Ali Çetinkaya saygı ve rahmetle anıldı

Asker, devlet adamı, Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği büyük insan Ali Çetinkaya ölümünün 66 yıl dönümünde CHP’liler tarafından düzenlenen tören ile kabri başında dualarla anıldı. Anma töreninde konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunma, topraklarını koruma günlerinin idrak edildiğini belirtti ve ekledi: “Bu noktada Ali Çetinkaya bunun için büyük bir örnektir.” dedi Ali Çetinkaya’nın kabir [&hellip]

Ali Çetinkaya saygı ve rahmetle anıldı

Asker, devlet adamı, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği büyük insan Ali Çetinkaya ölümünün 66 yıl dönümünde CHP’liler tarafından düzenlenen tören ile kabri başında dualarla anıldı. Anma töreninde konuşan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunma, topraklarını koruma günlerinin idrak edildiğini belirtti ve ekledi: “Bu noktada Ali Çetinkaya bunun için büyük bir örnektir.” dedi

Ali Çetinkaya’nın kabir başında önce Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Topluca yapılan duanın ardından katılmcılar Çetinkaya’nın kabrine karanfil bıraktılar.
TÜRKİYE’NİN
TEMELİNİ ATTI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezi İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya’nın biyografisi hakkında bilgiler verdi. Çetinkaya’nın 1878 yılında dünyaya geldiğini söyledi. Demirkırkan; “Makedonya ve Arnavutluk’ta asker olarak görevlerini yerine getiren Ali Çetinkaya, Trablusgarp’da Atatürk ve Enver Paşa ile tanışma fırsatını buluyor. Sonraki süreçte Kuvayyi Milliye saflarına katılıp 172. Alay ile Ayvalık’ta görevine başlıyor. Herkesin bildiği gibi 29 Mayıs’ta Ayvalık’a gelen Yunan askerlerine ilk kurşunu sıkan askerdir. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte ülkenin kuruluş ve kurtuluşunda büyük çabalar sarf ediyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapıyor. Bugün Türkiye’nin övündüğü demiryollarının temelini atan, Ankara’da Kızılay’dan Ulus’a kadar olan binaları yaparak Türkiye’nin temelini atan insanlardan birisidir. Afyonumuzun da medarı ifteharıdır. Her ne kadar unutturulmaya çalışılsa da biz Ali Çetinkaya ve onunla birlikte görev yapan Kuvayyi Milliye şehitleri ile gurur duyuyoruz. Her yıl anmaya devam edeceğiz. Tüm katılımcılara katılımları nedeniyle çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“AFYON ÇETİNKAYA İLE GURUR DUYMALI”
Ali Çetinkaya’yı 66. ölüm yıldönümünde O’nu ve Ulusal Kurtuluş Savaşı şehitlerini rahmet ve saygıyla andığını belirten CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Çetinkaya’nın bugün daha iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı. Ali Çetinkaya’nın Türkiye’yi işgal eden emperyalistlere ilk kurşunu atan komutan olduğunu belirten Toptaş; “Mustafa Kemal’in Nutuk’ta belirttiği gibi Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan adamdır. Böyle bir hemşehriye sahip olduğu için Afyon Ali Çetinkaya ile gurur duymalıdır. Türkiye’nin bir bölgesi artık fiilen bölünmüş durumdadır. Türkiye’nin bu bölgesinde bağımsız mahkemeler kurulmakta, vergiler toplanmaktadır. Bizim güvenlik kuvvetlerimiz sokağa bile çıkamamaktadır. Böyle vahim bir ortamda Ali Çetinkaya Kuvvayi Milliye ile Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan bir komutan olarak daha iyi anlayabileceğimiz bir dönemi yaşıyoruz.” diye konuştu.
ÇETİNKAYA BÜYÜK ÖRNEK
Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’ye yeniden istiklal marşı yazdırmasın diyen Mehmet Akif’e atıfta bulunmak istediğini söyledi. Ülkenin gerçek anlamda çok zor bir süreç yaşadığını kaydeden Toptaş; “Türkiye fiilen bölünmüş bölgesinde kamu düzeninin sağlanamadığı, kamu düzenini sağlamak için Kandil’den, İmralı’da ki terörist başından mektup alan iktidarın olduğu bir ortamda Ali Çetinkaya’ya sahip çıkarak, anmak, yeniden hafızalarımızı tazeliyerek bizim ne kadar birliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız olduğunu yeniden düşünmemiz gerekiyor. Gün Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunma günüdür. Gün Türkiye topraklarını koruma günüdür. Ali Çetinkaya bunun için bizim önümüzde büyük bir örnektir. Anıları önünde saygıya eğiliyor, Türkiye’ye sahip çıkma noktasında herkesin duyarlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
TÖRENE GENİŞ KATILIM
Törene; CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Milletvekili Aday Adayları Burcu Kayıkçı, Yalçın Görgöz, İl Başkan adayları Nevzat Ercan, Atamer Büyükbudak, Merkez İlçe, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, partililer, Eğitim-İş Şube Başkanı Ümit Kılçar katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Anma töreni kar temizliği ile başladı

Ali Çetinkaya’nın kabri başındaki anma töreni yoğun kar birikintisi belli ölçüde temizlendikten sonra başlanabildi. CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan’ın kabire getirdiği temizlik görevlisi tarafından kürünen karlardan sonra kabre ulaşıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme