Ali Dal, herkese örnek oldu

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, hayırsever sıva ustası Ali Dal’ın yeni bir akım başlattığını söyledi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Ordulu şehit ailesine ev bağışlayan Emirdağlı sıva ustası Ali Dal’ın Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Kumartaşlı, “Aslen Emirdağlı [&hellip]

Ali Dal, herkese örnek oldu

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, hayırsever sıva ustası Ali Dal’ın yeni bir akım başlattığını söyledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Ordulu şehit ailesine ev bağışlayan Emirdağlı sıva ustası Ali Dal’ın Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Kumartaşlı, “Aslen Emirdağlı olan ve Fransa’da sıvacılık yapan ustamız Ali Dal’ın duyarlı bir davranışı oldu. Bu hareket, tüm ülke fertlerine mesaj verdi. Bir Türk gerekirse çıkar şehidinin ailesine sahip çıkar dedi. Ali Dal, böyle bir akım başlattı. Bu akım günden güne çığ gibi büyümeye başladı” ifadelerini kullandı.
AFYON’DA DA HAREKET VAR
Kumartaşlı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ordu’da bir vatandaşımız, başka bir şehit ailesine 9 dönümlük fındık tarlasını bağışladı. Başka bir ailemize, başka bir vatandaşımız dairesini bağışladı.
Afyonkarahisar’da bir bayan kuaförü geldi; ben şehitlerimizin, gazilerimizin ailelerinin düğünlerde kuaförlük hizmeti olursa biz bedava hizmet verebiliriz, dedi. Bir lokantacı ağabeyimiz geldi, 10 kişiye her ay yemek vermek istediğini söyledi. Bir fotoğrafçı ağabeyimiz geldi, düğünlerin fotoğraflarını ücretsiz çekeceğim dedi. Bir düğün salonu sahibi ağabeyimiz geldi, düğün salonlarını ücretsiz vereceğim dedi. Biz bunları yaşamaya başladık.”
MADDİYATLA İLGİMİZ YOK
Şehit aileleri ve gazilerin sadece hatırlanmak istediğini belirten Kumartaşlı, “Şehit aileleri ve gaziler olarak bizim maddiyatla ilgimiz yok. İnsanlar bizi hatırlasınlar, halimizi hatrımızı sorsunlar. Ali Dal, insanların içindeki sevgiyi ortaya çıkardı” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

ALİ DAL, SARAY’A ÇIKACAK
Hayırsever sıva ustası Ali Dal’ın 10 Şubat 2015’te Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme