• Haberler
  • Genel
  • “Alevilik bu toprakların zenginliği” – Kocatepe Gazetesi

“Alevilik bu toprakların zenginliği” – Kocatepe Gazetesi

Alevi Derneği Şubesi’nin olağan genel kurulunda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aleviliğin bu toprakların zenginliği olduğunu söylerken, sivil toplum kuruluşlarına sahip çıkılması gerektiği mesajını verdi Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 2’nci olağan genel kurul toplantısı 22 Aralık Cumartesi günü yapıldı. Derneğin Şube Başkanı Mustafa Güllü’nün de yer aldığı yeni yönetim kurulu listesi göreve seçildi. [&hellip]

"Alevilik bu toprakların zenginliği"

Alevi Derneği Şubesi’nin olağan genel kurulunda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aleviliğin bu toprakların zenginliği olduğunu söylerken, sivil toplum kuruluşlarına sahip çıkılması gerektiği mesajını verdi

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın 2’nci olağan genel kurul toplantısı 22 Aralık Cumartesi günü yapıldı. Derneğin Şube Başkanı Mustafa Güllü’nün de yer aldığı yeni yönetim kurulu listesi göreve seçildi. Dernek Başkanı ve yönetimin görev yapılandırması ilerleyen günlerde açıklanacak.
DERNEĞE BÜYÜK DESTEKLER VERİLDİ
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ikinci genel kurul toplantısı RAM Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre divanı; Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi’nden Mehmet Yenisoy’un başkanlığında, Uğur Şafak Özbek, Sezgin Palandöken’den oluştu. Toplantının açılış konuşmasını Dernek Şube Başkanı Mustafa Güllü yaptı. Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı olarak açtıklarını ifade eden Mustafa Güllü, 2010 yılında derneğin Alevi Kültür Dernekleri ismiyle devam ettirildiğini belirtti. O dönem AK Parti’nin il başkanlığını yürüten mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın kendilerine çok büyük destekler verdiğinden söz eden Güllü; “Derneğimizi kurduğumuzda üye sayımız 112 idi. Şu anki dernek üye sayımız 378’dir. Derneğimizin çalışmaları gerçekten takdire şayandır. Şahsım ve yönetimimin 2010 yılından bu tarafa Afyon’daki canlar için çok büyük hizmetler yaptıklarına inanıyorum. Kamu kurumlarında görev yapan kişiler, Valimiz, Belediye Başkanımız olsun, il iktidarın il ve ilçe başkanlarının çok büyük desteklerini gördük.” dedi. Köy muhtarlarınında genel kurul toplantısına katıldıklarını belirten Mustafa Güllü, cumhuriyet tarihinde geçmişte alt yapı, parke taşı döşemesi gibi hizmetleri görmeyen köylerde son 3 yılda bu eksiklerin giderildiğini söyledi. Güllü, Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesinin kuruluşundan itibaren çok hayırlı hizmetlerde bulunulduğunu, tüm Alevilerin derneğe sahip çıkmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
YALNIZ BIRAKMAYALIM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Derneğin Şube Başkanı Mustafa Güllü ile AK Parti İl Başkanlığı döneminde tanıştığını sivil toplumda çok sayıda dernek vb oluşumun yer aldığını kaydetti. Güllü’nün temsil ettiği kesime nasıl yararlı olabileceği konusunda çok aktif bir kişilik olduğu gözlemini aktaran Çoban şöyle konuştu: “Sivil toplumculuk gerçekten zor. Büyük bir iştah ve hevesle biraraya gelinir ondan sonra heyecan biter. Yöneticiler hep koştursun, para harcasınlar ve yalnız kalsınlar durumu hakimdir. Gerçekten Türk sivil toplum hayatında bu örnekle sıkça karşılaşılır. Bende uzun yıllar sivil toplumda çalışmış bir insanım. Tasvip edip beğendimiz sivil toplum kuruluşlarını yalnız bırakmayalım. Maddi veya manevi kiminin ayda 50 TL ödemeye gücü yeter kimisinin ise belki 10 TL’ye gücü yeter. Bunlar birleştiğinde çok büyük hizmetlerle karşılaşırsınız. Onun bereketi hiçbir zaman yadsınamaz. Birlik olunursa ses daha güçlü çıkar.”
HİZMETTE OY KAYGISI YOKTUR
Bir siyasetçi olarak kendisinin sivil toplum kuruluşu mensupları ile asla oy pazarlığı yapma ya da bu konuyu açma gibi bir yaklaşımı olmadığına değinen Burhanettin Çoban, aslen Şuhut ilçesinin Kavaklı köyünden olduğunu 6 aylıkken geldiği Afyonkarahisar’da yaşadığını belirtti. Çoban şunları söyledi: “Kavaklı köyünün bir kilometre ötesinde Tekke köyü vardır. Burası Alevi kardeşlerimizin yaşadığı bir köydür. 3 Kasım 2002 seçimlerinden bir gün önce kendi köyümüze ve yakın köylere gitmeye karar verdim. Bakın bu parti iktidara gelecek sizlerde bu ovadan destek olursanız bende başım dik hizmet ederim dedim. Orada 4 tane köy vardır. Tekke köyünün değerli muhtarı ile her zaman görüşürüz. O zamanda kendisine bu toprakların çocuğu olarak geçmiş alışkanlıkları bırakıp iktidara gelecek partiye oy vermelerini istedim. Seçim sonunda o köyden bize 5 tane oy çıktı. Bu oylarda sandık görevlilerinin. Yani köylü bize oy vermedi. Başbakanımızın kardeşi Mustafa Erdoğan, 6 yıllık il başkanlığımda beni bir defa aradı. O köyün içme suyu şebekesi için aradı. ‘Sayın Başkan Başbakanımızın talimatını bilmiyorsun. İçme suyu, yolu olmayan köy kalmayacak dedi. Şuhut’un Tekke köyünde hala içme suyu sorunu var. Neden ilgilenmiyorsun.’ demişti. Halbuki biz ilgileniyorduk. Kayalar kazılıp köye su getirildi. Kayabelen’de de benzer bir sorun vardı onuda çözdük. Bu derneğin mensuplarıyla canı yürekten ilgilenmeye devam ediyoruz. Asla oy sormam, böyle bir kaygım olmaz. Alevilik bu toprakların zenginliği, sizler sahip çıkın bizlerde desteğimizi sürdürelim. İnşallah Afyonkarahisar Belediyesi olarak güzel bir işyerini derneğimize teslim edeceğiz.” TGB Başkan Yardımcısı Mustafa Altınkaya, Şube Başkanı Mustafa Güllü’nün Alevi kültürü için büyük hizmetlere imza attığını belirterek bu nedenle teşekkür etti. Toplantıya; Dernek üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek katıldılar.
GÖREV DAĞILIMI SONRA AÇIKLANACAK
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliklerine: Mustafa Güllü, Seydi Akgöl, Mahmut Öngel, Mustafa Altınkaya. Denetleme kurulu üyeleri: Mustafa Meşe, Sercan Sivri, Veli Kılınç.
Disiplin kurulu üyeleri: Gazi Öncel, Hüseyin Akçakaya, Hasan Akçakaya. Üst kurul delegeleri: Dilber Güllü, Hüseyin Kutlu, Sercan Sivri, Baran Ateş, Mustafa Altınkaya, Seydi Akgöl, Hatice Kılınç, Hasan Koçar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme