Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Albay, müdürlük çalışmalarını anlattı

VİDEOYU PAYLAŞ

Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, müdürlüğün yürüttüğü çalışmaları, iş ve işlemleri anlattı

İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, İl Genel Meclisi üyelerine müdürlük uhdesindeki çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
“4 TİP PROJE HAZIRLANDI”
Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, ilgili kanun gereğince Belediye sınırları dışında yapılan tüm binalara dair proje kontrolü, inşaat ruhsatı verme ve yapı kullanma düzenleme işlerinin İl Özel İdaresi görev yetki tanımında yer aldığını kaydetti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ile yaptıkları görüşmeler sonucu köylerdeki vatandaşlara yardımcı olabilmek adına İdare tarafından talep edildiği takdirde verilmek üzere 4 adet tip proje hazırladıklarını anlatan Albay, “Dört adet tip proje şu anda idaremizde hazırdır. Ayrıca yine görev yetkilerimiz içerisinde yer alan sosyal donatıları tamamlamak adına yarı açık düğün salonu projesi hazırladık. Bir toprak saha projesi hazırladık.” dedi.
“PROJELER KÖY NÜFUSUNA GÖRE ŞEKİLLENDİ”
Düğün Salonu Projesini üç tip halinde hazırladıklarını dile getiren Albay, “Aslında görüntü olarak aynı ama köylerin nüfus yoğunluğuna bağlı olarak üç farklı metrekare düzenlemesi yaptık. Bunlar birinci tipte yüz metrekare kapalı alan, yüz metrekare açık alan olarak hazırladık. İkinci tip projemizde yüz metrekare kapalı alan, 150 metrekare açık alana yer verdik. Üçüncü tip projemizde ise yine kapalı alan aynı olmak şartıyla 200 metrekare açık alan oluşturduk.” diye konuştu.
“KONUT PROJESİ TALEPLERE GÖRE HAZIRLANDI”
Projeler dâhilinde düğün salonu tip projelerinde gerektiğinde muhtar odası gerektiğinde gelin odası ve çok amaçlı toplantı salonu olarak kullanılacak bir oda hazırlandığını söyleyen Albay, “Bir adet mutfak, hazırlık, dağıtım odası ve bir adet açık düğün salonu vardır. Tuvaletlerde vardır. Diğer kısım yarı açık salon olarak kullanılacak. Biz konut projesi olarak genel olarak İl Özel İdaresine yapılmış talepler üzerine yola çıktık. Böylece dört adet tip proje oluşturduk.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

DİĞER VİDEOLAR