• Haberler
  • Genel
  • Alkollü sürücü vahşeti – Kocatepe Gazetesi

Alkollü sürücü vahşeti – Kocatepe Gazetesi

Çarptığı genci arabasına aldı, sonra ölüme bıraktı Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde alkollü bir kişinin otomobil ile çarptığı 17 yaşındaki kazazede genci hastaneye götürmek yerine ıssız bir köy yoluna bıraktığı iddia edildi. Olay sonrası akollü şoför hiçbir şey olmamış gibi evine döndü. Kazada beyin kanaması geçiren kazazede genç, yol kenarında karlar altında kalarak yaşamını yitirdi Sinanpaşa İlçesine [&hellip]

Alkollü sürücü vahşeti

Çarptığı genci arabasına aldı, sonra ölüme bıraktı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde alkollü bir kişinin otomobil ile çarptığı 17 yaşındaki kazazede genci
hastaneye götürmek yerine ıssız bir köy yoluna bıraktığı iddia edildi. Olay sonrası akollü şoför hiçbir şey olmamış
gibi evine döndü. Kazada beyin kanaması geçiren kazazede genç, yol kenarında karlar altında kalarak yaşamını yitirdi

Sinanpaşa İlçesine bağlı Ahmetpaşa Beldesi’nde önceki gece meydana gelen olayda, 03 RD 663 plakalı otomobiliyle Sinanpaşa’dan Afyonkarahisar merkeze giden 29 yaşındaki B.T. yol kenarından evine doğru yürüyen 17 yaşındaki Aykut B.’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yol kenarına savrulan Aykut B.’yi otomobiline alan B.T. hızla Afyonkarahisar’a doğru yola çıktı.
Alkollü olduğu iddia edilen B.T., Aykut B.’yi hastaneye götürmekten vazgeçti. Afyonkarahisar İzmir Antalya yol ayrımından geri dönen B.T. otomobiliyle Ahmetpaşa’ya 15 kilometre uzaklıktaki Garipçe Köyü yoluna döndü. Ağır yaralı Aykut B.’yi köy yolu üzerinde yol kenarına bıraktığı iddia edilen B.T. hiçbir şey olmamış gibi Sinanpaşa’daki evinde döndü.
BABA OLAY YERİNDE
AYAKKABI VE PLAKA BULDU
Cep telefonu kapalı olan Aykut B.’nin eve dönmemesi üzerine endişelenen ailesi Ayukt B.’yi, eve dönüş güzergahında aramaya başladı. Ahmetpaşa Beldesi yakınlarında görgü tanıklarının bir fren sesi duyulduğunu söylemesi üzerine olay yerine giden Baba Şahin Bozkuş, Aykut’un ayakkabılarını buldu. Ayakkabıların birkaç metre yanında bir otomobile ait plakayı da bulanbaba Bozkuş, durumu Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirdi.
Plakayı sorgulayan jandarma, B.T.’nin evine gitti. Jandarmaya kaza yapmadığını, plakasının düştüğünü bilmediğini söylediği öğrenilen B.T., otomobil ve evinin mahkeme kararı olmadan aranmasına izin vermedi. Nöbetçi mahkemeden arama kararı alarak B.T.’nin ev ve otomobilinde arama yapan jandarma, otomobilde kan lekeleri bulunması üzerine B.T.’yi gözaltına aldı.
CESET KAR ALTINDA BULUNDU
Jandarmada susma hakkını kullanan B.T., Aykut B.’yi nereye bıraktığını da söylemedi. Emniyet ve jandarmanın her yerde aradığı Aykut B., sabah saatlerinde Garipçe Köylülerinin ihbarıyla bulundu. Üzeri kar kaplı cansız birinin yol kenarında yattığı haberini alan emniyet ekipleri, cesedin Aykut B’ye ait olduğunu tespit etti. Ailesinin teşhis ettiği Aykut B., soğuktan donarak mı yoksa beyin kanaması nedeniyle öldüğünün tespit edilmesi için otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Aykut B. dün Ahmetpaşa’da öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedildi.
Aykut B.’nin cesedinin bulunması sonrası olayı itiraf ettiği öğrenilen B.T.’nin, alkolün etkisi altında olduğunu anlattığı öğrenildi. Aykut B.’yi hastaneye götürmek için otomobiline aldığını belirten B.T. ifadesinde, “Bilincim yerinde olmadığı için böyle bir şey yaptım. Çok pişmanım.” dediği öğrenildi.
ACILI BABA İDAM İSTEDİ
Oğlunun ölümünü zorlukla anlatan Baba Şahin Bozkuş, olanlara bir türlü inanamadığını söyledi. Bir kazazedenin hastane yerine, uzak ve ıssız bir yol kenarına bırakılmasının insanlık dışı olduğunu ifade eden Bozkuş, “Oğluma sarhoş bir sürücü çarpmış. Olay yerinden aracına alarak, hastane yerine boş bir araziye götürmüş. Benim çocuğumu öldürmüş. Olay gecesi 25-30 kişi köy köy, kasaba kasaba aradık. Aykut’u bütün gece aradık fakat bulamadık. En sonunda jandarma çocuğumuzun boş bir araziye atılmış şekilde, ölü olarak bulunduğunu söyledi. Aykut 2 yaşında havale geçirdi. 15 yıldır Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde tedavi görüyordu. Bu yüzden okula da gitmiyordu. Ailece gecemizi, gündüzümüzü Aykut’u iyileştirmeye harcarken bu adam onu bizden aldı.” dedi.
Yaşananların Özgecan Aslan cinayetine benzediğini belirten Şahin Bozkuş, oğluna çarptıktan sonra cesedin bulunmaması için zor bir yere atan şoför B.T.’nin idam edilmesini istedi. Olayın kaza değil cinayet olduğunu vurgulayan Bozkuş sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir insan bu vahşeti yapamaz. Bu ikinci bir Özgecan olayıdır. Otopsi sonucunda beyin kanaması çıktı. Ama ben donarak da öldüğüne inanıyorum. Doktorlar hastaneye yetiştirilse kurtulabileceğini söyledi. Üniversite hastanesi olay yerine 15-20 kilometre. Ama kurtarmak yerine boş arazide ölüme terk edildi. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. İdam cezası gelsin ki, bir daha b��yle olmasın”
B.T.’nin Aykut B.’ye çarpma anı ise Ahmetpaşa’da güvenlik kameralarına yansıdı. Aykut B.’ye çarptıktan sonra otomobilden indiği görülen B.T. yaklaşık 5 dakika sonra olay yerinden ayrılıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme