• Haberler
  • Genel
  • Algan: Her türlü kontrolü güvenlik güçleri yapmalı

Algan: Her türlü kontrolü güvenlik güçleri yapmalı

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nevzat Algan, hayvan pazarlarında giriş çıkışların, mezbahalarda canlı hayvan kabulü ve kesim öncesi sonrası tüm kontrollerin güvenlik güçleri nezaretinde yapılması gerektiğini açıkladı   Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel ve yönetim kurulu üyeleri Dünya Veteriner Günü nedeniyle Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Nevzat Algan'ı oda da ziyaret etti. [&hellip]

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nevzat Algan, hayvan pazarlarında giriş çıkışların, mezbahalarda canlı hayvan kabulü ve kesim öncesi sonrası tüm kontrollerin güvenlik güçleri
nezaretinde yapılması gerektiğini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel ve yönetim kurulu üyeleri Dünya Veteriner Günü nedeniyle Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Nevzat Algan’ı oda da ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nevzat Algan, meslek caimasının yaşadığı sıkıntılardan söz etti. Algan, “Gıda kontrolü yapılan tüm çalışmalarda kolluk kuvveti görevlendirilmesi zorunludur. Yıllardır sesimizi duyuramadık. Meslektaşlarımız görevlerini yaparken sürekli olarak tehdit ve şiddete maruz kalıyor. Hakarete uğruyor, darp ediliyor. Son olarak tek derdi görevini yaparak halk sağlığı korumak olan bir meslektaşımız Volkan Lale katledildi. Veteriner hekimler olarak halk sağlığını koruma noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hayvansal gıdalarda gerekenler yapılmadığı takdirde verem, brusella, salmonella paraziter gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Bu hastalıkların yaşam kayıplarına varabilen sonuçları vardır. Üç kuruş için insan hayatını hiçe sayan canilerin var olduğu bir ortamda, verem, şarbon, yanıkara gibi hastalıkların önlenmesi için veteriner hekimler cansiperane mücadele etmektedir. Bu doğrultuda 40-50 bin TL değerindeki etlere imha kararı veren, hasta hayvanların kesilmesine müsaade etmeyen, insan sağlığını hiçe sayanlardan halkımızı koruyan veteriner hekimler eli kanlı katillerin hedefi olmaktadır. Hayvan pazarlarında giriş çıkış kontrolleri, mezbahalarda canlı hayvan kabulü ve kesim öncesi sonrası tüm kontroller güvenlik güçlerinin nezaretinde yapılmalıdır. Bu konuda yetkililerin somut adımlar atması zorunludur.” dedi.
Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Nevzat Algan’la faydalı bir istişarede bulunduklarını söyledi. Çetinel, insan hayatını ilgilendiren tüm konularda dâhil Yeniden Refah Partisi iktidarında yaşanabilir bir Türkiye hedeflediklerini sözlerine ekledi.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme