• Haberler
  • Genel
  • Ali Çetinkaya'nın mezarı bakımlı hâle gelsin

Ali Çetinkaya'nın mezarı bakımlı hâle gelsin

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya'nın mezarının onarılması için Afyonkarahisar Belediyesi'ne başvurduklarını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, merhum devlet adamı Ali Çetinkaya'nın mezarının onarılması ve çevre düzenlemesinin yapılması için girişimde bulunduklarını söyledi. Demirkıkan, 'Geçtiğimiz hafta içinde Ali Çetinkaya'yı hep birlikte andık. Mezarı başında Yasin okunmuştu, anıtı önünde [&hellip]

Ali Çetinkaya’nın mezarı bakımlı hâle gelsin

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya’nın mezarının onarılması için Afyonkarahisar Belediyesi’ne başvurduklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, merhum devlet adamı Ali Çetinkaya’nın mezarının onarılması ve çevre düzenlemesinin yapılması için girişimde bulunduklarını söyledi. Demirkıkan, “Geçtiğimiz hafta içinde Ali Çetinkaya’yı hep birlikte andık. Mezarı başında Yasin okunmuştu, anıtı önünde de basın açıklaması yapılmıştı. Ali Çetinkaya’nın mezarının bir ulusal kahramana yakışmayacak durumda olduğunu gördük. Kabrin altında bir çeşme var, çalışmıyor. Mermer taşlarda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Biz o gün de söylediğimiz gibi bir eylem yapmayı planlamıştık. Bugün (dün) itibariyle bir Belediye’ye dilekçe verdik” dedi.
“ÇETİNKAYA’NIN ADINA YAKIŞSIN”
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na verilen dilekçeyi, basın mensuplarıyla paylaşan Demirkırkan, “M. Kemal Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, Afyonkarahisarlı hemşerimiz olmasından gurur duyduğumuz, değerli insan Ali Çetinkaya’nın ebedi istirahatgahınm bakımsız ve ilgisiz bir durumda olması bizleri ve duyarlı katılımcıları müteessir etmiş, üzüntüye sevk etmiştir. Ömrünü ulusal Kurtuluş Savaşımıza ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmetine adamış, bu uğurda ilimizin ve ülkemizin dört bir yanında eserler kazandırmış değerli devlet adamı, kahraman hemşerimizin kabrinin bakıma ve restorasyona ihtiyacı bulunmaktadır. Kabrinin Belediye Şehir Mezarlığı’nda bulunması nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi’nden bu bakım ve restorasyon işinin yapılmasını ve ulusal kahramanımızın adına yaraşır hale getirilmesini talep etmekteyiz” diye konuşu.
BELEDİYE YAPMAZSA CHP YAPACAK
Demirkırkan, bakım ve düzenlemenin Belediye tarafından yapılmaması hâlinde CHP olarak bu işi üstleneceklerini söyledi. Demirkırkan, Utku Anıtı’nın temizlenmesi için de süreci takip ettiklerini belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme