• Haberler
  • Siyaset
  • Ali Özkaya vatandaşı dinledi ve ricada bulundu Memur olmak isteyen KPSS'den yüksek puan alsın

Ali Özkaya vatandaşı dinledi ve ricada bulundu Memur olmak isteyen KPSS'den yüksek puan alsın

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, vatandaşı dinlediği Halk Günü Buluşmalarından en yoğun talebin devlet memuriyetinde yoğunlaştığını söyledi. Özkaya, 'Lütfen gençlerimiz gayret etsinler. Eğer kamu görevlisi olmak istiyorlarsa KPSS'den en yüksek notu alsınlar' dedi   TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya dün öğleden sonra AK Parti'de düzenlediği Halk [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, vatandaşı dinlediği Halk Günü Buluşmalarından en yoğun talebin devlet memuriyetinde yoğunlaştığını söyledi. Özkaya, “Lütfen gençlerimiz gayret etsinler. Eğer kamu görevlisi olmak istiyorlarsa KPSS’den en yüksek notu alsınlar” dedi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya dün öğleden sonra AK Parti’de düzenlediği Halk Günü Buluşmasında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları ve talepleri birebir görüşme yaparak dinledi.
“VEKİLLER DÖNÜŞÜMLÜ GÖRÜŞÜYOR”
Milletvekili Özkaya, kendisi ile görüşmek isteyenleri tek tek kabul ederek dinledi, notlar aldı. Özkaya vatandaşlarla yaptığı görüşme öncesi şunları söyledi:
“Biz halkımızla sürekli iç içe olan milletvekilleri ve Parti yöneticileri olarak il merkezimizde, ilçelerimizde, köylerimizde, kasabalarımızda geziyor ve vatandaşlarımıza birebir temas ediyoruz. Bununla birlikte il merkezimizde haftanın ya da ayın belirli günleri milletvekilleri olarak dönüşümlü olarak vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Halkımızın bir kısmı Ankara’ya geliyor, bir kısmı vakti kısıtlı olduğu için gelemiyor. Haliyle burada onları dinleyip yerinde çözüm üretiyor ya da anında çözülemeyecek konuların notlarını alıp takip edilmesini temin ediyoruz. Milletvekillerinin görevi tabandaki sorunu, en üst makama hızlı bir şekilde ileten ve alıcılığı yapan kişilerdir.”
“ÇÖZÜM İÇİN GAYRET EDİLİYOR”
Halk Günü Buluşmaları kapsamında her yeni görüşmede yeni sorunlara vakıf olduklarını belirten Özkaya şöyle konuştu:
“Vakıf olduğumuz yeni sorunların çözümüne katkı sağlamak son derece güzel ve verimli oluyor. Birçok zaman siyasete giren sorunların önemli bir kısmı artık çözülemez noktaya gelmiş sorunlar oluyor. Çözülemeyen sorunlarda var. Mutlaka hepsinin çözülmesi ihtimali de yok. İşte biz burada dinlemek dinlediklerimizi notlar alıp beraberce çözüm yollarını bulmak için gayret sarf ediyoruz.”
“EN BÜYÜK TALEP MEMURİYETE”
Halk Günü Toplantısında en büyük talebin devlet memuriyeti olduğunu aktaran Özkaya, “Vatandaşlarımızın çok önemli bir kısmı kamu kuruluşunda işe girme noktasında talep kar. En önemli talepleri budur. Büyük çoğunluk çocuklarının bir an önce devlet memuru olmasını arzu ediyor. Bizim yetkimiz burada çok sınırlıdır. Mutlak şart KPSS puanı, bunun dışında mülakat olması v.s gibi hususlar olursa kısmen bir katkı sağlanabilir. Onun dışında biz gelen hemşehrilerimize diyoruz ki; Lütfen çocuklarımız gençlerimiz gayret etsinler. Eğer kamu görevlisi olmak istiyorlarsa KPSS’den en yüksek notu alsınlar.” dedi.
“HAŞHAŞ SORUNU YERİNDE İNCELENDİ”
Haşhaşla ilgili sorunların da vatandaşla yaptığı birebir görüşmelerde gündeme geldiğini aktaran Özkaya, “Haşhaş kotalarında yaşanan sıkıntılarda gündeme geldi. Bunların çok önemli kısmını çözdük. Haşhaş Daire Başkanını iki defa ilimize gönderdik. Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğümüz, TMO yetkilileri ile köylerimizi, kasabalarımızı, ilçelerimizi gezip, notlarını aldılar. Bu sorunun çok önemli kısmını çözmüş olduk. Dönemsel olarak farklı sorunlarda ortaya çıkabiliyor. Bir dönem patates fiyatları düşüyor veya yumurta fiyatlarında farklılıklar oluyor. Madencilerin izin ruhsatlarıyla ilgili sorun oluyor. Bir başka sektörün farklı bir sorunu olabiliyor. Onları burada görüp tespit edip Sayın Bakanlarımıza ve ilgili makamlara ileterek çözüme yönelik gayretlerimizi ve çalışmaları yapıyoruz.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme