• Haberler
  • Gündem
  • ALANINDA İLK ÖZELLİĞİ TAŞIYOR. HERKESE KAPISI AÇIK

ALANINDA İLK ÖZELLİĞİ TAŞIYOR. HERKESE KAPISI AÇIK

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, Erenler'de hizmete açılan TDV Kitap Kafe'yi gazeteniz Kocatepe'ye tanıttılar.     Afyonkarahisar Valiliği'nin girişimleri ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Afyonkarahisar'a kazandırılan TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) Kitap Kafe alanında bir ilk olma özelliği taşıyor   Türkiye genelinde Türkiye Diyanet Vakfı'nın 21 satış noktası mevcut. Ama en [&hellip]

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, Erenler’de hizmete açılan TDV Kitap Kafe’yi gazeteniz Kocatepe’ye tanıttılar.

Afyonkarahisar Valiliği’nin girişimleri ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Afyonkarahisar’a kazandırılan TDV (Türkiye Diyanet Vakfı) Kitap Kafe alanında bir ilk olma özelliği taşıyor

Türkiye genelinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın 21 satış noktası mevcut. Ama en büyük ve kapsamlısı Afyonkarahisar Erenler’de oluşturuldu. Bodrum, zemin ve asma kat olmak üzere toplam 1200 metrekarelik bir mekan. İç kısmı 60 kişi, dış mekanlar 120 kişi olmak üzere aynı anda 180 kişiye hizmet sunulabiliyor. Kitapevi, kütüphane hizmetlerini yanı sıra kafeterya bölümü de var. İsteyen öğrenci buradan köfte, tost, hamburger, kuru pasta, çay, kahve, meşrubatını alabilecek. Sadece öğrenciler değil, bu hizmetlerden yararlanmak isteyen herkese açık TDV Kitap Kafe’nin kapıları.
HER ALANDA 15 BİN KİTAP VAR. SATIŞTA BÜYÜK İNDİRİMLER VAR. OKUMAK İSTEYENE ÜCRETSİZ HİZMET SUNULACAK
42 farklı kategorideki binlerce kitaba burada ulaşma imkanı olduğunu belirten Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Sadece dini yayınlar değil, her alanda, çocuk yayınlarından tutun, kişisel gelişim alanındaki kitaplara kadar 15 bin kitap mevcudumuz var. Her alandan, her görüşten kitaplar olmasına özel önem gösterildi. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek bu noktada özel hassasiyet gösterdi.” diyor. Piyasaya göre daha uygun fiyatlarla satışı yapılacağını belirten Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı ise, “Buradaki kitaplarımızın satışında % 45’e kadar varan indirimlerimiz olacak. Bu mekanımıza özel önem veriyoruz. Burada hem kitap satışı yapılabildiği gibi, okuma bölümlerimizde de kitaplarımızdan ücretsiz faydalanılabilecek” diyor.
SABAH NAMAZLARI SONRASINDA SOHBET ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK
TDV Kitap Kafe’nin dış mekanlarında normal kafe hizmetleri verileceğini belirten Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Buradaki hizmetlerden faydalanmak isteyen genç kardeşimize ya da herhangibir konuğumuza, neden burada oturuyorsun, bir şey yemek-içmek zorundasın gibi bir tavır takınılması söz konusu değil. Gençlerimiz, vatandaşlarımız TDV Kitap Kafe’nin imkanlarından istediği gibi faydalanabilecek. Ama ağırlığımız kitap ve kütüphane bölümündeki hizmetlerimizde olacak.” dedi.
Engelli tuvaletlerinden, abdest alma yerlerine, mescit alanından , sohbet ortamlarına kadar herşeyin düşünüldüğü bir mekan oluşturduklarını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, bağımsız su ve ısınma sistemlerine kadar gerekenlerin en ince ayrıntısına kadar hazırlandığını belirtti.
