AKUT Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Yurt genelinde başarılı arama kurtarma faaliyetleri yürüten AKUT Derneği’nin Afyonkarahisar ekibi oluşmaya başladı Türkiye genelinde arama ve kurtarma faaliyetlerini sürdüren AKUT’un yurt genelindeki 34. ekibi Afyonkarahisar’da kuruldu. Yurt genelinde 34 ayrı ekip halinde 1600’ü aşkın gönüllü ile çalışmalarını sürdüren AKUT’un Afyonkarahisar ekip liderliğine Mehmet Uğurluoğlu getirildi. 1995 yılında ünlü dağcı Nasuh Mahriki öncülüğünde kurulan AKUT [&hellip]

AKUT Afyonkarahisar'da

Yurt genelinde başarılı arama kurtarma faaliyetleri yürüten AKUT Derneği’nin Afyonkarahisar ekibi oluşmaya başladı

Türkiye genelinde arama ve kurtarma faaliyetlerini sürdüren AKUT’un yurt genelindeki 34. ekibi Afyonkarahisar’da kuruldu.
Yurt genelinde 34 ayrı ekip halinde 1600’ü aşkın gönüllü ile çalışmalarını sürdüren AKUT’un Afyonkarahisar ekip liderliğine Mehmet Uğurluoğlu getirildi. 1995 yılında ünlü dağcı Nasuh Mahriki öncülüğünde kurulan AKUT 1996’da dernekleşti. Bakanlar kurulu Kararı ile Kamu yararına çalışır dernek ünvanı alan AKUT 1602 arama kurtarma faaliyetine katıldı ve 1868 canın kurtulmasına vesile oldu.
AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, AKUT’un projelerinin bölgemiz için uygun olanlarının Afyon’da yaşayan yetişkin vatandaşlar ve öğrenciler için hayata geçirmek için gönüllü arkadaşlarıyla birlikte çalışmalara başladıklarını belirterek, “Ayrıca yakın bir süre içinde ekiplerimizin eğitimleri tamamlanarak ve bölgede yaşanacak olası depremler, seller, göçükler, orman yangınları, trafik kazaları, boğulmalar ve kaybolmalar gibi olaylarda görev alabilecek donanıma ve eğitime sahip olacaklar” dedi.
AKUT EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
AKUT Afyon Ekibi gönüllü eğitimleri Ramazan ayı içerisinde, Afyon-İzmir Karayolu 10.Km’de bulunan AKUT Afyon operasyon merkezinde gerçekleştirilecek. İlk eğitimlerin konusu temel arama kurtarma, ip teknikleri ve ilkyardım konularında olacak. AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu eğitimlerin ücretsiz olduğunu ve katılmak isteyen gönüllülerin 0533 9388800 numaralı telefondan veya [email protected] mail adresinden iletişime geçebileceklerini belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme