekete dahi göz yumması söz konusu değildir. Allah’a ve ahiret gününe inanmayan bir insan ise kimseye hesap vermeyeceğini zannederek her türlü kötülüğü kolaylıkla yapabilir.
Kur’an’da, Başta ABD ve İngiltere olmak üzere kendilerini Dünyanın jandarması yerine koyup, dünya düzenini sağlamak iddiası ile yeryüzünü fesada, kan ve gözyaşına bulayanlara hitaben şöyle denilir: “onlara: “Yeryüzünde fesat çıkarmayın.” denildiğinde: “Biz ancak ıslah edicileriz.” derler. İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların-müfsit olanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.” (Bakara/11 ve 12. âyetler)
İşte günümüzde de devam eden bu büyük terör belasından kurtulmak için öncelikle yapılması gereken, dinsizliğin ve din adına ortaya atılan çarpık anlayışların eğitim yoluyla ortadan kaldırılması ve insanlara Allah korkusunun ve gerçek İslâm ahlakının öğretilmesidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER