Albay Koç, Harekâtı Anlattı

Başkomutan Mustafa Kemal Anıtında düzenlenen törende Albay Semih Koç tarafından Büyük Taarruz Harekâtı detaylarıyla anlatıldı.

Kocatepe’deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda gerçekleştirilen törenin sonunda Albay Semih Koç tarafından katılımcılara arazi tanıtılarak Büyük Taarruz harekâtı anlatıldı. Albay Koç’un sunumuna temsili topçu atışları da eşlik etti.

Türk Ordusu’nun Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında, Birinci Ordunun, Çobanlar İlçesinin güneyinde ve Sandıklı İlçesi arasında, İkinci Ordu’nun Eskişehir’de konumlandığını belirten Albay Koç, “Kocaeli grubu Eskişehir kuzeyinden Gemlik Körfezine kadar olan bölgede konumlanmıştır. Asıl taarruz 1. Ordu bölgesinde olmak üzere 18 piyade tümeni, 5 süvari tümeni ve 1 Tugay’dan teşkil edilmiştir. Toplam 198 bin askerden oluşturulmuştur. Yunan Küçük Asya Ordusu, General Hacı Anestesi komutasında. 1. Kol Ordusu Afyonkarahisar’da, İkinci Kol Ordusu Afyon ile Kütahya arasında ihtiyattaydı. Üçüncü Kol Ordusu Eskişehir’de olmak üzere 12 ki bin piyade tümeni, bir süvari tümeni ve dokuz alaydan teşkil edilmiş olup toplam 222 bin askerden teşkil edilmiştir.” dedi.

Albay Koç, Harekâtı Anlattı

Bakmadan Geçme