• Haberler
  • Genel
  • Alacaklı işçiler başkanın arabasını bağlattı

Alacaklı işçiler başkanın arabasını bağlattı

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Kırka Beldesi'nde alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle belediyeyi icraya veren 4 işçi, Belediye Başkanı Zekeriya Uygan'ın makam otosunu bağlattı Kırka Beldesi'nde AK Partili Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ı makam araçsız bırakan olay belediyede temizlik işçisi, iş makinesi operatörü ve şoför olarak çalışan 4 işçinin sosyal hak ve hafta sonu mesaileri için mahkeme yolunu tutmalarıyla başladı. [&hellip]

Alacaklı işçiler başkanın arabasını bağlattı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Kırka Beldesi’nde alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle belediyeyi icraya veren 4 işçi, Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ın makam otosunu bağlattı

Kırka Beldesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ı makam araçsız bırakan olay belediyede temizlik işçisi, iş makinesi operatörü ve şoför olarak çalışan 4 işçinin sosyal hak ve hafta sonu mesaileri için mahkeme yolunu tutmalarıyla başladı. İşçiler 2004 yılından 2011 yılına kadar sosyal haklarının yanı sıra hafta sonu mesailerini de alamadıkları gerekçesiyle açtıkları davada mahkemece haklı bulundu.
Dava sonucu 160 bin TL tazminat kaybeden belediye, işçilerin parasını ödemeye çalıştıysa da belediyenin gelirleri tazminatı ödemeye yetmedi. Paralarını alamayan işçiler bunun üzerine alacaklarını haciz yoluyla tahsil etmeye karar verdi. İşçilerin avukatı icra dosyasıyla Belediye Başkanı Zekeriya Uygan’ın (Renault Fluence) 03 RE 010 plakalı makam otosunu bağlattı.
Jandarmanın belediyeye giderek durumu anlattığı Belediye Başkanı Zekeriya Uygan hacizin uygulanmasını kabul etmedi. Uygan’ın makam otomobilinin anahtarını vermemesi üzerine, jandarmanın otomobili çekiciyle otoparka götürdüğü öğrenildi. İcradan ve olaylardan üzüntü duyduğunu anlatan Kırka Belediye Başkanı Zekeriya Uygan, işçilere alacaklarını ödemeyi taahhüt etmelerine rağmen işçilerin taahhütü kabul etmediklerini belirtti. Uygun, “Davayı temyize gönderdik, onun sonucunu bekliyoruz. Sonucu göre hareket edeceğiz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme