Alaattin Köseler Kimdir, Kaç Yaşında Ve Nereli?

1999 yılında girmiş olduğu yerel seçimlerden belediye başkanı olamaya hak kazanan Alaattin Köseler, 2024 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde de tekrardan CHP'den İstanbul Beykoz belediye başkanı olarak çıktı. 2024 yılına yapılan seçimler sonucunda Beykoz belediye başkanı olan Alaattin Köseler Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

2024 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Beykoz’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan isim Alaattin Köseler olmuştu. 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen seçimler sonucunda İstanbul Beykoz’da yeniden belediye başkanı Alaattin Köseler oldu. Peki, Beykoz belediye başkanı Alaattin Köseler Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Sizler için araştırdık…

ALAATTİN KÖSELER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

1960 yılında Paşabahçe’de doğan Alaattin Köseler eğitimine 1972 yılında Paşabahçe ilkokulunda başlayarak daha sonra Beykoz  Ziya Ünsel Ortaokulu’nda ve lise eğitimini de Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde okuyarak tamamlamış. Köseler, üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde okuyarak devam etmiştir. Köseler, spora büyük ilgi duymaktadır. Beykoz Spor Kulübü’nün Basketbol şubesinde Yıldız, Genç ve A Takım olmak 2 yıl basketbol oynayan isim oldu. Ayrıca Köseler, mimar olarak çalışmış ve birçok çeşitli projelerde proje müdürü ve şantiye şefliği gibi önemli görevlerde yer almıştır. Köseler, daha sonra kendi ofisini kurarak çalışma hayatına Bahçe şehir Ticaret Merkezi ve projeleri ile devam etti. 1999 yılında yapılan yerel seçimler sonucunda halkın seçtiği Köseler olarak Beykoz Belediye Başkanı oldu. Köseler görev aldığı dönemde en büyük ve en modern Hayvan Barınağı’nı hayata geçirmiştir. İstanbul Beykoz’da yaşanan en büyük sıkıntılar içerisinde yer alan imar sorunlarını çözmek için birçok projeyi faaliyete geçirdi. Köseler’in yaptığı projeler arasında yer alan paftaları bilgisayar ortamına aktartarak sayısallaştırılma açısından oldukça önemli bir rol oynamıştır. İşsizliğin artığı dönemde ise iş sorunlarını gidermek için yaptığı çalışmalar sonucu 1500 kişiye iş imkânları sunmuştur. Köseler’in 2004 yılında yaşanan depremlere karşı alınan önemlerle ilgili başlattığı çalışmalar, Bakırköy belediyesi tarafından kullanılmış ve Afet Karar Destek Modelleri ile yapmış olduğu projeler 2 defa E-TR olurken birçok da ödül alan proje olmuştur. Köseler, evli ve bir çocuk sahibidir.

Bakmadan Geçme