Alimoğlu Müzik Müzesi’ne Alman katkısı

Alman Koleksiyoner Wolfgang Ott, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ne 250 müzik enstrümanı bağışladı Alman Koleksiyoner Wolfgang Ott, 50 yıldır kendi evinde biriktirdiği müzik aletlerini İbrahim Alimoğlu özel koleksiyonuna imzaladığı protokolle resmen bağışlamış oldu. Afyonkarahisarlı İşadamı ve AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu'nun kendisine ait özel koleksiyonuyla başlayan ve çeşitli bağışlarla büyüyen müzik müzesi, bugüne kadarki en [&hellip]

Alimoğlu Müzik Müzesi'ne Alman katkısı

Alman Koleksiyoner Wolfgang Ott, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ne 250 müzik enstrümanı bağışladı

Alman Koleksiyoner Wolfgang Ott, 50 yıldır kendi evinde biriktirdiği müzik aletlerini İbrahim Alimoğlu özel koleksiyonuna imzaladığı protokolle resmen bağışlamış oldu. Afyonkarahisarlı İşadamı ve AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu’nun kendisine ait özel koleksiyonuyla başlayan ve çeşitli bağışlarla büyüyen müzik müzesi, bugüne kadarki en büyük bağışı da bünyesine katıyor.
PROTOKOL İMZALANDI
Protokol, İbrahim Alimoğlu’nun mermer fabrikasındaki özel ofisinde imzalandı. Taraflar imzalarını attıktan sonra duydukları memnuniyeti el sıkışarak gösterdi. Başkan Alimoğlu, “Afyonkarahisar ve Türkiye’ye böyle değerli bir kültür mirasını kazandırmaktan büyük gurur duyuyorum. Sevincimi kelimelerle ifade etmem zor. Wolfgang Bey’e teşekkür ediyorum. Onun evlatları gibi sevdiği enstrümanları artık bize emanet. Protokolde belirtilen şartlardan her iki taraf olarak çok memnunuz” şeklinde konuştu.
KÜLTÜR MİRASI
SERGİLENECEK
Alman koleksiyoner Wolfgang Ott da yıllardır gelip gittiği Türkiye’nin ikinci evi olduğunu belirtti. Ott, “İbrahim Bey Almanya’ya geldiğinde zaten karşılıklı olarak anlaşmıştık. Şimdi bu protokolle bu anlaşmaya resmiyet kazandırmış olduk. Ben de anlaşmadan çok memnunum. Yıllardır biriktirdiğim bu kültür mirası değerindeki koleksiyonun bütün parçalarının bir arada burada sergilenecek ve insanlara hizmet edecek olması beni çok mutlu etti. İlgisi ve samimiyetinden dolayı İbrahim Alimoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme