• Haberler
  • Genel
  • Ali Çetinkaya, Afyon'un kahramanıdır – Kocatepe Gazetesi

Ali Çetinkaya, Afyon'un kahramanıdır – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Çakmak Marble Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toptaş, Türkiye'deki pek çok vilayetin merhum devlet adamı Ali Çetinkaya gibi bir kahramana sahip olmadığını vurguladı Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini, bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Toptaş, merhum devlet adamı Ali Çetinkaya'nın Afyonkarahisar'ın gururu olduğunu belirttiği konuşmasında, [&hellip]

Ali Çetinkaya, Afyon’un kahramanıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Çakmak Marble Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toptaş, Türkiye’deki pek çok vilayetin merhum devlet adamı Ali Çetinkaya gibi bir kahramana sahip olmadığını vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini, bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Toptaş, merhum devlet adamı Ali Çetinkaya’nın Afyonkarahisar’ın gururu olduğunu belirttiği konuşmasında, Ali Çetinkaya’nın öneminin daha çok dile getirilmesi gerektiğini vurguladı. Toptaş, “İçinde bulunduğumuz hafta Merhum Ali Çetinkaya’nın ölüm yıldönümüydü. Eskiden Ali Çetinkaya, Gar’da anılırdı, okulda anılırdı. Ne yazık ki Ali Çetinkaya bütün alanlardan silinme noktasına getirildi. Bugün kabristanı bile sezon derece bakımsızdır, Afyon’un kadirşinaslığına yakışmayacak durumdadır. Ali Çetinkaya, Afyon’un gururudur. Türkiye’de pek çok il, Ali Çetinkaya gibi bir kahramana sahip olamamanın acısını çekmektedir” dedi.
“TESLİM OLMADI, KURŞUN SIKTI”
Merhum devlet adamı Ali Çetinkaya’nın Anadolu’nun işgali sırasında “teslim ol” talimatına uymadığını, düşmana ilk kurşunu attığını söyleyen Toptaş, Ali Çetinkaya ile şimdiki siyasetçiler arasında ciddi anlayış farklarının bulunduğuna dikkat çekti. Toptaş, şöyle konuştu:
“Ulaştırma Bakanlığı sırasında 1200 kilometre demiryolu yaptı. Demiryollarını millileştirdi. Büyük kamu binalarını Ali Çetinkaya yaptırmıştır. Elinde bu kadar kuvvet varken Ali Çetinkaya, Atatürk’ün kendisine yardım etmesi sayesinde aldığı Samanpazarı’ndaki evi alabildi. Afyonkarahisar Belediyesi kendisine bir ev hediye etmek istedi. Afyon halkı bunu istemişti. Ali Çetinkaya, bu teklifin kendisi için evden çok daha onurlu olduğunu, ama evi kabul edemeyeceğini söyledi. Ali Çetinkaya’nın Samanpazarı’nda evi vardı sadece. Ali Çetinkaya gibi bir kişinin hiçbir şeyi yoktu. Ali Çetinkaya’ya düşman olanlar, şunu fark etmeliler. Ali Çetinkaya, geride kalanlara milyarlar, şirketler, gemicikler, Avrupa bankalarında milyar dolarlar bırakmadı. Ali Çetinkaya ile O’na saldıranlar arasındaki fark budur. Ben Afyon halkının, anlattığımız zaman en az bizim kadar sahipleneceğine inanıyorum.”
KOCATAPE TANITILMALI
Afyonkarahisar’da tarihin yeteri kadar bilinmediğini hatırlatan Toptaş, hem Ali Çetinkaya’nın anlatılması, hem de Kocatepe’nin tanıtılmasında Afyon Kocatepe Üniversitesi ile sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü söyledi. Toptaş, Çanakkale Savaşı’nın Türk Milleti’ne moral verdiğini, Kocatepe’nin ise ölüm-kalım mücadelesi hâlinde cereyan ettiğine dikkat çekti. Toptaş, Kocatepe’nin daha iyi tanıtılmasının, Afyonkarahisar için bir fırsat hâline dönüşebileceğini bildirdi. (Kocatepe)

