Alkışlar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen 'Bir Marş doğuyor. Akif'in kaleminden' isimli orotoryo gösterimi başarıyla sahnelendi Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin Büyük Taarruz ve Büyük Zafer'in 100. Yılında sergilediği Orotoryo gösterimi duygu dolu anlar yaşattı. Büyük beğeni ile izlenen Orotoryo gösterimi öğrencilerin kendilerine fırsat tanındığında, inanmış bir ekiple neleri başarabileceğinin [&hellip]

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen “Bir Marş doğuyor. Akif’in kaleminden” isimli orotoryo gösterimi başarıyla sahnelendi

Haber

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. Yılında sergilediği Orotoryo gösterimi duygu dolu anlar yaşattı. Büyük beğeni ile izlenen Orotoryo gösterimi öğrencilerin kendilerine fırsat tanındığında, inanmış bir ekiple neleri başarabileceğinin göstergesi olarak yorumlandı.
“Bir Marş doğuyor. Arif’in kaleminden” ismini taşıyan Sahnelemeli Orotoryo Gösterisi önceki gün Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Sanat yönetmenliğini Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmenlerinden Devrim Ay ve Aslı Canyakan’ın yaptığı Orotoryo’da rol alan öğrenciler kendilerine verilen görevleri sanatçılara taş çıkartan bir performansla yerine getirdiler.
“Bir Marş Doğuyor Akif’in Kaleminden” konulu orotoryo gösteriminin hazırlanıp sahnelenmesinde emeği geçen başta öğretmenleri Devrim Ay ve Aslı Canyakan’a tebrik ve teşekkürlerini ileten Afyonkarahisar güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Nihat Selek, “Öğrencilere fırsat verildiğinde neleri yapabilecekleri neleri başarabileceğini gördük. Tabi ki öğretmen faktörü çok önemli. İnanması, öğrencilere geleceğin büyükleri gözüyle bakması ve öyle davranılması gerekiyor. Bizlerde öyle yapıyoruz. Ülkemin öz güveni yüksek, tarihinden güç alan ve geleceğe güvenle bakan böylesi nesillere ihtiyacımız var. Emek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma, okul personelimize, Kültür ve Turizm il müdürlüğüne, AKÜ Devlet konservatuarı sahne sanatları bölüm başkanlığına, Gençlik merkezine davetimize katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimi tebrik ediyor ve alkışlıyorum” dedi.
Öte yandan Afyonkarahisar Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi TRT Spor’da yayınlanan “Bir seçenek daha var” programına ev sahipliği yaptı. Spor Liselerinin geniş kitlelere tanıtılmasına vesile olması planlanan programın Yönetmeni Erdal Erdoğan ile teknik ekibi okulun faaliyetleri hakkında çekimler yaptılar.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme