Alkol yasağını halk talep etti

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi. Uçkan, şehirde içki yasağı olarak bilinen düzenlemenin, halkın talebi doğrultusunda yapıldığını belirtti. Uçkan, toplantının soru-cevap kısmında ise ilginç sözler sarf etti İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar-İzmir karayolundaki Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. Amaçlarının Afyonkarahisar'ın huzurlu bir kent olmasını [&hellip]

Alkol yasağını halk talep etti

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Polisevi’nde basın toplantısı düzenledi. Uçkan, şehirde içki yasağı olarak bilinen düzenlemenin, halkın talebi doğrultusunda yapıldığını belirtti. Uçkan, toplantının soru-cevap kısmında ise ilginç sözler sarf etti

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar-İzmir karayolundaki Polisevi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı. Amaçlarının Afyonkarahisar’ın huzurlu bir kent olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Uçkan, içki yasağı olarak bilinen düzenlemeye de açıklık getirdi. Afyonkarahisar halkının, kamuya açık alanlarda alkollü içecek tüketilmesinden rahatsız olduğunu vurgulayan Uçkan, “Yeni geldiğim dönemde bazı kişiler geldiler. Belirli yerler söylediler, ‘Gece ve sabahları eşimle oradan oraya geçemiyorum, baliciler, alkolikler var. Eşime birisi laf atsa, cinayet işleme konumuna kadar gideriz’ dediler. Ben gelmeden önce bir karar alınmış. Alma sebebi de bu. Hıdırlık bölgesinde çok sayıda şahsın araçlarının içinde alkol alarak, piknik yapmak isteyen vatandaşları rahatsız ettikleri gündeme gelmiş. Emniyet, Valilik’ten karar aldırmış” dedi.
ÖVEN DE VAR, YEREN DE
Kararın, belirli bir dünya görüşü nedeniyle alınmadığını vurgulayan Uçkan, “Her şey vatandaşın huzuru için yapılıyor. Sayın Valimiz de konuyla ilgili yapılanmasında ‘Afyon halkı, belli bir platform içinde olacak’ diye düşünmedi. Anlayış, yapı değişebilir. Birisi ‘Helal olsun’ der, birisi ‘Nereye gidiyoruz’ der. İkisine de saygı duyuyoruz. Birkaç ceza kesildikten sonra Hıdırlık’a bu şekilde gitmeler, gelmeler kesilmeye başlamış” diye konuştu.
Uçkan, kaç kişiye alkolle ilgili düzenleme dolayısıyla ceza verildiği sorusuna ise “Elimde veri yok” karşılığını verdi.
ÖNEMLİ OLAN, HUZURU
TEMİN ETMEK
Afyonkarahisar halkının huzuru için çalıştıklarına dikkat çeken Uçkan, “Afyon’da halkımızın huzurunu nasıl temin ederiz, bütün derdimiz bu. Afyon halk olarak milletini ve vatanını seven, işiyle, aşıyla uğraşan bir il. Afyon bizi, detaylı olarak projeler hazırlamak zorunda bırakacak bir il değil. Huzurlu bir kent” ifadelerini kullandı.
“SORU İŞARETİ” VURGUSU
İl Emniyet Müdürlüğü’nün şahıslara karşı işlenen suçlarda, suçluyu yakalama oranının yüzde 100 olduğunu hatırlatan Uçkan, “Şahsa karşı işlenmiş suçlarda yüzde 100 başarı sağlamak zorundayız. Faili meçhul ve faili firar olmaz. Mala karşı işlenen suçlarda ise yüzde 50 çok büyük başarıdır. İşlenen hırsızlık konumu içinde en çok bizi rahatsız eden, evde hırsızlık konuları vatandaşların birinci derecede rahatsız olduğu bir durumdur. Bizim olmazsa olmaz şartlarımızdan bir tanesi ev ve iş yerlerinden hırsızlık olayları. Bununla ilgili çok üzerinde durduğumuz konular olduğu için fail konumundaki şahısların çoğunu tanıyoruz. İşlemleri kesinlikle yapıyoruz” dedi.
Uçkan’ın, bu konu hakkındaki görüşlerini açıklarken “Biz yakalıyoruz, malların da çoğunu buluyoruz, ondan sonrasında soru işaretlerine cevap veremiyoruz” demesi de dikkatlerden kaçmadı.
PERSONELİN BİRİNCİ TERCİHİ AYDIN
Afyonkarahisar’ın polis personeli tarafından tercih edilmeyen bir kent olduğunu vurgulayan Uçkan, “Personelin birinci tercihi Aydın. Aydın Emniyet Müdürü dayı gibi herkesi almam diyor. Biz ise Mevlana gibi ne olursan ol gel, diyoruz. İlk 5 tercihte Afyonkarahisar bulunmuyor. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkıyor ama polisimizi Afyonkarahisar’a getiremiyoruz. Personel sıkıntısı çekiyoruz. Araç-gereç yönünde herhangi bir noksanlık yok. Bizim bütün sıkıntımız canlı. Bunun robotunu çıkarabilirsek sıkıntımız biter” şeklinde konuştu.
ÖZDİLEK KAVŞAĞI İÇİN
YAZIŞMA YAPILDI
İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar’daki şehirlerarası yollarda trafik akışının yoğun olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Kurban Bayramı’nda trafik sıkışıklığını gördüm, böyle bir şey olmaz dedim. İzmir’den Ankara’ya gidecek. 7 saatlik bir yolculuk tahmin ediyor. Yollar Afyon Kaymağı gibi güzelleşmiş. Özdilek Kavşağı’nda gelmiş, yol tıkanmış. Adamın aile sistemini bozdun. Burası ile ilgili bütün kurumlarla yazışmalarımızı yaptık. Battı-çıktıysa battı-çıktı yapılmalı, üst geçitse üst geçit yapılmalı. 210 bin araç geçti buradan bir günde.” (Kocatepe)

Sorulara ilginç cevaplar

İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ın basın toplantısının soru-cevap kısmında ilginç dakikalar yaşandı. Bir gazetecinin “Ruhsatlı tabancası olan kişiler, mermi alıp ruhsatı olmayan kişilere satıyor” deyince Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Uçkan, “Onu yakalarsak onu öperiz. 6136 Sayılı Kanun’a göre işlem yapılır” dedi.
10 NİSAN BEKLENTİSİ YOK
Uçkan, bir gazetecinin “Her 10 Nisan geldiğinde polislerde bir beklenti olur. 11 Nisan’da bu beklenti hayal kırıklığına dönüşür. Sizin görüşünüz ne?” sorusunu “Tam gazeteci gibi soru sordun. Hiçbir beklentimiz, hiçbir hayal kırıklığımız mevcut değil şu an itibariyle” şeklinde cevapladı.
“ALENGİRLİ SORULAR SORMA”
Afyonkarahisar’da emniyet kemeri nedeniyle birçok ceza kesildiğini hatırlatan bir gazeteciye ise Uçkan, gazetecinin “Emniyet teşkilatından ceza kesilen kişi var mı” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Var ama sayı olarak çok yok. Aynasız olmanın gereği yok mu diyorsunuz? Trafik polisi, emniyet kemeri takmadığı halde ceza kesiyor diyorsunuz. Polis kendisine de ceza verir. Akrep gibidir. Kendisini bile sokar. Beni gör denildiği zaman gözü şaşı olur. Bizde gözcüler de var, diğer polisler de bunu gözlemler. Hata yapanın hatası kabul edilmez. Bana alengirli soru sorma.”
“KAPORTAYI DEĞİŞTİRELİM”
Mustafa Uçkan, “Şehiriçi dolmuş ve otobüsleri hiç bindiniz mi” sorusuna da “Bir gün bineyim. Kaportayı değiştirip öyle binmem gerek. Öbür türlü şoför, benimle ilgilenmek için direksiyonu bile bırakır. Tebdili kıyafetle binmemiz gerekiyor o zaman” cevabını verdi.
“SOSYAL HİZMETLER
KURUMU DEĞİLİZ”
Daha önceki Emniyet Müdürleri döneminde, trafik uygulamalarında durdurulan yolculara Afyon Lokumu dağıtıldığının hatırlatılması üzerine Uçkan, “Biz sosyal hizmetler kurumu değiliz. Bizden öncekiler beni ilgilendirmez. Polisin vazifesi değil bunlar. Ben millete lokum, bal, börek dağıtmakla görevli değilim. Polislik yaparak milletin takdirini kazanmak durumundayım” dedi.

Bakmadan Geçme