Milli Eğitim Müdürü işine baksın:
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a da yüklendi. Toptaş, Yalçın’ın bir demecinde “Milletvekili, halkı yanıltıyor” dediğini hatırlatarak “İl Milli Eğitim Müdürü, benim halkı yanılttığımı söylemiş. Benim muhatabım siyasetçiler. Kendisine Müdürlük’te oturmasını, kendi işlerini düzgün takip etmesini tavsiye ederim. Siyaset yapmasın, biz siyaseti başkalarıyla yaparız. Sayın İl Milli Eğitim Müdürü, sorunlara çözüm bulsun” dedi.

Son anda İmam-Hatip Lisesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, basın toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılacak İmam-Hatip Lisesi’nin “sözleşme imzalanış şekli”ni de eleştirdi. Toptaş, protokolün Güzel Sanatlar Lisesi olarak duyurulduğunu, ancak son anda İmam-Hatip Lisesi’ne dönüştürüldüğünü kaydetti. Toptaş, şöyle konuştu:
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin meslek lisesi yapacağı törene gittik. İmam Hatip Lisesi kurulacağını gördük. İmam Hatip kurulacağı söylense de giderdik. Gördüm ki oraya gidenlerin çoğunun İmam Hatip Lisesi kurulacağından haberi yoktu. Bu tür şeylere tenezzül etmenin bir faydası yok. Biz her alanda eğitimli insanın yetişmesine ihtiyaç var. Din alanında da eğitimli insanların yetişmesine ihtiyaç var. Din alanında da eğitimli insanların yetişmesine ihtiyaç var. Bu toplumun hurafelerden kurtulması için, CHP İmam-Hatip okullarını açan partidir. İktidara geldiğimiz zaman İmam-Hatip okulları açık olacak ama arka bahçe olarak kullanılmasının önüne geçeceğiz. Afyonlu gençlerin meslek edinmeye ihtiyacı var. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir meslek okulu kursaydık, hem sosyal güvencesi olurdu, hem çalışırdı öğrenci. Organize Sanayi’’ye teknik eleman yetiştirecek bir okul yok.”

“Başbakan, Anayasa’dan anlamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın düzenlediği basın toplantısına katıldı. Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’dan anlamadığını savundu

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisinin Sultandağı ilçesindeki Danışma Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Batum, Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi ile PKK’nın koalisyon içinde olduğunu kaydetti. Batum, “ABD’nin beyzbol sopası altında ABD-AKP-PKK koalisyonu net olarak kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek kişi bu özgürlüğü bunlar savundu CHP reddetti diyemez. Vatandaşlık konusunda, eğitim konusunda bizim kafamız çok net. Biz vatandaşlık konusunda, vatandaşlığın ırka, dine, dile, mezhebe, etnik kökene bağlı olmayan bir olgu olduğunu açık açık yazdık. Vatandaşlığın kişilerle devlet arasında eşitliğe dayandığını söyledik” dedi.
“ERDOĞAN’IN HİÇ KABAHATİ YOK”
Başkanlık sistemi taslağıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’dan anlamadığını savundu. Batum, “Tayyip Erdoğan Türk Usülü Başkanlık getirdik diyor. Burada Tayyip Erdoğan’ın hiç kabahati yok. Tayyip Erdoğan Anayasa-manayasa ne anlayacak? Anlamaz. Toptan ve futboldan bile anladığından şüpheliyim. Hiç daha bir tane gol atarken, gol yerken resmini görmedim bugüne kadar. Top oynadığını söylüyor da hiç görmedim. Anayasa’dan hiç anlamaz” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon çok önemli

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Afyonkarahisar’ın tarihi bakımdan önemine işaret etti. Batum, “Türkiye’ye bir kılıf giydirmek istiyorlar. Afyonkarahisar bu bakımdan çok önemi. 90 yıl önce Osmanlı’ya bir çuval geçirmek istediklerinde, burası onun kabul edilmemesi bakımından çok önemli bir yerdir” dedi.

Bakmadan Geçme