Alkol iddiası, ehliyetine mâl oldu

Ramazan Kahraman adlı vatandaşın ehliyetine, alkollüyken araç kullandığı iddiasıyla el konuldu. Kahraman ise “Benim tek mesleğim şoförlük. Alkol almadığım halde alkol aldığım yönünde tutanak yazıldı. Ben ne yapacağım?” diye sordu Afyonkarahisar’da Harb-İş Mahallesi’nde yaklaşık 6 önce meydana gelen bir kavgayı izlerken iki polisle tartışan Ramazan Kahraman adlı vatandaşın ehliyetine 2 yıl süreyle el kondu. İki [&hellip]

Alkol iddiası, ehliyetine mâl oldu

Ramazan Kahraman adlı vatandaşın ehliyetine, alkollüyken araç kullandığı iddiasıyla el konuldu. Kahraman ise “Benim tek mesleğim şoförlük. Alkol almadığım halde alkol aldığım yönünde tutanak yazıldı. Ben ne yapacağım?” diye sordu

Afyonkarahisar’da Harb-İş Mahallesi’nde yaklaşık 6 önce meydana gelen bir kavgayı izlerken iki polisle tartışan Ramazan Kahraman adlı vatandaşın ehliyetine 2 yıl süreyle el kondu. İki polisle tartışmak dışında bir suçunun olmadığını savunan Kahraman, “Ben alkol almıştım ama, aracı alkollü olarak kullanmadım” dedi.
Kahraman, olayı şöyle anlattı:
“Harb-İş’te bir arkadaşımın başka bir arkadaşıyla tartışmasına şahitlik etmek için, arkadaşımın aracına bindik. Tartışmanın yaşandığı yere geldiğimizde polisler benim alkollü olarak araç kullandığımı iddia ettiler. Ben alkol almıştım ama aracı sürmüyordum. Daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetime 6 ay el konuldu. İkinci olay olarak görüldüğünden ehliyetime 2 yıl boyunca el konulmasına dair tutanak hazırlandı. Ben tutanağı imzalamadım. 814 lira da ceza ödedim.”
Şoförlük yaparak geçimini sağladığını belirten Kahraman, “Ehliyetime el konulduğu için işimden oldum. Benim şoförlükten başka mesleğim yok. Afyonkarahisar 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’ne konuyla ilgili başvurdum. Başvurum reddedildi. Aynı anda İdare Mahkemesi’ne de başvurmam gerekiyormuş, onu ihmal etmişim. BİMER’e başvurdum, BİMER Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ‘yardım yapılması’ doğrultusunda bir yazı göndermiş. Ancak yaşımın genç olması nedeniyle yardım talebi de reddedilmiş. Benim 3 çocuğum var, ne yapacağım?” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme