Ali Özkaya Kimdir Ve Kaç Yaşında?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın hayatı ve biyografisi merak edilen konular arasında yer alıyor. AK Parti 25, 26, 27 ve 28. dönem Milletvekili Ali Özkaya hakkın merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

AK Parti 25, 26, 27 ve 28. dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 20 Nisan 1970 tarihinde Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Çayüstü köyünde doğmuştur. 1987 yılında İmam hatip lisesini bitiren Ali Özkaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1992 yılında mezun olmuştur.

1995’de Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yer alan Özel Ferda Kolejinin kurucu genel müdürlüğünü yapan Milletvekili Özkaya, Hukukçular vakfı yönetim kurulu başkan yardımcılığı, hukuki araştırmalar derneği yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

2003- 2007 yıları arasında AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Milletvekili Özkaya, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı gösterildi.

2012 yılından itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez hukuk müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi. 2015 Haziran’da gerçekleştirilen Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili olarak seçilen Özkaya, 2015 Kasım’ında yapılan Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Pati Afyonkarahisar milletvekili olarak seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyesi ve Ak Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan Özkaya, 27. dönemde TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Sekreterliği görevlerini yürüttü. 2023 Genel Seçimlerinde yeniden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili olarak meclise girdi.

Evli ve üç çocuk babası olan Özkaya, orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir.

AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya’nın eşi Nur Özkaya, açıktan atama ile MEB’e müşavir olarak atanmıştır.

Bakmadan Geçme