• Haberler
  • Genel
  • AKUT, Zafer Yürüyüşü’ne katılacak – Kocatepe Gazetesi

AKUT, Zafer Yürüyüşü’ne katılacak – Kocatepe Gazetesi

Arama ve Kurtarma Derneği Afyonkarahisar Ekibi, Zafer Yolu’ndaki yürüyüşe katılacak Arama ve Kurtarma Derneği Afyonkarahisar Ekibi’nin Zafer Yürüyüşü’ne katılacağı belirtildi. AKUT’tan yapılan açıklamada “Tarihler 21 Ağustos 1922'yi gösterirken büyük önder Atatürk, halkından son defa bir özveride bulunmalarını beklediğini açıklamıştır. Mali kaynakları sınırlı, imkânları yeter olan Türk ordusunun O'nun, özgürlük yolunda girdikleri bu yoldan vazgeçmeye niyetleri [&hellip]

AKUT, Zafer Yürüyüşü'ne katılacak

Arama ve Kurtarma Derneği Afyonkarahisar Ekibi, Zafer Yolu’ndaki yürüyüşe katılacak

Arama ve Kurtarma Derneği Afyonkarahisar Ekibi’nin Zafer Yürüyüşü’ne katılacağı belirtildi. AKUT’tan yapılan açıklamada “Tarihler 21 Ağustos 1922’yi gösterirken; büyük önder Atatürk, halkından son defa bir özveride bulunmalarını beklediğini açıklamıştır. Mali kaynakları sınırlı, imkânları yeter olan Türk ordusunun O’nun, özgürlük yolunda girdikleri bu yoldan vazgeçmeye niyetleri yoktur. Kapanan Doğu cephesindeki kaynaklar ve halkın elinde kalan son birkaç kaynak kısa sürede orduya teslim edilir ve 26 Ağustos 1922’de, Afyon Kocatepe’de, Atatürk’ün Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz yahut Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922 günü Türk Ordusunun zaferi ile sonuçlanıp Yunan ordusu çekilmeye başlar. 9 Eylül 1922’de İzmir’e kadar ilerlemiş olan Türk ordusu aynı gün İzmir’i, 12 Eylül’de Mudanya’yı, 13 Eylül’de Soma’yı, 18 Eylül’de Erdek’i geri alır ve taarruz 18 Eylül 1922’de Ege ve Batı Anadolu topraklarının tamamının geri alınması ve Türk Ordusunun Kurtuluş Savaşını kazanması ile sona erer” denildi.
“BÜYÜK MİRASIN KORUYUCUSUYUZ”
Açıklamada “Tarihsel önemi son derece büyük olan büyük zaferin 92. Yıldönümünde, Afyon Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ev sahipliğini gerçekleştirdiği Kocatepe yürüyüşünde, AKUT Afyon ekibimiz başta olmak üzere tüm AKUT ekiplerimizden gönüllülerimizin de katılım göstereceği anma yürüyüşü 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü başlayacak.AKUT’un yanı sıra birçok STK’nın ve Genelkurmay Başkanlığı’nın da katılacağı bu anlamlı günde, şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarken; AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı büyük mirasın koruyucusu olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme