• Haberler
  • Genel
  • Alkollü içecekruhsatları denetlenecek – Kocatepe Gazetesi

Alkollü içecekruhsatları denetlenecek – Kocatepe Gazetesi

İl Tütün Kontrol Kurulu İl Sağlık Müdürlüğü’nde Vali Yardımcısı Niyazi ERGUT başkanlığında mevcut üyelerin hazır bulunmasıyla toplandı Sigara yasağına uyulup uyulmadığını kontrolle görevli ekipmerin Temmuz ayında ilde toplam 1304 özel hukuk kişilerine ait binaya, 58 kamu hizmet binasına ve 114 toplu taşıma aracına olmak üzere toplam 1476 ziyaret gerçekleştirdikleri bildirildi. Denetlemelerden ikisinde aksaklık tespit edilip, [&hellip]

Alkollü içecekruhsatları denetlenecek

İl Tütün Kontrol Kurulu İl Sağlık Müdürlüğü’nde Vali Yardımcısı Niyazi ERGUT başkanlığında mevcut üyelerin hazır bulunmasıyla toplandı

Sigara yasağına uyulup uyulmadığını kontrolle görevli ekipmerin Temmuz ayında ilde toplam 1304 özel hukuk kişilerine ait binaya, 58 kamu hizmet binasına ve 114 toplu taşıma aracına olmak üzere toplam 1476 ziyaret gerçekleştirdikleri bildirildi. Denetlemelerden ikisinde aksaklık tespit edilip, tutanak tutulurken, İl merkezinde; merkez belediye sınırları içerisinde görev yapan beş, merkez köy ve kasabalarda ise iki olmak üzere toplam yedi denetim ekibinin gröve yaptığı belirtildi. İlde ise toplam 52 denetim ekibi görev yapıyor.
11 Ağustos 2011 günü denetim ekiplerine İl Sağlık Müdürlüğü’nde hizmet içi eğitim yapılmasının ardından ekipler alkollü içecekler ve tütün mamullerinin satışlarına dair ruhsatların denetimine başladılar.
Tütün mamulü ve alkollü içecek satışı yapan İşletmelerin denetim ekiplerine ek olarak kolluk kuvvetleri ve ilgili belediyelerce de ruhsatlarına dair denetimlerinin yapılması ve neticeden İl Tütün Kontrol Kurulu’na yazılı bilgi verilmesine karar verildi.

Bakmadan Geçme