Alimler, hakimler, valiler burada yetişecek

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner Şuhut İlim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katıldı. Yarınların emanet edileceği çocukların Kur’an-ı Kerim’le buluştuklarını ifade eden Vali Güner, “Yarınımızın hocaları, alimleri, hakimleri, valiler burada bulunan çocukların içinden çıkacak” dedi Geçtiğimiz Ramazan ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı iftar programıyla açılışının yapıldığı Şuhut İlim [&hellip]

Alimler, hakimler, valiler burada yetişecek

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner Şuhut İlim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katıldı. Yarınların emanet edileceği çocukların Kur’an-ı Kerim’le buluştuklarını ifade eden Vali Güner, “Yarınımızın hocaları, alimleri, hakimleri, valiler burada bulunan çocukların içinden çıkacak” dedi

Geçtiğimiz Ramazan ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı iftar programıyla açılışının yapıldığı Şuhut İlim ve Kültür Merkezi’nde 23 Haziran–22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Şuhut Müftülüğü’nce düzenlenen 3 dönem yaz Kur’an kursunda başarılı olan öğrencilere hediyelerinin verilmesi amacıyla düzenlenen tören Vali Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Törene ValiGüner’in yanı sıra Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçe protokolü, Kur’an kursuna destek olan iş adamları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
“ÇOCUKLAR YARINLARIMIZ”
Tören Şuhut İlim ve Kültür Merkezi Müdürü Ahmet Türkkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an kursunda eğitim alan Mehmet Akın’ın “Medine’ye Varamadım” ilahisini okuması ve Mustafa Aydın’ın Hadis okumasıyla devam eden programda söz alan Vali Hakan Yusuf Güner, “Mübarek bir günde güzel bir organizasyonda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şuhut İlim ve Kültür Merkezi kısa süre önce hizmete girdi ve burada yaz Kur’an kursu olarak çocuklarımıza ve insanlarımıza güzel bir hizmet verilmeye başlandı. Çocuklar bizlerin geleceği ve yarınlarımızdır. Yarınımızın hocaları, alimleri, hakimleri, valiler burada bulunan çocukların içinden çıkacak. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu güzel yavrularımızın, Milli kültürümüzün ve inancımızın en önemli tacı olan Kur’an-ı Kerim’le buluşmuş olmaları ve bu eğitimden en iyi şekilde geçmiş olmaları ilerde fark edecekleri mayalar olacak.” dedi.
“HERKES BAŞARILI OLDU”
Bugünün çocuklarının çok şanslı olduğunu vurguluyan Vali Güner, “Çocuklarımız Buradaki fiziki yapı, imkanlar, kitaplar ve hocalardan en iyi şekilde yararlanmaktadırlar. Yemekleri verildi, banyolarını yaptılar adeta ailelerinin yanındaymış gibi çok değerli zamanlar geçirdiler. Ben burada ileride çok faydasını göreceğiniz mayayı, birlik ve beraberliği ve geleceğe en iyi bir yatırım olarak görüyorum. İlk kurs açılırken başarılı öğrencileri ödüllendirilmesi için kaymakam, müftü ve İlim ve Kültür Cemiyeti sorumlusuna talimat vermiştim. Günler çok hızlı bir şekilde geçti. Burada çocuklarımıza hocalarımız Kur’an okuma hazzını tattırdılar. En önemli ve tek kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i çocuklarımıza hediye ettiler. Aynı zamanda sertifikalarını aldılar. Bunun yanında en başarılı olan altı öğrenci hediyelerini alacaklar. Burada herkes başarılı oldu, ama içlerinden en başarılılarına hediyelerini vereceğiz. Ben programım çok yoğun olmasına rağmen buradaki programa katılabilmek için elimden geleni yaptım ve sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ben buraya ilk geldiğimde burada birçok şey eksikti. İnşaat halen devam etmekteydi. Ama kısa sürede Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın ve Müftümüzün öncülüğünde özellikle kurs hocamızın ve iş adamlarımızın destekleriyle çok ciddi bir ilerleme sağlandı. Bu çok takdire şayan bir harekettir. Ben burada emeği geçen herkes için sizlerden alkış rica ediyorum. Bu takdir çok yerinde bir davranıştır. Tabi alkışın en büyüğünü Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu hak etmiştir. Afyonkarahisar’a ve Şuhut’a büyük destek veren Sayın Bakanımız Eroğlu’na teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“AFYON’UN GURURU
VEYSEL EROĞLU”
Vali Hakan Yusuf Güner, Kur’an Kursu’nda en başarılı öğrencileri sahneye davet ederek öğrencilere tablet PC ve bisikletlerini hediye etti.
Hediyelerini alan öğrenciler coşkulu bir şekilde ‘Afyonkarahisar’ın Gururu Veysel Eroğlu’ ve ‘Şuhut’un Gururu Veysel Eroğlu’ sloganlarını atarken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu alkışladılar. Tören öğrencilerin, Kur’an kursu eğitimcilerinin ve ilçe protokolünün Vali Hakan Yusuf Güner’le hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme