• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’ye Almanya’dan ziyaret – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’ye Almanya’dan ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın özel daveti üzerine AKÜ’ye gelen Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi ve bazı okul öncesi eğitim kurumlarının yetkilileri, 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Ahmet Necdet Sezer Kampusü'nde bulunan AKÜ Kreşinde çeşitli incelemelerde bulundu Ziyaret, Alman ve Türk eğitim sisteminde okulöncesi eğitimde kullanılan yöntem ve tekniklerin karşılaştırılması, Türkiye’de okulöncesi [&hellip]

AKÜ'ye Almanya'dan ziyaret

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın özel daveti üzerine AKÜ’ye gelen Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi ve bazı okul öncesi eğitim kurumlarının yetkilileri, 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Ahmet Necdet Sezer Kampusü’nde bulunan AKÜ Kreşinde çeşitli incelemelerde bulundu

Ziyaret, Alman ve Türk eğitim sisteminde okulöncesi eğitimde kullanılan yöntem ve tekniklerin karşılaştırılması, Türkiye’de okulöncesi dönem çocuklarının kreşe uyum süreçlerinin incelenmesi, ailelerin kreşteki öğretmenlerle kurdukları iletişim ve birlikte çalışma sistemlerinin gözlemlenmesi, çocuk, aile ve öğretmen ilişkisinin sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi için yapılan çalışmaların incelenmesi amacını taşımaktadır.
Heyette Çocuk Bakım Bölümü Yöneticisi Achim Helbert, Devlet Okulu Kreşi Müdür Yardımcısı Marie- Theres Grobe-Drenkpohl, Alman Kızılhaç’a bağlı Kreş Müdürü Kirsten Figge, Hamm Büyükşehir Belediyesi Alman Kızılhaç Bölümü Çalışanı Sema Atakli, Elisabeth-Lüders-Berufkolleg Okulu’ndan Marc Pietrasch yer aldı.
Heyet, ilk olarak 30 Kasım 2010 Salı günü AKÜ Kreş Müdürü Öğr. Grv. Mehmet Yapıcı ve Kreş çalışanları ile görüşmeler yaparak, incelemelerde bulundu. Ziyaretin ikinci gün programı kapsamında Afyonkarahisar Belediye Başkanını ziyaret edecek olan heyet, aynı gün AKÜ Eğitim Fakültesi Okulöncesi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile toplantı yaptıktan sonra AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ı da makamında ziyaret edecek. Program kapsamında 2 Aralık 2010 Perşembe günü Afyon TED Koleji Anaokulunu ziyaret edecek olan heyet, aynı gün Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel yerlerinin gezilmesinin ardından 3 Aralık 2010 Cuma günü Afyonkarahisar’dan ayrılacak.

Bakmadan Geçme