• Haberler
  • Genel
  • Alışverişlerde fişi ihmal etmeyin – Kocatepe Gazetesi

Alışverişlerde fişi ihmal etmeyin – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Ceylan, tüketicilerin alışverişlerin ardından fiş istemesi gerektiğini söyledi Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan ile Defterdarlık ve Vergi Daireleri'ndeki amirler, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşları bilgilendirmek istediklerini belirten Ceylan, bu konuda basın mensuplarının da yardımcı olduğunu kaydetti. HEM KATMA DEĞER, HEM GELİR VERGİSİTüketicilerin fiş alımı [&hellip]

Alışverişlerde fişi ihmal etmeyin

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Ceylan, tüketicilerin alışverişlerin ardından fiş istemesi gerektiğini söyledi

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan ile Defterdarlık ve Vergi Daireleri’ndeki amirler, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşları bilgilendirmek istediklerini belirten Ceylan, bu konuda basın mensuplarının da yardımcı olduğunu kaydetti.
HEM KATMA DEĞER,
HEM GELİR VERGİSİ
Tüketicilerin fiş alımı ve vergi hakkında duyarlı olmalarının, devlet için de millet için de yarar sağlayacağının altını çizen Ceylan, “Fiş almadığınız zaman Katma Değer Vergisi’ni devlet yerine mükellefe veriyorsunuz. Mutlak surette belge alınmalı. Bu, Gelir Vergisi açısından da önemli. Gelir Vergisi’nde mükellef, 10 fiş kesmiş 100 lira veriyor. 20 fiş kesse 200 lira verebilirdi. Katma Değer Vergisi ise doğrudan cebine girmiş oluyor. Öğrencilere de bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bizim Maliye Bakanlığı da bir şarkı düzenledi” dedi.
ALINMAYAN FİŞ, “KAYITDIŞI”YA GİDİYOR
Mükelleflerin alışverişlerden sonra fiş istemesinin, mükelleflerin ise fiş kesmesinin kayıtdışılığın önüne geçeceğine dikkat çeken Mustafa Ceylan, “Tüketici, mutlaka fiş almalı. Çünkü fiş kesmeyen mükellef, her halükârda hem Gelir Vergisi’ni, hem de Katma Değer Vergisi’ni kendisine alıyor. Katma Değer Vergisi, tüketicinin devlete ödediği bir vergi. Mutlak surette iade alınıp alınmaması boyutuna bakmamak gerek. Alınmayan her fiş, kayıtdışı ekonomiye destek anlamına geliyor” diye konuştu.
HER TÜRLÜ ŞİKAYET VE BİLGİ İÇİN…
Vatandaşların her türlü sorun ve şikayetleri için Vergi İletişim Merkezi’ni arayabileceğini vurgulayan Ceylan, “Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım, tüketici bunu uygulamazsa başarı yakalanamaz. Bununla ilgili şikayet hatlarımız da mevcut. 444 0 189 telefon numarası ve Vergi İletişim Merkezi’ne danışarak her konuda bir bilgi alınabilir. Fiş kesmeme ile ilgili bir şikayet bize ulaştığında bir ceza tutanağı tutuyoruz. Mükellef, rakam düşükse 190 lira, rakam yüksekse satılan ürünün yüzde 5’i kadar bir para ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca kesmediği fişi de kesiyor” ifadelerini kullandı.
3 HEDEF KİTLESİ VAR
Vergi ile ilgili duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını, bu doğrultuda faaliyetleri sürdürdüklerini anlatan Ceylan, şöyle devam etti:
“Gücümüz yettiği ölçüde gündemde tutmaya çalışıyoruz. Hedef kitlemiz 3 tane. Birincisi öğrenciler; ikincisi mükelleflerimiz, üçüncüsü ise kendi personelimiz. Hafta başlamadan satranç turnuvası düzenledik, öğrencilere fiş almak gerektiğini anlatan, Afyon özelliklerini anlatan bir sunum yapılacak. Öğrencilere dairelerimiz gezdirilecek.” (Kocatepe)

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Afyonkarahisar’da 2012 cari yılında tahakkuk eden verginin yüzde 91.88’ini tahsil ettiklerini belirtti.

Bakmadan Geçme