Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ALEMLERE RAHMET HZ. MUHAMMED – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 27 Şubat 2010 Cumartesi 02:00:00
  İncil’de Hz. Muhammed
Abdülmuttalib, bir gün Kâbe’nin yanında otururken, Necranlı bir rahip yanına gelip onunla konuşmaya başladı. Bir ara; “Biz İsmail oğullarından en son gelecek olan peygamberin sıfatlarını kitaplarda bulduk. Burası (Mekke) Onun doğum yeridir. Sıfatları şöyle şöyledir!” diyerek birer birer saymaya başladığı sırada, Peygamberimiz yanlarına geldi. Necranlı rahip, Onu dikkatle seyret-meye başladı, sonra da yaklaşıp mübarek gözle-rine, sırtına, ayaklarına baktı ve heyecanla; “İşte, O budur. Bu çocuk senin neslinden midir?” dedi. Abdülmuttalib; “Oğlumdur!” deyince, Necranlı rahip; “Kitaplarda okuduğumuza göre Onun babasının sağ olmaması lazım!” dedi. Abdülmuttalip; “O, oğlumun oğludur. Babası daha O doğmadan, annesi hamile iken ölmüştü” de-yince, rahip; “Şimdi doğru söyledin” dedi. Bunun üzerine Abdülmuttalib oğullarına; “Kardeşinizin oğlu hakkında söylenileni işitin de, Onu iyi koruyun!” dedi.
Abdülmuttalip vefatı yaklaşınca oğullarını toplayıp Sevgili Peygamberimize; “Yavrum, bu amcalarından hangisinin yanında kalmak istersin” diye sordu, Resul-i Ekrem efendimiz koşup amcası Ebu Talib’in kucağına oturdu. Onun yanında kalmak istediğini söyledi. Abdülmuttalip de Onu oğlu Ebu Talib’e bıraktı ve Ona iyi bakmasını önemle vasiyet etti. Bundan sonra da vefat etti.
“Eğer beni seviyorsanız, emirlerimizi tutarsınız. Ben de Babaya (Rabbime) yalvaracağım ve O size başka bir Tesellici, hakikat Ruhunu verecektir. Tâ ki daima sizinle beraber olsun.” (Yuhanna:14/15-16, C.Yıldırım/949 )
“Bununla beraber ben size hakikati söylüyorum; benim gitmem sizin için hayırlıdır. Çünkü gitmezsem, Tesellici size gelmez; fakat gidersem, onu size gönderirim. Ve o geldiği zaman günah için ve hüküm için dünyayı ilzam edecektir.” Yuhanna/16/7, C.Yıldırım, a.g.e./949)
“Size söyleyecek daha çok şeylerim var; fakat şimdi dayanamazsınız. Ama o hakikat Ruhu gelince, size her hakikate yol gösterecek; çünkü kendiliğinden söylemeyecektir. Fakat her ne işitirse söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir. O beni ta’ziz edecektir. Çünkü benimkinden alacak ve size bildirecektir.” (Yuhanna 16/12, C. Yıldırım, a.g.e./949)
“Yahya ele verildikten sonra, İsa Allah’ın İncil’ini vaz’ederek, Galile’ye gelip dedi: Vaktin tamam oldu ve Allah’ın melekûtu yakındır; tövbe edin ve İncil’e iman eyleyin.” ( Markos. 1/14-15, C. Yıldırım, a.g.e./949)
“Bundan dolayı size derim, Allah’ın melekûtu sizden alınacak ve onun meyvelerini yetiştirecek bir millete verilecektir. Ve bu taşın üzerine düşen parçalanacak, o da kimin üzerine düşerse onu toz gibi dağıtacaktır.” (Matta: 21/43-44-45-46- Allah’ın Melekût’u, Yahudilerin elindeki saltanatın bir başka adıdır. Bu saltanatın onlardan alınıp son Peygamber Hz. Muhammed (A.S.) ın ümmetine verileceği hatırlatılıyor. (C.Yıldırım, a.g.e./949)
Bernaba İncili’nde ise Hz. Muhammed’in geleceği ismen açıklanmış ve şüphe götürmeyecek bir anlatımla birkaç yerde ondan söz edilmiştir.
Bernaba:
“Beklenen Tesellici Muhammed’dir. O Allah’ın Resulüdür. Doğrusu Âdem Cennetten çıkarılınca Cennetin kapısının üstünde nurdan yazılı şu satırları gördü. LÂ İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULÜLLAH.”
Benden sonra hak söz ile peygamber gelecek ve onun dininin nihayeti olmayacaktır.” (Bernaba 43-44. Bölüm, C.Yıldırım, a.g.e./950)
Bu incilin en az 30 yerinde Hz.Muhammed’le ilgili Hz.İsa’nın sözlerini bulabilirsiniz.
Bu incil M.S.325’e kadar Hıristiyanlarca serbestçe okunmuş, bu tarihten sonra yasaklanmıştır
Vatikan’daki İtalyanca kopyası, dışarı çıkartılarak (Bir rahip tarafından çalınarak-1600’lerde) elden ele dolaşmış, 1907 yılında da bu kopyadan İngilizce baskısı gerçekleşmiş ve bu baskılar esrarengiz bir şekilde hemen ortadan kaldırılmıştır. Şu anda bu İngilizce kopyalardan biri British Museum’da diğeri de Washington’da kongre kütüphanesinde olmak uzara iki adet mevcuttur. Washington’daki kopyadan bir mikro-film kopya yapılıp ilk kez Pakistan’da 1979 yılında “Jesus A Prophet of Islan” adı altında baskısı yapıldı. (Devamı Yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti