AKUT Afyon ekibi göz doldurdu

Bu yıl Temmuz ayı başında kurulan AKUT Afyon Ekibi çalışmaları ve donanımı ile göz dolduruyor. AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, ekibi ve çalışmalarını arazide anlattı AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, ekip çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uğurluoğlu, AKUT Afyon Ekibinin AKUT’un 34’ncü ekibi olarak Temmuz ayı başında il merkezinde kurulduğunu söyledi. EĞİTİMLER ARAZİDE VERİLDİEkip [&hellip]

AKUT Afyon ekibi göz doldurdu

Bu yıl Temmuz ayı başında kurulan AKUT Afyon Ekibi çalışmaları ve donanımı ile göz dolduruyor. AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, ekibi ve çalışmalarını arazide anlattı

AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, ekip çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uğurluoğlu, AKUT Afyon Ekibinin AKUT’un 34’ncü ekibi olarak Temmuz ayı başında il merkezinde kurulduğunu söyledi.
EĞİTİMLER ARAZİDE VERİLDİ
Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, AKUT Afyon Ekibinin şu ana kadar 30 kişilik eğitimli bir ekip, 200 gönüllü tam teşekküllü 4×4 arazi operasyon aracı ve lojistik deposu ile hizmete hazır olduğunu söyledi. AKUT Afyon ekibi eğitimlerinin aralıksız sürdürüldüğünü aktaran Uğurluoğlu; “AKUT gönüllüleri temel arama kurtarma, ip teknikleri ve ilk yardım eğitimleri aldılar. Aynı zamanda arazide uygulamalı arama ve kurtarma ve ilkyardım eğitimleri de gerçekleştirildi. Zor arazi şartlarında arama kurtarma tatbikatı da gerçekleştirilen eğitimlere yoğun katılım gerçekleşti. Eğitimler, AKUT Eğitim Birimi Sorumlusu Recep Şalcı ve beraberindeki ekip tarafından verildi.” dedi.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Uğurluoğlu, AKUT projelerinin bölge için uygun olanlarını Afyon’da yaşayan yetişkinler ve öğrencilere yönelik hayata geçireceklerini söyledi. Uğurluoğlu şöyle konuştu: “Uygun projeleri hayata geçirmek için gönüllü arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. Şu anda devam eden eğitimler tamamlanarak bölgede yaşanacak olası depremler, seller, göçükler, orman yangınları, trafik kazaları, boğulmalar ve kaybolmalar gibi olaylarda görev alabilecek donanıma ve eğitime sahip olunmasını sağlayacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme