• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’ye “riskli yapı tespit” lisansı verildi

AKÜ’ye “riskli yapı tespit” lisansı verildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) mevcut öğretim üyesi potansiyeli ve laboratuvar imkanlarıyla, riskli yapıların tespit çalışmalarını yapabileceğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirmesi üzerine AKÜ, Bakanlık tarafından 17 Aralık 2012 tarih ve 601-669 sayı ile riskli yapıları tespit edebileceği yönünde lisanslandırıldı � Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında riskli yapıların tespiti, Çevre ve Şehircilik [&hellip]

AKÜ'ye "riskli yapı tespit" lisansı verildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) mevcut öğretim üyesi potansiyeli ve laboratuvar imkanlarıyla, riskli yapıların tespit çalışmalarını yapabileceğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirmesi üzerine AKÜ, Bakanlık tarafından 17 Aralık 2012 tarih ve 601-669 sayı ile riskli yapıları tespit edebileceği yönünde lisanslandırıldı

“6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında riskli yapıların tespiti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınça hazırlanan yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılması hüküm altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKÜ Yapı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Yapı ve Teknik İşlerle İlgili Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Ergün, 6306 sayılı kanun ile 15.12.2012 tarihinde 28498 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği”ne göre, istenilen yeterliklere sahip olan AKÜ’nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırıldığını belirtti.
4 BAŞLIK VAR
Doç. Dr. Ergün, ayrıca riskli bina tespit çalışmalarının Resmî Gazete’de yayımlanan “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre işlem aşamalarıyla ilgili de bilgi vererek, bu aşamaların; mevcut binadan geometri, malzeme ve taşıyıcı sistemlerle ilgili bilgi toplanması,elde edilen bilgiler doğrultusunda etkimesi düşünülen deprem kuvvetleri altında yapı analizi,deprem düzeyine bağlı yapı performansının belirlenerek, öngörülen minimum performans hedeflerinin sağlanıp sağlanmadığının kontrolü,mevcut halinin depreme dayanıklılık açısından yeterli olup olmadığının belirlenmesi çalışmaları şeklinde olduğunu da ifade etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme