• Haberler
  • Genel
  • Alemlere rahmet olarak gönderildi – Kocatepe Gazetesi

Alemlere rahmet olarak gönderildi – Kocatepe Gazetesi

Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) alemlere rahmet olarak gönderildiği vurgulandı PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU LÜTUFBelediye Başkanı Burhanettin Çoban, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum haftası dolayısıyla bir mesajı yayınladı. Nübüvvet silsilesinin son halkası olarak dünyayı şereflendiren Peygamber Efendimizin (S.A.V) mükemmel hayatıyla, her yaştaninsan [&hellip]

Alemlere rahmet olarak gönderildi

Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) alemlere rahmet olarak gönderildiği vurgulandı

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU LÜTUF
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum haftası dolayısıyla bir mesajı yayınladı. Nübüvvet silsilesinin son halkası olarak dünyayı şereflendiren Peygamber Efendimizin (S.A.V) mükemmel hayatıyla, her yaştaninsan ve insanlık için en ideal örnek olduğunu belirten Burhanettin Çoban, Kur’an-ı Kerim’de birçok ayeti kerimede Efendimizin insanlık için en önemli bir yol gösterici olduğunun açıkça gösterildiğini söyledi. Çoban; “O’nun dünyaya gelişini Cenabı Hak; insanlık için büyük bir lütuf olduğunu bildirmektedir. Peygamber Efendimizin doğduğu gecenin sabahı feyizli bir gündü. İnsanlık için yepyeni bir güneş doğmuştu, Hz. Adem’le başlayan tevhid akidesi yeniden canlanmış, cehalet ve batıl inançlarla bunalan ruhlar bu doğuşla aydınlığa kavuşmuştu. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan Peygamber efendimizin doğumu Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu üzere tüm insanlara büyük bir lütfüdür.” dedi.
İNSANLIĞI İYİLİĞE TEŞVİK ETTİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimizin, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik ettiğini kaydetti. Çoban; “Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya, insanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya şu günlerde çok daha fazla ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
O’NU ANMAK VE
ANLAMAK ZORUNDAYIZ
Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) ümmet olmanın ve bu özel haftaya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çoban, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine, kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Şimdi bize düşen, O’nu anmaktan ziyade anlamak ve hayatımızı O’nun öğretilerine göre dizayn etmektir. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin ve hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftası’nı kutlar, bu özel haftanın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.”
PEYGAMBERİMİZ TÜM İNSANLIĞA GÖNDERİLDİ
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Kutlu Doğum Haftası ile birlikte Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) doğum yıldönümünü kutladı. Sel; “http://m.kocatepegazetesi.com/”O âlemlerin Rabbinden, ‘Alemlere rahmet olarak gönderildi.’ Asırlara sığmayacak inkılapları birkaç sene içerisinde gerçekleştirdi. Evlâtlarını diri diri toprağa gömen babalar O’na ve getirdiği prensiplere iman ettikten sonra mükemmelleştiler, dünyaya insanlık, adalet ve medeniyet rehberi olacak hale geldiler. İnsanlar O’nun tek emriyle, kökü yüzlerce yıl derinde olan alışkanlıklarını bıraktı. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. O’nun diğer peygamberlerden en farklı yönlerinden birisi budur. O’nun veciz sözlerinde mümin, bir bünyenin parçası gibidir. Bundan dolayı müminler, inananların acısını yüreğinde hisseder. Bu hassasiyet, müminleri birken, bin; ben iken, biz kılar. Kardeşlik duygusu, gönülden gönüle kurulan köprülerle can bulmuş ve inanları birbirine kenetlemiştir. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere, maddi manevi katkı sağlayanlara ve gösterdikleri yakın ilgi sebebiyle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
PEYGAMBERİMİZ EŞSİZ DEĞER
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutladığımız “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlığın kurtuluşu için âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimizin doğum gününü içinde barındıran 14-20 Nisan tarihleri arasında yer alan Kutlu Doğum Haftasına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimiz, birçok mucizelerle dünyaya gelmiş, O’nun varlığı dünyayı aydınlatmış ve tüm çirkinlikleri güzelliklere çevirmiştir. İnsanlık O’nunla gelen yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşarak değerlerinin farkına varmış, kadın erkek Allah’ın ve tüm dünyanın huzurunda eşit olmanın hazzını tatmıştır. Bizler, bize sunulan bu eşsiz değerin kıymetini bilerek, O’nun dürüstlüğü, şefkati, adaleti ve insanları koruyup kollaması, zulme ve tüm zorluklara karşı koyuculuğunu rehber edinmeliyiz. Sevgili Peygamber Efendimizin tüm insanlığa ulaştırdığı mesajların samimi ve doğru biçimde anlaşılmasını, yaşanmasını, yaşatılması ve ülkemiz adına birlik, beraberlik ve bütünlüğün daim kılınmasını temenni ediyor, Tüm Türk-İslam âleminin ‘Kutlu Doğum Haftasını’ en içten dileklerimle kutluyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme