Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alimoğlu: Birikimler müze statüsünde sergilenmiyor

İş insanı İbrahim Alimoğlu,

İş insanı İbrahim Alimoğlu, 20 yıllık birikimlerinin mermer fabrikasında, Çeşmeli Konak ve AKÜ Konservatuar Salonlarında sergilendiğini belirterek, bazı basın yayın organlarında sergilenen birikimlerinin “müze statüsünde” olduğu ifadesinin doğru olmadığını, gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı

 

Afyonkarahisar’da 80 yıldır mermer sektöründe faaliyet gösteren Alimoğlu Mermer sahiplerinden İbrahim Alimoğlu, 20 yıldır kendi imkanları, dostları aracılığıyla topladığı etnografik eşyaların fabrikasında, Çeşmeli Konak olarak bilinen Valiliğe ait tescilli yapıda teşhir edildiğini kaydetti.
İş insanı İbrahim Alimoğlu, “Ayrıca Alman Wolfgang Ott’un da destekleriyle kendi eşyaları arasında bulunan müzik aletlerini Kocatepe Üniversitesinde teşhir ve sergi amaçlı Konservatuar Salonlarında öğrencilerin eğitim ve öğrenimleri için bulundurulmaktadır. İfade ettiğim bu eşyaların, Afyonkarahisar da sosyal kültürel etkinliklere katkı olması bakımından Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) adıyla kendi birikimlerim her üç yerde sergilenmektedir. Hiçbir zaman müze olarak kullanılmamıştır. Yalnızca şehre hizmet gayesiyle ücretsiz olarak her zaman ziyaretlere açıktır. Bazı basın yayın organları yakın tarihimize ait olan bu birikimleri müze statüsü olarak bildirmeleri üzerine gerekli uyarılar yapılmıştır.” dedi.