TDV Kitap Kafe’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın 6 personelinin görev yaptığını belirten Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, “Bodrum katı mescid olarak düzenledik. Burasını aynı zamanda etkinliklerimiz için kullanacağız. Sabah namazlarından sonra sohbet etkinliklerimiz olacak. Yazarlarla söyleşiler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimize kahvaltı ikramlarımız olacak. Sabah namazı buluşmaları burada sohbet ortamıyla devam edecek.” ifadelerini kullandı.
İŞADAMLARININ ÖNEMLİ KATKILARI OLDU
Vali Gökmen Çiçek’in Ankara’daki özel sektöre ait bir kafeyi görmesiyle Kitap Kafe projesinin şekillenmeye başladığını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Sayın Valimiz Ankara’daki bu kafeyi görmemiz için beni, Sayın Müftümüzü ve Mimar İsmail Efe’yi görevlendirdi. Orayı gördükten sonra İsmail Efe tarafından mimari projeler hazırlandı. Sayın Valimizin son dokunuşları ile proje bugünkü durumuna geldi. TDV Kitap Kafe’nin bulunduğu mekan işadamı Mahmut Araç Bey’e ait. 10 yıllığına bedelsiz olarak TDV’ye tahsis ettiler. Sonrası için de TDV’ye bağışlayacaklarını bildirdiler. Sayın İnşaat tarafından binamızın inşaat işleri yapıldı. Gazi MTAL tarafından mobilya tefrişatı gerçekleştirildi. İşadamı İbrahim Alimoğlu Bey önemli katkılar sundu. Belediyemiz çevre düzenlemesi ve yollarımızı halletti. İkramlıklarımız Emirdağ Kadın Kültür Evi’miz hazırladı. Son olarak Sağlık Müdürümüz Serhat Bey hijyen açısından gerekli kontrolleri yaptı ve olur verdi. Mesela, açılışa 3 gün kala mermer tezgahın hijyen koşullarına uygun olmayacağını belirten Sağlık Müdürümüz bu tezgahı paslanmaz çelik ile değiştirilmesini sağladı. Sayın Müftümüzün önemli katkıları oldu. TDV kitap Kafemizin oluşumunda emeği geçen herkese müteşekkiriz.” diye konuştu.
ÇALIŞMAK VE OKUMAK İSTEYENE SINIRLAMA YOK
Şimdilik sabah saat 08.30 ve 22.00 saatleri arasında TDV Kitap Kafe’nin açık olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Ama önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin tam manasıyla eğitime başlamasıyla birlikte bu saatlerde esnemeler olacak. Talebe göre gerekirse 24 saat esasiyle çalışılabilir. Kafemiz içerisinde özel cam bölmeli çalışma mekanlarımız var. Gençlerimizin 10’ar, 20’şer kişilik gruplar halinde birlikte çalışabilecekleri ya da münazaralarda bulunabilecekleri mekanları da hazırladık. Ders çalışmak isteyen, kitap okumak isteyen için TDV Kitap Kafe’de sınırlama yok. Gelen taleplere göre hareket edeceğiz.” dedi.
“DEVLET, ERENLER’DE SOSYAL İMKANLARDAN GÜVENLİĞE KADAR HER ŞEYİ DÜŞÜNÜYOR”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek tarafından vatandaşa sözü verilen bir vizyon projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “Bu proje için Erenler’in tercih edilmesinin de özel bir önemi var. Yaklaşık 35 bin kişilik bir nüfusun bulunduğu Erenler’de özellikle gençlerimiz yoğun olarak bulunmakta. Erenler’e gelip evladını bırakıp gidecek olan bir ailenin devletin burada her şeyi düşündüğü, her türlü önlemi aldığı kanaatine varmasını hedefliyoruz. Buraya gelen bir anne-baba demeli ki sosyal imkanlardan güvenliğe kadar evladım için burada herşey düşünülmüş desin istiyoruz. Burası Erenler’in ana yoldan uzak köyün içine yakın bir kısmı. Bu mekanın burada olması hem kültürel faaliyetlerin hem de güvenlik hizmetlerinin bu noktalara da yayılması amacı da bunuyor. Emniyet Müdürlüğümüz burayı mobese sistemleri ile sürekli kontrol altına aldı. İnsanların Erenler’in her yerine güvenle gelip gitmesini amaçlıyoruz. Burası Afyon’un kültürel zenginliklerine önemli katkılar sunacak” dedi.
>> Haber: Sezer KÜÇÜKKURT /
Burak AYDIN

Bakmadan Geçme