AKÜ’ye 3 yılda 164,5 TL’lik yatırım

Son 3 yılda yaklaşık 164,5 Milyon TL’lik yatırımla Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) hızla büyüdüğünü anlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün öğrencilerin tercihlerine göre belirlenen puan sıralaması bakımından Tıp Fakültesi’nde ilk 10, Fizik Tedavi’de ilk 5 içerisinde yer aldığını belirtti. Afyonkarahisar’ın öğrenci için ideal bir şehir olduğunu hatırlatan Solak, ucuz, güvenli ve her yere yakın [&hellip]

AKÜ'ye 3 yılda 164,5 TL'lik yatırım

Son 3 yılda yaklaşık 164,5 Milyon TL’lik yatırımla Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) hızla büyüdüğünü anlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün öğrencilerin tercihlerine göre belirlenen puan sıralaması bakımından Tıp Fakültesi’nde ilk 10, Fizik Tedavi’de ilk 5 içerisinde yer aldığını belirtti. Afyonkarahisar’ın öğrenci için ideal bir şehir olduğunu hatırlatan Solak, ucuz, güvenli ve her yere yakın olmasının şehri eğitim için ideal hale getirdiğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 5 enstitü, 14 fakülte, 6 yüksekokul ve 15 meslek yüksek okuluyla akademik faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrenci sayısı 40 bini aşan AKÜ’nün 22 yıllık eğitim kalitesine sahip olduğunu belirtti. 2013-2014 Akademik Yılında İslami Bilimleri Fakültesi’nin Ahmet Karahisari Kampüsü’nde 198 öğrencisiyle eğitime başladığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Solak, İslami Bilimler Fakültesi’ne bu yıl 200’ün üzerinde öğrenci beklediklerini anlattı. Ali Çetinkaya Kampüsü’nün tamamının termalle ısındığını kaydeden Solak, merkez kampüs olan Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün de yakın zaman içinde termalle ısıtalacağını söyledi.
HER YIL
50-60 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Her yıl yaklaşık 12 bin mezun veren AKÜ’ye bir o kadar yeni öğrenci geldiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, bu yıl hem yabancı öğrenci sayısında artış beklediklerini hem de Hukuk Fakültesi’nin bu yıl ilk kez öğrenci alacağını anlattı. 2013-2014 Akademik Yılı’nın Afyon Kocatepe Üniversitesi için başarılı bir yıl olduğuna değinen Solak, “Yeni bölümler, yeni programlar açıyoruz. Bir sürü binayı hizmete açtık ve önümüzdeki dönemde de yenilerini hizmete açmak için son sürat gidiyoruz. Son 3 senedir; ilk sene 50 milyon TL, geçen yıl 58 milyon TL, bu sene ise 56,5 milyon TL’lik yatırımlarla Afyonkarahisar’da en fazla yapan kurumlar arasındayız. Ciddi bir yatırım yapıyoruz ki; üniversitemizin çehresini değiştirelim istiyoruz. Termal ısıtmaya geçiyoruz. Bütün binaları mantoladık. Böylece çevreyi koruyan kampüsler oluşturuyoruz” dedi.
TÜM BİNALARI ENGELSİZ KAMPÜS
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki tüm binalarını engelsiz hale getirdiklerini açıklayan Prof. Dr. Mustafa Solak, kampüsün yanında sporcuyu ağırlaybilecek spor kompleksinin de açıldığını söyledi. Komplekste antreman salonu, tenis kortları, halı saha, açık futbol sahası, tartan atletizm pistleri bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Solak, kısa süre önce bölgenin en büyük kütüphanesinin de AKÜ bünyesinde açıldığını vurguladı. Afyonkarahisar’ın eğitim için ideal bir şehir olduğuna değinen Solak, “Bir öğrencinin bir üniversiteden istediği ilk şey eğitimin kaliteli olması. Afyon Kocatepe Üniversitesi 22 yılını doldurdu. Öğretim üyeleri, öğretim elemanlarıyla, binaları, cihazları ve ekiplamınıyla kalite isteğine hazırız.” şeklinde konuştu.
AFYON ÖĞRENCİ İÇİN İDEAL BİR ŞEHİR
Öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin barınma olduğunu hatırlatan Solak, Afyonkarahisar’ın barınma ve ulaşım açısından çok şanslı bir il olduğuna değinen Rektör Solak, “Öğrencinin ikinci isteği barınma. Şu anda Afyon Kocatepe Üniversitelilerinin kalacağı özel ve devlet yurtlarında yatak sayısı 18 bine ulaştı. Çok az ilde bu oranda yatak kapasitesi vardır. öğrencilerimizin yüzde 45’i yurtlarda kalabiliyor. Bunun yanında bir çok öğrenci kiralık evlere çıkıyor. Böylece yurtlarda yer bulunabiliyor. Belki de en önemli özellik Afyonkarahisar çok güvenli bir şehir. Orta ölçekli bir şehir olduğu için güvenliği fevkalede düzeyde. Ayrıca ucuz ve her yere yakın. 1 saat ile 3 saat arasında 15-16 şehre ulaşmak mümkün. Ailelerine kolay ulaşmaları, bir çok şehre yakın olması açısından öğrencilerimiz Afyonkarahisar’ı tercih ediyor. Kısacası barınma, güvenlik, ucuzluk ve kaliteli eğitim Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde var.” ifadelerini kullandı.
TEMEL TIP BİLİMLERİNDE
EŞİTLİK SAĞLANACAK
Mezun olan yaklaşık 12 bin öğrenci yerine bir o kadar yeni öğrenci geleceğini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Solak, yeni akademik yılda yabancı öğrenci sayısının 570 olacağını açıkladı. Gelecek yıl 15 de yabancı öğretim üyesi beklediklerine değinen Solak tıbbi eğitimle ilgili şunları söyledi, “Afyonkarahisar tekrar hareketlenecek. Bu yıl ekstra olarak Hukuk Fakültesi eğitime başlıyor. İslami Bilimler geçen yıl öğrenci aldı ama bu sayı bu yıl daha da doygunluğa ulaşacak. Geriye bir tek Eczacılık Fakültesi kalıyor. Onun için de Ali Çetinkaya Kampüsü’ndeki dersliklerin bitmesini bekliyoruz. Bittiği an Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz ve Eczacılık Fakültemizin temel tıbbı eğitimini aynı anda, aynı hocalarla yapacak. Burada amaç tıbbi eğitimde kaliteden taviz vermemek. Bunun için amfileri büyüttük. Diş Hekimliği Fakültemizde asistan alımı gerçekleşti. Diş hekimine öğrenci alımını ise bilerek bir sene erteledik. Çünkü Diş Hastanemizde günlük poliklinik hasta sayımızın 250’yi geçmesini istiyoruz ki, böylece öğrencilere kaliteli bir diş hekimliği eğitimi verelim. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültemizin eksiğimiz olan ortodondisti de bulduk ilanını gönderdik. Ağız ve diş sağlığı tanı ve tedavisinde eksiğimiz kalmadı”
AKÜ TIP’TA İLK 10’A,
FİZİK TEDAVİ’DE İLK 5’E GİRDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin geçen yıl öğrenci alımında puanların yüksekliği bakımından Tıp Fakülteleri arasında ilk 10’a girdiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr Solak, Fizik Tedavi’de ise en yüksek 5 puanlı üniversiteden birinin AKÜ olduğunu kaydetti. Öğrencinin güzel bir ortamda eğitim alması için çaba harcadıklarına değinen Solak sözlerini şöyle tamamladı, “TIp Fakültemiz belli branşlarda ilk 10’a girdi. Ancak il seçme bakımından büyük illerin arasına giremiyoruz. Yine de büyük şehirlerin hemen arkalarındayız. Öğrencilerimiz önce büyükşehirleri seçiyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Eskişehir, Konya sıralanıyor. Bunlardan sonra biz geliyoruz. Aramızda da yarım puan çeyrek puan gibi farklar oluyor. Yani fark 1 puan bile olmuyor. Bir sıralama var ama ucu açık değil, çok küçük farklarla. Biz Tıp Eğitimi ile Tıpta Uzmanlık Eğitiminde binalarımız, cihaz kapasitesiyle iddialı bir duruma geldik. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde ilk 5’teyiz. Sadece şehrin küçük olması bir dezavantaj ama cihaz ve hastane imkanları; çok iyi eğitimli asistanlarımızın buraya gelmesini sağladı. Poliklnik binalarımızla dersliklerimiz bitsin; puanlarımız yükselecek. Çünkü öğrenci güzel bir ortama gelmek istiyor. Biz de güzel bir ortam için binaları, çevresini yapıyoruz. Yolları düzeltiyor, kampüs içi ücretsiz araçlar koyuyoruz.” >> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme